ثابت کردیم که هرگز در قبال تحولات منطقه ساکت نمینشینیم/ حضور ایران در منطقه باعث شکست قدرتهای بیگانه شد
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت:ما ثابت کردیم که هرگز در قبال تحولات منطقه ساکت نمینشینیم و بهعنوان عامل ثبات در منطقه حضور خواهیم داشت؛ همین حضور سبب شکست قدرتهای بیگانه در این منطقه بوده است.
وی تصریح کرد: همه کشورهای این منطقه که در تمدن عظیم اسلامی سهم داشتند، میتوانند چنین طرحی را پیگیری کنند. این گفتگو در باب تمدن اسلامی میتواند طراحی شود و محوریتی ایجاد کند که موجب آرامش در فضای فعلی شود و پرچم احیای تمدن اسلامی را برافرازد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: باید ببینیم بهجای ائتلافهایی برای جنگ در منطقه چگونه میتوانیم به اصل تمدن طلایی اسلامی برگردیم. البته آگاه ساختن ملتها جدای از دولتها خود عامل مهمی است و این مسئله میتواند یک بیداری اسلامی باشد که بتوانیم آگاهی را توسعه دهیم و به تمدن خودمان بازگردیم.
خرازی با اشاره به طرح موفق گفتگوی تمدنها از سوی جمهوری اسلامی و پذیرش آن در جامعه بینالمللی اظهار داشت: ایده گفتگوی تمدنها را در آن زمان همه کشورها و سازمانهای بینالمللی پذیرفته بودند و امروز هم ما نیاز به چنین ایدههای نو داریم تا بتوانیم در آن فضا اختلافات را کنار بگذاریم و درباره صلح و امنیت منطقه تبادلنظر کنیم.
وی در ادامه با بیان راهبرد جمهوری اسلامی ایران در خصوص امنیت منطقه گفت: آنچه در سالهای اخیر در کشورهای سوریه، لبنان، عراق و یمن اتفاق افتاد، نشان میدهد که راهبرد ایران با هدف ایجاد ثبات و امنیت با رویکرد دفاع از دولتهای قانونی و نهضتهای مردمی در منطقه، راهبرد صحیحی بوده است.
وی افزود: ما ثابت کردیم که هرگز در قبال تحولات منطقه ساکت نمینشینیم و بهعنوان عامل ثبات در منطقه حضور خواهیم داشت؛ همین حضور سبب شکست قدرتهای بیگانه در این منطقه بوده است.
خرازی گفت: بر اثر همکاریهای موفق جمهوری اسلامی ایران در منطقه، اکنون شرایط بهگونهای رقم خورده است که دولتهایی که روزی از مخالفان دولت سوریه بودند، امروز با تغییر راهبرد خود در حال برقراری ارتباط با این کشور هستند و دشمن در این منطقه شکستخورده است.
وی گفت: واقعیت منطقه این است که جبهه مقاومت به پیروزیهای زیادی دستیافته و جبهه مخالف با شکست و ناکامی مواجه شده است. در چنین شرایطی ما باید اولاً تحلیل دقیقی از اوضاع و موقعیت کنونی منطقه داشته باشیم و بعد بهدور از سوگیری، اوضاع را تحلیل و مدیریت کنیم.
خرازی با اشاره به تلاش دشمنان برای القای ایرانهراسی در منطقه خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه به دنبال هژمونی در منطقه نبوده و این دیگران هستند که با کشاندن آمریکا و قدرتهای اروپایی به منطقه به دنبال بیثباتی منطقه و هژمونی هستند؛ اما البته به اهداف خود نخواهند رسید.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: واقعیت دیگر این است که اغلب حکومتها در منطقه برخاسته از اراده مردم نیست و حکومتهای اقتدارگرایی هستند. وقتی اختلاف وجود داشته باشد، وابستگی حکومتهایی که برخاسته از اراده مردم نیستند و به قدرتهای بیگانه وابستهاند؛ نمونهاش هم کشورهایی مانند عربستان و امارات هستند که به آمریکا وابستگی دارند.
خرازی در ادامه بیان کرد: واقعیت دیگر که در منطقه وجود دارد این است که برخی از رهبران منطقه ما جاهطلب هستند؛ این در حالی است که بارها تجربه کردهاند که جاهطلبیشان به شکست انجامیده است. در چنین شرایطی و بعد از پیروزیهایی که در میدان نبرد نصیب جبهه مقاومت شده است باید از این پیروزیها درصحنه سیاسی بهخوبی استفاده کنیم و این مسئله هم نیاز به تحرک سیاسی جدیتری دارد. ما دستمان خالی نیست واگر بخواهیم در توسعه صلح و ثبات در منطقه و رسیدن به سازوکاری که امنیت منطقه را تضمین کند، تأثیرگذار باشیم، باید فعالیت بیشتری داشته باشیم.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی اضافه کرد: رویهمرفته بعد از این جنگها و درگیریهایی که در منطقه وجود داشته، همه باید به این نتیجه برسند که جنگ راهحل نیست و از طریق جنگ نمیتوان اختلافات را حل کرد، بلکه باید به دنبال راهحلهای غیرنظامی بود.
خرازی با طرح این سؤال که باید ببینیم موقعیت جمهوری اسلامی ایران در این منطقه چیست؟ افزود: همه اذعان دارند که ایران باثباتترین کشور در این منطقه پرتلاطم است. اینکه جمهوری اسلامی ایران مخالف سلطه بیگانگان است، مشکل اصلیاش با قدرتهای بینالمللی محسوب میشود و نمیپذیرد این قدرتها بخواهند بر منطقه سلطه یابند.
وی در ادامه به دوستی دو ملت ایران و عراق که نقطه اوج آن را در مراسم اربعین شاهدیم، بهعنوان نفوذ طبیعی و معنوی ایران در منطقه اشاره کرد و گفت: عراق ۸ سال با ایران در جنگ بود، اما امروز مردم دو کشور مانند اعضای خانواده با یکدیگر رفتوآمد دارند و این از معجزات تاریخ است. اینکه دیگران میگویند ایران در حال گسترش نفوذ خود است، وقتی این نفوذ ماهیتی معنوی و طبیعی دارد چگونه میتوان به آن ایراد گرفت مگر غرب در کشورهای دیگری نفوذ فرهنگی ندارد؟ بنابراین برتری اعتقادات و ارزشها در جمهوری اسلامی ایران بهطور طبیعی در کشورهای دیگر نفوذ ایجاد میکند و این مسئله با سلطه و هژمونی متفاوت است.
وی همچنین بر ضرورت کار رسانهای و آگاهیرسانی برای پیشبرد اهداف جمهوری اسلامی در ایجاد ثبات و امنیت در منطقه تأکید کرد و با بیان اینکه نتوانستهایم از ابزار رسانهای و شبکههای اجتماعی بهخوبی در بیان اهداف و راهبردهای منطقهای خود بهره بگیریم، افزود: روشنگری افکار عمومی باید یکی از اهداف ما باشد و در این زمینه سرمایهگذاری بیشتری انجام دهیم.
همایش صلح و ثبات در غرب آسیا با عنوان «یک منطقه، یک سرنوشت» امروز در چارچوب سومین کنفرانس امنیتی تهران در سالن اجتماعات مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه در تهران گشایش یافت. این همایش با همکاری مشترک شورای راهبردی روابط خارجی، مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، دبیرخانه کنفرانس امنیتی تهران و بنیاد همکاریهای امنیت بینالمللی برگزار شد.
این همایش یکی از دو پیش کنفرانسهای امنیتی تهران است و دومین پیش کنفرانس نیز هفدهم دیماه برگزار خواهد شد.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *