صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رفح؛ نقطه اختلاف آمریکا و رژیم صهیونیستی

۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸:۱۴
کد خبر: ۴۷۶۶۸۹۶
منابع آگاه و کارشناسان می‌گویند که اختلافات میان آمریکا و رژیم صهیونیستی به سطحی بالا رسیده و این موضوع را نمی‌توان پنهان کرد.

خبرگزاری میزان - گفت‌وگوی برنامه‌ریزی‌شده جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در روز پنج‌شنبه به سادگی روابط تیره‌تر میان واشنگتن و تل‌آویو را نشان می‌دهد.

این گفت‌وگو همچنین تناقض آشکار در سیاست آمریکا در قبال جنگ غزه را برجسته می‌کند، درگیری که تهدیدی وجودی برای حرفه سیاسی بایدن و نتانیاهو است.

در حالی که بایدن از عملکرد نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در عملیات نظامی و تاثیر آن بر غیرنظامیان، از جمله کشته شدن هفت امدادگر در غزه در هفته گذشته، ابراز ناامیدی فزاینده‌ای می‌کند، اساس حمایت قاطع واشنگتن از تل‌آویو تغییر نکرده است.

رژیم صهیونیستی پس از حمله به کاروان کمک‌های غزه متعلق به سازمان غیردولتی آشپزخانه جهانی به‌طور فزاینده‌ای در سراسر جهان منزوی شده است. در این حمله هفت امدادگر جان خود را از دست دادند که شش نفر از آن‌ها اتباع خارجی کشور‌هایی از جمله آمریکا و انگلیس، دو کشور از سرسخت‌ترین حامیان رژیم صهیونیستی بودند.

حمله روز دوشنبه گذشته خشم بین‌المللی را نسبت به اقدامات رژیم صهیونیستی برانگیخت که از ورود کمک‌ها به غزه جلوگیری می‌کند؛ جایی که سازمان‌های امدادی و سازمان ملل هشدار می‌دهند که بحران انسانی به سرعت در حال گسترش است.

شکاف عمیق در موضوع عملیات نظامی در رفح

منابع آگاه می‌گویند که شکاف عمیقی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی در مورد عملیات حمله به رفح وجود دارد.

نشست مجازی مقامات آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره عملیات نظامی در رفح روز دوشنبه، اول آوریل (۱۳ فروردین) برگزار شد. 

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیش‌تر در پی رای ممتنع آمریکا به قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه و آزادی همه زندانی‌ها در شورای امنیت سازمان ملل، سفر هیئت صهیونیستی به واشنگتن را که قرار بود با هدف گفت‌وگو درباره نگرانی‌های آمریکا در زمینه حمله رفح انجام شود، لغو کرده بود. 

به گفته منابع آگاه، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا ریاست هیئت آمریکایی را در این نشست بر عهده داشتند. در طرف صهیونیست هم معتمدان بنیامین نتانیاهو از جمله ران درمر، وزیر امور راهبردی و زاخی هانگبی مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی حضور داشتند. همچنین تعدادی از مقامات نظامی، سیاسی و اطلاعاتی دو طرف نیز این مقامات ارشد را در این مذاکرات همراهی می‌کردند.

بخش عمده‌ای از این نشست به چگونگی تخلیه بیش از یک میلیون فلسطینی از رفح در جنوب نوار غزه اختصاص داشت.

دولت بایدن بار دیگر نگرانی‌های نمایشی خود را مبنی بر این که تخلیه سریع و سازماندهی نشده به وقوع یک فاجعه انسانی منجر می‌شود، تکرار کرد.

به گفته دو منبع مطلع، اظهارات یک مقام آمریکایی حاضر در جلسه مبنی بر این که تخلیه غیرنظامیان از رفح ممکن است چهار ماه طول بکشد، با مخالفت هیئت صهیونیستی مواجه شد.

به گفته دو منبع، جیک سالیوان به طرف صهیونیست هشدار داده که ظرف چند هفته آینده سازمان طبقه‌بندی جامع غذایی (IPC) احتمالا برای غزه اعلامیه قحطی صادر می‌کند. در این صورت این تنها سومین اعلامیه از این دست در قرن بیست‌ویکم خواهد بود و برای آمریکا و رژیم صهیونیستی پیامد‌های بدی به‌همراه خواهد داشت.

طرف صهیونیست نیز در پاسخ مدعی شده که این رژیم باور ندارد که غزه در آستانه قحطی است. آن‌ها اضافه کردند که ارتش رژیم صهیونیستی بهترین اطلاعات را در مورد وضعیت غزه در اختیار دارد و تمام اطلاعات منابع دیگر اشتباه هستند. 

به گفته یکی از منابع، طرف آمریکایی در پاسخ گفته که رژیم صهیونیستی تنها طرفی در جهان است که ادعا می‌کند غزه در قحطی نیست. 

ناامیدی واشنگتن از نتانیاهو و کابینه او

پایگاه سمافور در مقاله‌ای نوشت: تنش‌ها میان جو بایدن و بنیامین نتانیاهو در روز‌های اخیر آشکار شد.

نیویورک تایمز گزارش هم نوشت که کاخ سفید اخیرا انتقاد خود را از رفتار نتانیاهو شدت بخشیده و نشان داده است که می‌خواهد نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را نادیده بگیرد.

ایتامار رابینوویچ، سفیر سابق رژیم صهیونیستی در آمریکا به نیویورک تایمز گفت که کاخ سفید برای مدت طولانی از نتانیاهو ناراضی بوده است. 

او گفت: اما اکنون به نظر من آن‌ها حتی عصبانی‌تر هستند و لحن خود را تندتر کرده‌اند. بایدن شخصا با او برخورد نمی‌کند، اما این اختلافات در جلسات غیرعلنی به مشخص است.

آکسیوس هم در مقاله‌ای اشاره کرده که اکنون بایدن وظیفه دشواری دارد که نارضایتی خود را از نتانیاهو ابراز کند و در عین حال حمایت خود را از رژیم صهیونیستی حفظ کند. 

مقامات آمریکایی به این نشریه گفتند که بایدن و مقامات ارشد وزارت خارجه به‌شدت از آنچه ناسپاسی نتانیاهو می‌دانند، ناامید شده‌اند.

برخی از مشاوران بایدن استدلال کرده‌اند که رئیس‌جمهور آمریکا باید با شدت بیشتری در ملاء عام از نتانیاهو انتقاد کند. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *