رژیم صهیونیستی عامل اصلی ناامنی غذایی در غزه
خبرگزاری میزان – رژیم صهیونیستی همچنان مانع ورود اقلام اولیه بشردوستانه به نوار غزه میشود، عملیات توزیع آنها را هدف قرار میدهد و از رسیدن آنها به استانهای غزه و شمال این باریکه جلوگیری میکند، که این امر تهدیدی برای تشدید و تعمیق اوضاع و گسترش وضعیت قحطی بهویژه در این دو استان شده که طبق برآورد سازمان ملل حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارند.
دسترسی محدود به کمکهای بشردوستانه در سراسر غزه، بهویژه در مناطق شمالی آن و جلوگیری از تحویل فوری کالاهای غذایی نجات دهنده، به سرعت و بهطور خطرناکی سطوح فاجعه بار ناامنی غذایی را تشدید میکند.
جمعیت فلسطینی در نوار غزه در واقع با خطر گرسنگی مواجه هستند، بهویژه با توجه به افزایش تعداد کودکانی که از گرسنگی، سوءتغذیه حاد و بیماریهای مرتبط با آنها رنج میبرند.
علاوه بر این تعداد کودکانی که به دلیل سوءتغذیه جان خود را از دست دادهاند به ۲۸ نفر رسیده است.
مقامات صهیونیست همچنان مانع ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای زمینی منتهی به نوار غزه به صورت سریع، موثر و منظم هستند و محدودیتهای دیگری را پس از ورود آن از نظر عملیات توزیع و تحویل اعمال میکنند.
ممانعت از ورود تقریبا منظم آن به مناطق شمال نوار غزه، هشدار در مورد حمله نظامی کنونی رژیم صهیونیستی به اردوگاه پناهندگان النصیرات و حمله احتمالی به رفح کار را دشوارتر میکند، موضوعی که شاخصهای آغاز شده است.
علاوه بر این، رژیم صهیونیستی همچنان به نقض تعهدات بینالمللی از جمله تعهدات خود به عنوان یک رژیم اشغالگر و همچنین نقض تصمیمات دیوان دادگستری بینالمللی بهویژه اقدامات جدیدی که در ۲۸ مارس (۹ فروردین) صادر کرده است، ادامه میدهد.
دیوان لاهه در دستورات موقت اخیر خود به رژیم صهیونیستی دستور داد تا اقدامات لازم و موثر را انجام دهد و با همکاری سازمان ملل اطمینان حاصل کند که کمکها بدون مانع و بدون تاخیر در اجرای تعهدات این رژیم براساس کنوانسیون نسلکشی وارد نوار غزه میشود.
این رژیم قطعنامه شماره ۲۷۲۸ شورای امنیت سازمان ملل را که در ۲۵ مارس (۶ فروردین) صادر شده بود، نقض میکند که خواستار رفع تمامی موانعی شد که مانع از ارائه کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان در نوار غزه میشود.
با وجود تمام این قطعنامههای الزامآور بینالمللی که از حقوق بینالملل و تعهدات قانونی بر رژیم صهیونیستی تحمیل شده است، این رژیم همچنان به جنایت خود در کشاندن غیرنظامیان به قحطی در نوار غزه ادامه میدهد و برای تغییر سیاستهای غیرقانونی و اقدامات خودسرانه برای تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه و اطمینان از ورود ایمن و سریع آن بهویژه به مناطق شمالی هیچ تلاشی نکرده است.
از ابتدای آوریل جاری (فروردین ماه)، روزانه بهطور متوسط ۱۶۹ کامیون کمکرسانی از طریق گذرگاه کرمشالوم و گذرگاه زمینی رفح وارد غزه شدهاند؛ این رقم هنوز بسیار کمتر از ظرفیت عملیاتی هر دو گذرگاه مرزی و میزان ۵۰۰ کامیونی است که پیش از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به صورت روزانه وارد نوار غزه میشدند.
اگر کمکهای بشردوستانه با این روند کنونی وارد شود، این امر خبر از یک فاجعه واقعی و افزایش دیگری در سطح گسترده گرسنگی است که به دلیل آن ساکنان خود را در معرض خطر مرگ قرار میدهند و کامیونهای کمکرسانی به نقاط مرگ برای افراد در انتظار دریافت غذا تبدیل شدهاند.
رژیم صهیونیستی بهتازگی از طریق رسانهها در مورد ایجاد تغییراتی در سطح کمکهای ورودی به نوار غزه از جمله توافق با آمریکا و آنچه که به هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه در فلسطین اشغالی گزارش کرده است ادعاهایی را مطرح میکند، اما بدون هیچگونه اجرای واقعی، زیرا هیچ پیشرفتی در افزایش تعداد کامیونهایی که اجازه ورود به نوار، بهویژه شهر غزه و شمال آن و بیت حانون را داشتند، ایجاد نشده است.
هنوز مقاماتی در کابینه رژیم صهیونیستی وجود دارند که به صراحت لزوم استفاده از گرسنگی و کمک را به عنوان ابزار فشار، باجخواهی و سلاح در حملات نظامی جاری برای هفتمین ماه متوالی، اعلام میکنند.
ادعای افزایش تعداد کامیونهایی که وارد نوار غزه میشوند به خودی خود ناکافی است، بهویژه اگر آنچه وارد میشود یا آنچه وعده داده شده است با نیازهای واقعی و انباشته شده ساکنان مقایسه شود.
رژیم صهیونیستی باید جنایت گرسنگی دادن به ساکنان غزه را متوقف کند، کمکهای بشردوستانه به طور دائم و منظم و در حجمی که بدون در نظر گرفتن حسابها و شرایط این رژیم به این نیازها پاسخ میدهد، وارد شود.
تلاش برای تامین امنیت خدمه بشردوستانه که در توزیع این کمکها، ایمنی غیرنظامیان هنگام دریافت آن و اطمینان از جریان فوری کمکها به بخش شمالی غزه کار میکنند، باید تامین شود.
جیمی مک گلدریک، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین، دیروز اعلام کرد که وضعیت مردم غزه، بدون هیچ بهبود واقعی در ارسال کمکهای بشردوستانه یا مراقبتهای بشردوستانه، همچنان بسیار دشوار است، وی تایید کرد که خدمات بهداشتی حیاتی در هفتههای اخیر با وجود تعهدات ادعایی رژیم صهیونیستی برای افزایش عملیات امدادی آسیب دیده است.
ینس لرکه، سخنگوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA)، نیز در ۹ آوریل (۲۱ فروردین) گفت که تحویل مواد غذایی با هماهنگی سازمان ملل بیش از هر ماموریت بشردوستانه در برابر انسداد یا ممانعت از دسترسی آسیبپذیر است.
انتهای پیام/