صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کانادا و دستور کار جنگ‌افروزی در سراسر جهان

۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۵:۲۰
کد خبر: ۴۷۶۸۴۱۰
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
سیاست‌های نظامی کانادا به خوبی نشان می‌دهد که این کشور در کنار آمریکا، جنگ‌افروزی را در سراسر جهان در دستور کار خود دارد.

خبرگزاری میزان - دولت کانادا به‌تازگی به‌روزرسانی سیاست دفاعی این کشور را ارائه کرد که در آن وعده ده‌ها میلیارد دلار افزایش هزینه‌های نظامی را می‌دهد و برنامه‌هایی را برای تهیه مجموعه گسترده‌ای از تسلیحات جدید به منظور اطمینان از اینکه نیرو‌های مسلح کانادا (CAF) ابزاری برای جنگ‌افروزی در جهان دارند، تشریح می‌کند.

این به‌روزرسانی با عنوان «شمال ما، قوی و آزاد: چشم‌اندازی تازه برای دفاع از کانادا»، به دلیل گستردگی منافع طبقه حاکم، جاه‌طلبی‌ها و تعهدات راهبردی آن قابل توجه است و به بهانه ادعایی «جمعیت متنوع، حضور گسترده جهانی و روابط تجاری» کانادا، تاکید می‌کند که این کشور باید توانایی‌های نظامی (در همکاری با آمریکا و سایر متحدان ناتو) برای به راه انداختن جنگ در هر قاره و اقیانوس داشته باشد.

هدف از این امر حفظ «ثبات جهانی» و «نظم بین‌المللی» تحمیلی غرب عنوان شده است و فضا و فضای سایبری به‌طور مشابه به عنوان عرصه‌های کلیدی درگیری نظامی شناخته می‌شوند که کانادا باید برای آن آماده شود.

مانند بیانیه سیاست دفاعی ۲۰۱۷ که براساس آن استوار است، به‌روزرسانی اخیر دولت کانادا یک ارزیابی استراتژی ملی نیست بلکه یک دیدگاه غارتگرانه و نظامی-استراتژیک را بیان می‌کند.

این طرح تاکید می‌کند: «بی‌ثباتی در داخل و خارج از کشور» به سرعت در حال افزایش است؛ اگر قرار است کانادا موقعیت جهانی خود را تضمین کند، باید در مرکز درگیری جهانی فزاینده‌ای قرار گیرد که «آمریکا نزدیک‌ترین متحد ما» را در برابر کشور‌های دیگر قرار می‌دهد.

اگرچه این به‌روزرسانی در بسیاری از کلمات چنین بیان نمی‌کند، اما تصریح می‌کند که کانادا در حال حاضر در حال جنگ است و باید به سرعت آمادگی‌های خود را برای آغاز جنگ تسریع و گسترش دهد.

طرح به‌روزرسانی شده اخیر همچنین بر نقش کانادا در «هدایت نیرو‌های ناتو در لتونی»، جایی که قرار است استقرار کنونی تا سال ۲۰۲۶ بیش از دو برابر شود و به ۲ هزار و ۳۰۰ نفر برسد و اهمیت افزایش قابل توجه ظرفیت ارتش این کشور را برجسته می‌کند.

به‌روزرسانی اخیر با استناد به جنگ اوکراین و همچنین کمبود‌های ناشی از اختلال در زنجیره تأمین ناشی از کرونا، بر نیاز به توسعه فناوری‌های جدید، از جمله برنامه‌های کاربردی نظامی برای هوش مصنوعی و ظرفیت نظامی-صنعتی کانادا تأکید می‌کند.

همان‌طور که عنوان آن نشان می‌دهد، تمرکز اصلی به‌روزرسانی سیاست دفاعی کانادا، نیاز به گسترش چشمگیر ظرفیت‌های نظامی این کشور را در شمال دور نشان می‌دهد.

با پول در معرض تهدید و واکنش واشنگتن با سیاست‌های حمایت‌گرایانه و یکجانبه‌گرایانه که اغلب متحدانش را آزار می‌دهد، طبقه حاکم کانادا بیش از پیش مشتاق به حفظ نزدیک‌ترین روابط با واشنگتن است؛ استراتژیست‌های این کشور اغلب استدلال می‌کنند که کانادا باید در کنار هم از استراتژی «اول آمریکای شمالی» و «قلعه آمریکای شمالی» دفاع کند.

در این راستا، به‌روزرسانی نظامی اخیر تاکید می‌کند که دفاع قوی آمریکای شمالی برای توانایی هر دو قدرت آمریکای شمالی برای اعمال قدرت و جنگ در سراسر جهان بسیار مهم است.

در این بیانیه آمده است: یک آمریکای شمالی امن، معضلات استراتژیک برای دشمنان ایجاد می‌کند و کانادا را قادر می‌سازد تا متحدان خود را در بحران یا درگیری تقویت کند.

دیوید کوهن، سفیر آمریکا در کانادا، با استقبال از به‌روزرسانی اخیر این کشور، گفت که این پیش‌پرداخت قابل‌توجهی در قبال تعهد کانادا برای انجام تعهدات ناتو برای صرف حداقل دو درصد تولید ناخالص داخلی خود برای دفاع است.

واشنگتن ضمن تمجید از نقش کانادا در تسلیح و آموزش نیرو‌های نظامی تحت هدایت زلنسکی، دولت ترودو را برای افزایش سریعتر هزینه‌های نظامی تحت فشار قرار داده است.

به‌طور قابل توجهی، در کنفرانس مطبوعاتی که در به‌روزرسانی سیاست نظامی کانادا برگزار شد، جاستین ترودو، نخست وزیر این کشور، پیشنهاد کرد که کانادا اقدام چالش‌برانگیز خرید زیردریایی‌های هسته‌ای را در نظر خواهد گرفت.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *