صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر دادگستری: فرهنگ استفاده از وکیل باید گسترش یابد/ لایحه جامع وکالت با همکاری معاونت حقوقی قوه قضاییه و وزارت دادگستری در حال تدوین است

۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۸:۳۲
کد خبر: ۴۷۶۶۹۲۳
دسته بندی‌: قضایی ، دادگستری
وزیر دادگستری با بیان اینکه جایگاه وکلا در ارتقای امنیت قضایی بالاست، گفت: با قانون تسهیل طی یک سال ۵۰ درصد وکلا افزایش یافته است.

خبرگزاری میزان - امین حسین رحیمی، وزیر دادگستری در  مراسم گرامیداشت روز حقوق عامه و سالروز تاسیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه،  گفت: در روز‌های گذشته دو مناسبت داشتیم یکی روز جمهوری اسلامی و اهداف امام (ره) که در ۱۲ فروردین به ثمر نشست و این اهداف در قانون اساسی ذکر شده که مهمترین آن اجرای عدالت واحقاق حق است.

وی افزود: یکی دیگر سالروز شهادت امیرالمومنین (ع) بود. ایشان را به قضاوت بسیار می‌شناسند. این دو موضوع و روش قضاوت حضرت امیر (ع) را باید دید که  چقدر به آن نزدیک شدیم. 

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب کار‌ها بسیاری انجام شده و حرف‌های زیادی برای گفتن داریم، اما تا رسیدن با نقطه مطلوب فاصله داریم و باید تلاش کنیم به اهداف مان برسیم که ارتقای امنیت قضایی و اجرای عدالت و احقاق حق قضایی یکی از موارد است. امنیت قضایی از طریق مراجع قضایی اتفاق می‌افتد.

وزیر دادگستری، گفت: جایگاه وکلا در ارتقای امنیت قضایی بالاست و اگر گفته می‌شود قاضی و وکیل دو بال فرشته عدالتند، درست است بشرطی که هر دو دغدغه اجرای عدالت داشته باشند که در مرکز وکلا الحمدالله  اینگونه بوده است و باید تلاش کنیم امنیت قضایی را ارتقا دهیم که هر مظلومی بهره احقاق حق از طریق وکالت و مراجعه به وکیل قوی را داشته باشد  و افرادی که مرتکب جرم نشدند امید داشته باشند که وکیل قوی از ان‌ها دفاع می‌کند. 

وی تاکید کرد: کارشناسی ابزار کشف واقعیت است و بسیار  مهم است و باید کارشناس امین باشد و هرچه بتوانید آن را تقویت کنید جا دارد.   

وی افزود: وکالت تخصصی مهم است و اگر وکیل تخصصی وارد موضوع شود حتی اگر قاضی بدلیل کثرت کار‌ها متوجه موضوع نباشد آن را متوجه می‌شود لذا سواد کارشناس و وکیل مهم است.

وی در مورد توسعه وکالت، گفت: در کشور ما وکیل زمانی  نیاز است که اتفاق می‌افتد، ولی در دنیا این طور نیست و قبل از انجام کار  به وکیل مراجعه می‌کنند و پرونده هایشان هم کمتر است لذا باید فرهنگ مراجعه به وکیل با قانون‌گذاری و کار فرهنگی گسترش دهیم که قبل از اقدامی از  وکیل و مشاوره حقوقی استفاده کنیم.

رحیمی گفت: با قانون تسهیل طی یک سال ۵۰ درصد  وکلا افزایش یافته است، چه کنیم که از آن‌ها استفاده کنیم و برای این موضوع باید حوزه وکالت را توسعه دهیم. اگر بطرف اجباری شدن وکالت در بسیاری دعاوی حرکت کنیم، امکان‌پذیر است و باید موضوع هزینه‌اش را هم حل کنیم و اجباری شدن وکالت موجب کاهش پرونده‌ها و ارتقای جایگاه وکالت می‌شود. 

وی گفت: تدوین لایحه جامع وکالت در معاونت حقوقی با همکاری وزارت دادگستری در حال انجام است. ما معتقدیم قانون وکالت باید بازنگری شود و قانون تسهیل اگر  نیاز است اصلاح شود در لایحه دیده شود و باید لایحه جامعی را آماده کنیم. هم دولت وهم  قوه قضاییه حمایت خود را از جامعه وکالت برای ارتقای امنیت قصایی اعلام کرده‌اند. 

وی گفت: سلامت وکلا و کارشناسان مهم است. جایگاه وکلای مرکز وکلای قوه قضاییه که  منتسب به قوه قضاییه هست از جهت سلامت مهم است. اگر وکلا هم شان قاضی اند پس در سلامت هم باید رعایت کنند. 

وزیر دادگستری در پایان گفت: رعایت شان وکیل و قاضی مهم است و باید هر دو رعایت شئون هم را داشته باشند. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *