صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تهدید‌آمیزترین شبکه‌های جنایی در اتحادیه اروپا از نگاه یوروپل

۱۸ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۸:۴۵
کد خبر: ۴۷۶۶۸۶۵
یوروپل در گزارشی می‌گوید که ۸۲۱ شبکه جنایی تهدید‌آمیز را در سراسر اتحادیه اروپا شناسایی کرده و این شبکه‌ها توانایی نفوذ به اقتصاد فانونی را دارند.

خبرگزاری میزان - یوروپل، آژانس اتحادیه اروپا برای همکاری در اجرای قانون با ارائه گزارش مفصلی با عنوان «رمزگشایی از تهدید‌آمیزترین شبکه‌های جنایی اروپا» به تجزیه و تحلیل ویژگی‌های شبکه‌های جرم و جنایت در اروپا پرداخت.

آژانس جرم و جنایت اتحادیه اروپا در این گزارش با تحلیل ۸۲۱ شبکه جنایی در سراسر اروپا به چارچوبی براساس ویژگی‌های آن‌ها دست‌یافته است. 

این گزارش شرح می‌دهد که تهدید‌آمیزترین شبکه‌های جرم و جنایت چگونه سازماندهی می‌شوند، در کدام فعالیت مجرمانه شرکت کرده و کجا و چگونه فعالیت می‌کنند. گزارش یوروپل همچنین به بررسی این نکته می‌پردازد که کدام ویژگی آ‌ن‌ها تهدید ناشی از آن شبکه را افزایش می‌دهد.

یورو نیوز در این رابطه نوشت که شبکه‌های جرم و جنایت در حال نفوذ به مشاغل قانونی در سراسر اتحادیه ۲۷ کشوری اروپا بوده و برای توسعه فعالیت‌های خود به شدت به فساد متکی هستند. 
یوروپل ۸۲۱ شبکه جنایی تهدید‌آمیز را با بیش از ۲۵ هزار عضو در سراسر این بلوک شناسایی کرده است.

به گفته این آژانس، ۸۶ درصد از این شبکه‌ها می‌توانند به اقتصاد قانونی نفوذ کنند تا فعالیت‌های خود را پنهان کنند و سود‌های مجرمانه خود را شستشو دهند. 

چابکی شبکه‌های جنایی 

این شبکه‌ها برای تطبیق کسب‌وکار مجرمانه خود با فرصت‌ها و چالش‌های به وجود آمده، به ویژه چالش‌هایی که از سوی نهاد‌های مجری قانون به وجود می‌آیند، چابک عمل می‌کنند. 

آن‌ها می‌توانند به شکل گسترده با نفوذ در ساختار‌های تجاری قانونی، از آن‌ها سوءاستفاده کنند. همین موضوع به این کسب‌وکار‌ها اجازه می‌دهد تا رونق بگیرند و به پول‌شویی بپردازند.

براساس داده‌های این گزارش، ۸۶ درصد از شبکه‌های جرم و جنایت از ساختار تجاری قانونی استفاده می‌کنند و بیشتر این کسب‌وکار‌ها در اتحادیه اروپا مستقر هستند.

شبکه‌های بدون مرز

تهدیدآمیزترین شبکه‌های جنایی در اتحادیه اروپا، مرزی برای اعمال مجرمانه خود قائل نیستند. اعضای این شبکه‌ها از افرادی با ملیت‌های اروپایی و غیر اروپایی تشکیل شده است.

براساس داده‌های به‌دست آمده از این ۸۲۱ شبکه جنایی، افراد عضو آن‌ها در مجموع از ۱۱۲ ملیت مختلف بوده و ۶۸ درصد اعضا را نیز دو ملیتی‌ها تشکیل می‌دهند.

با این حال با نگاهی به مکان‌های اصلی فعالیت این شبکه‌ها مشخص شده که بیشتر آن‌ها تمرکز جغرافیایی خود را حفظ کرده و از گسترش بی‌رویه فعالیت‌ها اجتناب می‌کنند.

کنترل شبکه‌های جنایی بر فعالیت‌های خود

هرچه شبکه‌های جنایی خطرناک‌تر باشند، کنترل و تمرکز بیشتری بر اعمال مجرمانه خود دارند. 

آن‌ها همچنین تمایل دارند بر یک نوع فعالیت مجرمانه تمرکز داشته و در آن متخصص باشند. شبکه‌های چند جرمی واقعا استثنا هستند. 

همچنین رئیس‌های ۸۲ درصد از خطرناک‌ترین شبکه‌های جنایی یا در کشور اصلی محل فعالیت و یا در کشوری که اعضای اصلی شبکه اهل آن هستند، مستقر می‌شوند.

خطرات شبکه‌های جنایی برای اتحادیه اروپا

فعالیت‌های مجرمانه و اقدامات فاسد این شبکه‌های جنایی امنیت داخلی، حاکمیت قانون و اقتصاد اتحادیه اروپا را متحمل صدمات بسیاری می‌کنند. 

فعالیت اصلی نیمی از این شبکه‌های جنایی قاچاق مواد مخدر است. همچنین بیش از ۷۰ درصد آن‌ها با هدف تسهیل اقدامات مجرمانه و یا ممانعت از ورود نهاد‌های مجری قانون و اجتناب از درگیری در پرونده‌های قضایی به فساد متوسل می‌شوند. 

ویژگی ذاتی ۶۸ درصد از این شبکه‌ها نیز استفاده از خشونت و ارعاب است.

اصلی‌ترین ملیت‌های عضو این شبکه‌ها آلبانیایی، بلژیکی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، هلندی، لهستانی، اسپانیایی، ترک و اوکراینی هستند. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *