صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

اثرات تغییرات اقلیم بر اقتصاد کشورها؛ از کاهش بهره‌وری نیروی کار تا تغییر در نوع زراعت محصولات کشاورزی

۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰:۰۲
کد خبر: ۴۷۶۵۹۵۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس اقتصادی ضمن تشریح تاثیرات اقلیمی بر اقتصاد کشورها، گفت: تغییرات اقلیمی به‌صورت مستقیم بر رشد و توسعه اقتصادی کشور‌ها مانند تغییر در نوع کشاورزی و بهره‌وری نیروی کار اثرگذار است.

محسن حاج‌محمدی، کارشناس اقتصادی، در گفت‌وگو با میزان درباره تاثیر تغییر اقلیم بر اقتصاد کشور‌ها اظهار کرد: باید توجه داشت که افزایش گاز‌های گلخانه‌ای، میزان بارش‌های سالانه، خشکسالی مناطق جغرافیایی و حاصلخیزی مناطق بر اقتصاد کشور‌ها تاثیرگذار است. 

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سازگاری انسان با محیط و سبک زندگی و نحوه تعاملات اقتصادی در قالب فرهنگ کسب‌وکار متداول شده است، گفت: اقتصاددانان باید تغییر و تامین اقتصاد براساس سبک زندگی را در سیاست‌گذاری‌های خود مورد توجه قرار دهند. 

حاج‌محمدی با اشاره به اینکه بسیاری از موضوعات مانند آب، حمل‌ونقل، نزاع‌های خشونت‌آمیز، تامین انرژی، بهره‌وری از نیروی کار و گردشگری تاثیر مستقیم از مسئله تغییر اقلیم می‌پذیرند، اعلام کرد: اگر در این موارد تغییراتی حاصل شود قطعا بر ابعاد اقتصادی کشور‌ها نیز تاثیر خواهد گذاشت. 

وی در ادامه گفت: به‌عنوان مثال اگر یک منطقه به‌عنوان یک قطب گردشگری دچار مشکلات اقلیمی شود گردشگران کمتر به آن منطقه مراجعه می‌کنند و روند توسعه اقتصادی منطقه مختل خواهد کرد. 

به گفته این کارشناس اقتصادی، تغییر اقلیم بر کسب‌وکار‌ها چه در حوزه خرد و چه در حوزه کلان اثرگذار است و حتی می‌تواند بازار مصرف را در یک کشور تغییر دهد. 

حاج‌محمدی با اشاره به اینکه ایران یکی از تاثیرپذیرترین کشور‌ها از مسئله تغییر اقلیم است، اظهار کرد: در گذشته ایران شاهد بارش‌های بیشتری بوده، اما در چند سال اخیر وضعیت ترسالی ایران به وضعیت خشکسالی تبدیل شده است. 

وی گفت: کاهش بارش‌ها در ایران هم بر موضوع کشاورزی و هم بر مسئله صنعت مانند فولاد که نیاز به آب فراوان دارد و نقش به‌سزایی در توسعه صنعت دارند تاثیرگذار است و می‌تواند ایران را در این حوزه‌ها با چالش مواجه کند.

این کارشناس اقتصادی لازمه جلوگیری از تاثیر تغییرات اقلیمی را استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، انرژی‌های بادی و انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای دانست و بیان کرد: برای حرکت به‌سمت اقتصاد سبز باید این انرژی‌ها با انرژی‌ها و نیروگاه‌های فسیلی جایگزین شوند.

حاج‌محمدی در ادامه تاکید کرد: با این تغییر رفتار هم روند تغییر اقلیم کند خواهد شد و هم با توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانیم رفتار‌های جدیدی در حوزه اقتصاد داشته باشیم. 

وی یکی دیگر از راهکار‌های کاهش تاثیرات اقلیمی را استفاده از محصولات دانش‌بنیان دانست و گفت: برای کاهش مصارف آبی و انرژی‌ها حوزه محصولات کشاورزی سلامت‌بنیان باید توسعه یابد.

انتهای پیام/

فوزیه تاجران


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *