صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شورای حقوق بشر رای به تمدید ماموریت جاوید رحمان و کمیته ادعایی حقیقت‌یاب داد

۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۷:۱۳
کد خبر: ۴۷۶۶۶۱۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
شورای حقوق بشر سازمان ملل در اقدامی سیاسی رای به تمدید ماموریت به اصطلاح کمیته حقیقت‌یاب در مورد ایران و همچنین ماموریت جاوید رحمان داد.

خبرگزاری میزان - شورای حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه، ۱۶ فروردین، ماموریت به اصطلاح کمیته حقیقت‌یاب در مورد ایران را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این نهاد همچنین ماموریت جاوید رحمان، به اصطلاح گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر در امور ایران را تمدید کرد.

جاوید رحمان، به اصطلاح گزارشگر ویژه در امور ایران، چندی قبل گزارشی ادعایی را درباره آنچه وضعیت حقوق بشر در ایران خوانده شده، به نشست شورای حقوق بشر ارائه کرده بود.

رحمان که مدعی عنوان فعال حقوق بشر است، فردی با تابعیت انگلیس است که از سال ۲۰۱۸ به عنوان ادعایی گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر در موضوع وضعیت حقوق بشر در ایران فعالیت می‌کند. 

شورای حقوق بشر سازمان ملل یک فضای بین دولتی است که ماموریت تعریف شده آن به ارتقا و حمایت از حقوق بشر و آزادی‌های اساسی برای همه اختصاص یافته، اما با وجود این مروری بر عملکرد آن از سال ۲۰۰۶ تاکنون نشان می‌دهد که این نهاد فضایی است که با ترکیبی از منافع برخی کشور‌ها و فشار آن‌ها هدایت می‌شود. 

اقدامات و عملکرد شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که این نهاد بین المللی به جای حرکت در مسیر اصلی خود که رسیدگی به وضعیت حقوق بشر کشور‌ها در جهان است به ابزاری در دست کشور‌های غربی تبدیل شده و عمدتا بیانیه‌ها و قطعنامه‌های صادر شده از سوی این نهاد علیه کشور‌هایی است که غرب و آمریکا علیه آن‌ها در حال اقدام هستند.

به ندرت در قطعنامه‌های صادر شده از سوی این نهاد می‌توان به قطعنامه‌ای علیه کشور‌های غربی برخورد کرد.

همچنین در حالی که بررسی ابعاد ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱ از همان ابتدا در دستور کار وزارت کشور قرار گرفت و علاوه بر این رئیس‌جمهور دستور تشکیل کمیته ویژه بررسی ناآرامی‌ها را صادر کرده بود، اما غربی‌ها در ادامه سیاست مداخله‌جویانه خود اقدام به تشکیل سازوکاری موسوم به کمیته حقیقت‌یاب کردند. 

این کمیته با اعمال فشار غرب تشکیل و گزارش نهایی خود را درباره ایران در جریان نشست ۵۵ شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرد.

این گزارش روز ۲۸ اسفند گذشته در نشست شورای حقوق بشر ارائه شد که در آن ادعا‌های بی‌اساسی درباره ایران مطرح شده بود.

پیشتر نیز کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر طی نامه‌ای انتقادی به واکلاف بالک، رئیس شورای حقوق بشر و ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر از فعالیت‌ها و مواضع جانب‌دارانه و حمایتی جاوید رحمان، گزارشگر به اصطلاح وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *