آغاز عرضه مرغ منجمد ۸۹۰۰ تومانی
به گزارش گروه اقتصاد ، حمید ورناصری گفت: ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلو گوشت مرغ را ۹ هزار و ۸۰۰ تومان و سازمان حمایت از مصرف کنندگان با ۵ درصد افزایش حدود ۱۰ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرده است و بیش از این مبلغ به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
وی با بیان اینکه مقایسه قیمت مرغ در شرایط کنونی با پارسال در همین زمان، اشتباه است، گفت: پارسال برای اینکه تولید کنندگان مرغ آسیب نبینند ۴۸ هزار تن مرغ را خریداری کردیم.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور همچنین از افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی حجم واردات نهادهها به کشور خبر داد و افزود: حجم موجودی نهادهها در بنادر و انبارها به میزان کافی است.
دبیر انجمن ملی تولید گوشت مرغ هم گفت: در ماههای اخیر کاهشی در تولید مرغ در کشور وجود نداشته است.
علی صابری افزود: ماهانه ۱۱۰ میلیون جوجه ریزی صورت میگیرد و ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید میشود.
وی گفت: افزایش قیمت محصولات پروتئینی و دیگر محصولات جایگزین مرغ از جمله عوامل افزایش قیمت مرغ است.
صابری افزود: اختلاف قیمت پیشنهادی تولید کنندگان مرغ با دولت در هر کیلوگرم ۲ هزار تومان است.
وی گفت: قیمت مورد انتظار تولید کنندگان مرغ ۱۱ و نیم تا ۱۲ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: تولید سالانه کشور ۱۲ میلیون راس بره و میانگین جمعیت دام گوسفندی ۵۵ میلیون راس است.
منصور پوریان با اشاره به اینکه تثبیت قیمتها در بازار گوشت، مهم است، افزود: در بخش گوشت قرمز به ویژه گوشت گوسفندی، کشور خودکفا بود، اما عواملی وجود داشت که موجب شد در برخی جاها با کمبود گوشت روبرو شویم، ولی با تلاش واردکنندگان نیازهای کشور رفع شد.
وی با بیان اینکه قیمتهای گوشت قرمز در سطح بازار، قابل قبول نیست، ادامه داد: همه اصناف با قیمت فعلی گوشت قرمز مخالف هستند.
پوریان افزود: بازار تقاضای کشور تغییر کرده و خواهان برههای ۳ تا ۴ ماهه است در حالی که دامداران، برههای خود را در سن ۷ تا ۸ ماهه عرضه میکنند.
پوریان گفت: تولیدات بخش پرواربندی کشور در وزنهای ۶۵ تا ۷۰ کیلوگرم است.
رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: دامدار بره را با قیمت ۲۵ هزار تومان در درب دامداری عرضه میکند.
پوریان افزود: لاشههای گوسفندی برای قصاب کیلویی حدود ۵۵ هزار تومان تمام میشود و باید با قیمت ۵۸ تا ۵۹ هزار تومان به دست مصرف کننده برسد.
وی با بیان اینکه یک درصد از تولیدات کل کشور صادرات داشتیم، گفت: هزینه تولید دامدار افزایش یافته است.
پوریان با بیان اینکه قاچاق دام به ویژه دامهای مولد به صورت گسترده در حال انجام است، گفت: همزمان با ممنوعیت صادرات، پدیده شوم قاچاق در دام ایجاد شد.
وی افزود: برای جلوگیری از قاچاق باید ممنوعیت صادرات برداشته شود.
علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: دام زنده اکنون در میادین به قیمت کمتر از ۳۰ هزار تومان عرضه نمیشود.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام نیز با بیان اینکه دولت به تعهدات خود در تامین کالاهای اساسی پایبند است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون شرایط فوق العاده را در زمینه گوشت مرغ داشتیم، منحنیهای مصرف با منحنیهای تولیدمان کاملا متفاوت است و شوک قیمتی به بازار وارد شد.
حمید ورناصری با اشاره به اینکه برنامه دولت برای مقابله با شوک قیمتی، جدا از برنامه ریزی تولید است، افزود: هفته آینده حتما در قیمت مرغ کاهش خواهیم داشت و برنامه عرضه گوشت منجمد را به عنوان یکی از راهکارهایی دسترسی مردم به گوشت مرغ با قیمت پائینتر فراهم میکنیم.
وی ادامه داد: در زمینه گوشت قرمز هم از یکسال گذشته تاکنون به صورت روزانه و مستمر روزی ۱۰۰ تا ۱۵۰ تن گوشت گوسفندی تازه در میادین و فروشگاههای زنجیرهای با نرخ مصوب ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان به صورت لاشهای عرضه میکنیم.
ورناصری گفت: صادرات برای تداوم جریان تولید در کشور باید انجام شود و اصولا ممنوعیتی در حوزه صادرات نباید وجود داشته باشد، اما گاهی با توجه به نوسانات قیمتی، دولت برنامه ریزیهایی را برای تعرفههای صادراتی انجام میدهد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام ادامه داد: قیمت بازار داخلی در مقایسه با بازار جهانی پائینتر از نرخ جهانی است.
وی با بیان اینکه دولت باید برای حفظ تعادل، در قیمت گذاری نقش داشته باشد، افزود: در مورد قیمت تخم مرغ از هفته گذشته روند کاهشی داشتیم و حدود ۱۰۰۰ تومان در هر کیلو کاهش قیمت داشت.
علی ابراهیمی رئیس کمیته دام و طیور مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه قاچاق دام نشات گرفته از تفاوت قیمت داخل و خارج است، گفت: متاسفانه در چند ماه گذشته ارزش پول ملی ما کاهش یافته و صادرات به صرفه شده است و با توجه به اینکه مجوز ندارند از طریق قاچاق، صادرات میکنند.
وی ادامه داد: نیروهای مرزبانی باید مراقب باشند تا قاچاق دام انجام نشود.
ابراهیمی با بیان اینکه دخالت دولت در قیمت گذاری مرغ تاکنون ناموفق بوده است، گفت: باید عرضه و تقاضا را به رسمیت بشناسیم و بازار باید تعیین کننده قیمتها باشد.
وی با اشاره به اینکه در کشور روزانه بیش از ۵۵۰۰ تا ۵۶۰۰ تن مرغ مصرف میکنیم، افزود: باید اجازه دهیم رقابت سالم صورت گیرد.
صابری دبیر انجمن ملی تولیدکنندگان گوشت مرغ هم گفت: قیمت تمام شده تولیدکنندگان به علت بی ثباتی قیمتها و ارزش خدمات و حتی افزایش تا ۱۰۰ درصدی قیمت نهاده ها، بالا میرود بنابراین مجبورند سود منطقی را در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد هزینههای تولید را خوراک تعیین میکند، افزود: بیش از ۱۱ تا ۱۲ میلیون تن در سال ذرت و کنجاله سویا وارد میکنیم.
صابری گفت: صنعت طیور با توجه به حدود ۲۵ هزار مرغدار فعال در کشور و ۶۰۰ تا ۷۰۰ مزرعه مرغ مادر گوشتی و ۶۰۰ تا ۷۰۰ کارخانه خوراک دام و ۲۵۰ واحد کشتارگاهی با امکانات خوب و حدود ۱۴۰ کارخانه جوجه کشی در گستره کشور به نحوی پراکنده شده اند که تنها بخش تولید رقابت پذیر هستند بنابراین دولت چه اصراری بر قیمت گذاری دستوری در این بخش دارد؟
دبیر انجمن ملی تولیدکنندگان گوشت مرغ با بیان اینکه صنعت طیور کشور، هوشمند است، گفت: ماهی ۱۱۰ میلیون جوجه ریزی داریم. دولت به ما اعتماد کند. خودمان متعهد به تنظیم بازار خواهیم بود و شرایطی ایجاد خواهیم کرد که هم تولیدکننده و هم مصرف کننده راضی باشند.