صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نکات قابل توجه در خرید آجیل; پرهیز از زیاده‌روی در مصرف شیرینی و شکلات

۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۲:۵۸
کد خبر: ۴۷۶۵۲۹۴
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن تشریح نکات قابل توجه در خرید آجیل، بر تازه بودن و سالم بودن این اقلام تاکید کرد.

خبرگزاری میزان - طبق گزارش وبدا، احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در آستانه فرارسیدن عید نوروز و استقبال از خرید آجیل برای پذیرایی از مهمانان، به ذکر چند نکته درباره خرید آجیل اشاره کرد و گفت: آجیل‌هایی توصیه می‌شوند که خام باشند یا حتی‌الامکان با نمک بو داده نشده باشند.

وی افزود: انواعی از آجیل‌ها که در بازار موجود بوده و با سرکه بو داده شده‌اند نیز می‌توانند مصرف شوند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر توجه به تازه بودن آجیل ها، گفت: ماندن و بیات‌شدن انواع مواد غذایی از جمله آجیل‌ها از میزان مواد مغذی آن‌ها می‌کاهد، پس بهتر است آجیل مانده خریداری نشوند.

اسماعیل‌زاده با تاکید بر پرهیز از خرید آجیل‌های مخلوط، خاطرنشان کرد: ترجیحا هرکدام از مغز‌های گیاهی جداگانه خریداری شده و در منزل با هم مخلوط شوند، چراکه در آجیل‌های مخلوط موجود در بازار گاهی اوقات از انواع نامرغوب و یا حتی مانده استفاده می‌شود، بنابراین بهتر است آجیل‌ها جداگانه از نظر تازه بودن ارزیابی شوند، بعد خریداری شده و در منزل مخلوط شوند. 

وی در ادامه بر پرهیز از زیاده روی در مصرف شیرینی و شکلات تاکید و عنوان کرد: شیرینی‌هایی که در فرهنگ غذایی ما رواج زیادی دارند، معمولا از آرد سفید تهیه می‌شوند؛ آرد سفید فاقد سبوس است و بسیاری از مواد غذایی موجود در آن از بین رفته است. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف این نوع آرد در قالب نان سفید یا شیرینی می‌تواند سلول‌های بدن انسان را نسبت به انسولین، غیر حساس سازد و انسولین در این صورت نمی‌تواند کار خود را به نحو احسن در بدن انجام دهد که این امر به ویژه در سنین بالاتر می‌تواند منجر به افزایش قند خون شود. 

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: مصرف این مواد غذایی می‌توانند سطح چربی به ویژه تری گلیسرید خون را افزایش دهند، زیرا در تهیه شیرینی‌ها از روغن‌های جامد استفاده می‌شود و روغن‌های جامد دارای مقادیر بالایی از اسید‌های چرب ترانس و اسید‌های چرب اشباع هستند (که هر دو برای سلامت ضرر دارند) و می‌توانند سطح کلسترول خون و چربی بد خون را افزایش دهند.

اسماعیل‌زاده، گفت: از سوی دیگر، مصرف شیرینی‌ها به ویژه از نوع‌تر و خامه‌ای که دارای مقادیر بالای شکر و چربی‌های جامد هستند، می‌توانند در فرد مقاومت انسولینی ایجاد کنند. پس توصیه می‌شود که اولا در مصرف شیرینی‌ها در ایام نوروز احتیاط شود، ثانیا ترجیحا از شیرینی‌های خشک کم شیرینی، (آن هم در مقادیر کم) که چربی و قند کمتری دارند، استفاده شود.

انتهای پیام/


نظرات بینندگان
ناشناس
|
|
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۲۹
با این گرونی کی آجیل میخره
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *