صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خیر دنیا و آخرت را با دعا از خداوند بخواهید/ توبه برترین اعمال در ماه مبارک رمضان است

۰۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۶۴۹۴۵
یک کارشناس علوم قرآنی توبه از گناهان را یکی از برترین اعمال در ماه مبارک رمضان دانست و دعا برای دوری از لغزش و در امان ماندن از بلاها را ضروری خواند.

احمد هاشمی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره مضمون دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان گفت: در ابتدا باید توجه داشت که دعا برای رشد است و تنها مختص برآورده شدن حاجات نباید آن را در نظر گرفت. نکته دیگر اینکه در مورد مضمون دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان وجود مضامینی همچون درخواست بخشش از گناهان و لغزش‌ها و ایمنی از قرار گرفتن در معرض بلا‌ها و آفات است.

وی ادامه داد: بندگان در روز چهاردهم ماه مبارک رمضان از خداوند متعال درخواست دارند تا «اللَّهُمَّ لا تؤاخِذْنِی فِیْهِ بِالعَثَراتِ، وَأَقِلْنِی فِیْهِ مِنَ الخَطایا وَالهَفَواتِ، وَلا تَجْعَلْنِی فِیْهِ غَرَضا لِلْبَلایا وَالآفاتِ، بِعِزَّتِکَ یا عِزَّ المُسْلِمِینَ. خدایا مؤاخذه نکن مرا در ایـن روز به لغزش‌ها، و درگذر از من در آن از خطا‌ها و بیهودگی‌ها، و قرار مده مرا در آن نشانه تیر بلا‌ها و آفات،‌ای عزت دهنده مسلمانان.» طلب عفو بخشش از خداوند متعال نکته‌ای بااهمیت است.

هاشمی عفو الهی را موردبررسی قرارداد و بیان کرد: در ماه مبارک از خداوند طلب بخشش گناهان کنید که عملی ارزشمند است، پروردگار متعال در آیه ۱۵۶ سوره اعراف می‌فرمایند: «وَاکْتُبْ لَنَا فِی هَٰذِهِ الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الْآخِرَةِ إِنَّا هُدْنَا إِلَیْکَ ۚ قَالَ عَذَابِی أُصِیبُ بِهِ مَنْ أَشَاءُ ۖ وَرَحْمَتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ ۚ فَسَأَکْتُبُهَا لِلَّذِینَ یَتَّقُونَ وَیُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَالَّذِینَ هُمْ بِآیَاتِنَا یُؤْمِنُونَ و سرنوشت ما را هم در این دنیا و هم در عالم آخرت نیکویی و ثواب مقدر فرما، که ما به سوی تو بازگشته‌ایم. خدا فرمود: عذابم را به هر که خواهم رسانم، و رحمت من همه موجودات را فرا گرفته و البته آن را برای آنان که راه تقوا پیش گیرند و زکات می‌دهند و به آیات ما می‌گروند حتم و لازم خواهم کرد.» در این آیه به وضوح اشاره شده است که از بهترین دعاها، جامع‌ترین آن‌ها است پس هم دنیا و هم آخرت را از خداوند متعال بخواهیم. درعین‌حال یادآوری می‌کند که رحمت الهى نامحدود بوده، اگر کسى به آن نرسد، تقصیر خود اوست. در کتاب کلیات قدسی صفحه ۱۸۹ آمده است پیامبر اسلام (ص) فرمودند: «خداوند به داود نبی وحی فرمود:‌ای داود همان‌طور که کسی نمی‌تواند جلوی نورافشانی خورشید را بگیرد، همان‌طور هم کسی نمی‌تواند جلوی رحمت وسیع من را به بندگانم بگیرد.»

وی به فراز دیگر دعا برای دوری از لغزش اشاره و تاکید کرد: از خداوند طلب مغفرت بسیاری کنید آن هم با زبان روزه و در ماه مبارک رمضان در روایتی از امام حسن عسگری (ع) در مورد بخشش گناهان بیان شده است: «خداوند متعال خطاب به بندگانش می‌فرماید:‌ای بندگان من همه شما گناهکار هستید مگر کسانی را که من از گناه باز دارم. پس هر کس معتقد باشد که من می‌توانم او را ببخشم و با این حُسن ظَن به من، از من طلب مغفرت نماید هرآینه او را می‌بخشم و برایم گناهان او هرچند زیاد باشد مهم نیست چه اگر همه مخلوقاتم از اول و آخر زنده و مرده و‌تر و خشک همه جمع شوند و از رحمت من مسئلت نمایند تمام حاجات ایشان را می‌دهم و از رحمت وسیع من چیزی کم نمی‌شود.

این کارشناس علوم قرآنی تصریح کرد: از گناهان خود توبه کنید و به درگاه خداوند پناه ببرید تا گناهانتان بخشیده شود، کسی که از گناه توبه کرده مانند کسی است که گناهی نکرده است. امام جواد (ع) در مورد توبه می‌فرمایند: «(سهل‌انگاری در توبه) و به تأخیر انداختن آن، یک خدعه و عمل فریبکارانه است.» حتی حضرت علی (ع) فرمودند: «کسی که توبه را به تاخیر می‌اندازد و امروز و فردا می‌کند دین و ایمان ندارد!» پس ماه رمضان را مغتنم بشمارید و به توبه بپردازید. برای این مهم نیاز است تا تقوا پیشه کنید همان‌گونه که امام حسن مجتبی (ع) فرمودند: «تقوا و پرهیزکاری درب ورودی هرگونه توبه و انابه است.» در عین حال توجه داشته باشید که پشیمانی از گناه، خود، توبه از گناه است. به شرطی که هرگز دوباره آن را تکرار نکنید.

وی به فراز آخر دعای روز چهاردهم ماه مبارک رمضان اشاره و تصریح کرد: عزت دهنده خلق خداوند متعال است در آیه ۲۵ سوره آل‌عمران به وضوح بیان شده است که عزت و ذلت افراد در دست خداوند متعال است ایشان به هر کسی بخواهد عزت عطا می‌کنند و هرکسی را بخواهد به خاک ذلت می‌کشاند؛ بنابراین باید از خداوند متعال عزت طلب کنیم و از درگاه ایشان بخواهیم تا به ما توفیق جامعه اسلامی را نصیب کند. در هنگام دعا همه افراد را دعا کنید تا به اجابت نزدیک‌تر شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *