صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا نیروهای رژیم صهیونیستی از بخش وسیعی از نوار غزه عقب‌نشینی کردند؟

۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰:۰۵
کد خبر: ۴۷۶۷۲۴۰
کارشناسان حدس و گمان‌های مختلفی را برای تفسیر عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از خان‌یونس و جنوب نوار غزه مطرح کرده‌اند.

خبرگزاری میزان - رژیم صهیونیستی اعلام کرده که ارتش این رژیم تمام نیرو‌های زمینی خود را به دلایل تاکتیکی از جنوب غزه خارج کرده است.

به گفته کارشناسان، این موضوع سوال‌هایی را در مورد مسیر آینده جنگ ایجاد کرده است.

ارتش رژیم صهیونیستی به تازگی اعلام کرد: دو تیپ در نیمه شمالی نوار غزه باقی خواهند ماند تا حفظ آزادی عمل ارتش اسرائیل و توانایی آن برای انجام عملیات‌های اطلاعاتی دقیق تضمین شود.

گاردین در گزارشی نوشت که برخی کارشناسان معتقدند که این عقب‌نشینی در درجه اول در جهت بازیابی نیرو‌های ذخیره پس از نزدیک به چهار ماه درگیری شدید در شهر تخریب شده خان‌یونس در جنوب نوار غزه است، نه تغییر قابل توجه در استراتژی. 

یک مقام ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه عبری‌زبان هاآرتص، مدعی شد: نیازی نیست که ما در خان‌یونس بمانیم. ما هر کاری که می‌توانستیم در آنجا انجام دادیم.

برخی تحلیلگران نظامی هم می‌گویند که حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح، جنوبی‌ترین شهر نوار غزه و جایی که حدود ۱.۵ میلیون نفر در آن پناه گرفته‌اند، همچنان روی میز قرار دارد.

اسکای‌نیوز هم نوشت: اگرچه برخی نیرو‌ها باقی خواهند ماند و عمدتا در کریدور شرق به غرب گشت‌زنی می‌کنند، اما عقب‌نشینی از خان‌یونس مطمئنا تهاجم زمینی در مقیاس وسیع به رفح را حداقل در کوتاه مدت بعید می‌کند. کریدور شرق به غرب نوار غزه را به ۲ بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند. 

به گفته اسکای‌نیوز، این عقب‌نشینی ممکن است به مذاکرات توافق آتش‌بس و تبدل زندانی‌ها نیز مربوط باشد.

از نظر نظامی، عقب‌نشینی از خان‌یونس انتقال به یک مرحله جدید (مرحله سوم در این جنگ شش ماهه) را نشان می‌دهد. مرحله اول بمباران هوایی و مرحله دوم تهاجم زمینی بود.

یک کارشناس در این رابطه گفت: من انتظار دارم نیرو‌های اسرائیلی اکنون به شیوه‌ای دیگر عمل کنند و به جای اینکه حضور مستمر همه‌جانبه در بیشتر مناطق غزه داشته باشند، حملاتی را براساس اطلاعات خاص انجام دهند. 

این کارشناس اضافه کرد: اما بدون طرح «روز بعد»، احتمالا خلأ امنیتی نیز ایجاد خواهد شد؛ و همان‌طور که در شمال غزه دیدیم، می‌تواند به احیای حماس منجر شود.

اما میدل‌ایست‌مانیتور این عقب‌نشینی را از بعدی دیگر بررسی کرده و نوشت: ارتش اسرائیل با کشته شدن ۱۴ نظامی و افسر خود به دست گردان‌های القسام در خان‌یونس ضربه سختی خورده است. 

این پایگاه در ادامه به نقل از یک کارشناس نوشت: اسرائیل در نتیجه تلفات روزانه خود در خان‌یونس می‌خواهد تنها به نیروی هوایی و هواپیما‌های بدون سرنشین خود برای حمله به منطقه متکی باشد.

این کارشناس اضافه کرد که رژیم صهیونیستی همچنین ممکن است به دنبال سازماندهی مجدد نیرو‌های خود در انتظار تشدید تنش‌ها در جنوب لبنان باشد و خاطرنشان کرد که بیشتر نیرو‌های نظامی این رژیم در شمال اراضی اشغالی و نزدیک مرز با لبنان مستقر شده‌اند.

میدل‌ایست‌مانیتور در بخشی دیگر نوشت که اشغالگران با وجود تلاش‌های اروپایی و آمریکایی برای جلوگیری از آن، تنها برای حفظ چهره می‌خواهند وارد رفح شوند، اما آنچه در خان یونس رخ داد در رفح منعکس خواهد شد و اشغالگران از شکستی به سمت شکستی دیگر خواهد رفت.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *