صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

توصیه‌های یک متخصص تغذیه درباره ویژگی‌ وعده‌های سحر، افطار و شام

۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۳:۴۲
کد خبر: ۴۷۶۴۲۴۶
یک متخصص تغذیه گفت: باید در وعده سحری از خوردن مواد غذایی که ملین و عطش آور باشد خودداری و مصرف چای، شکلات، مربا و قهوه را محدود کنیم.

منصور رضایی در گفت‌وگو با میزان به بیان توصیه‌هایی درباره ویژگی‌های وعده‌های سحر، افطار و شام پرداخت و گفت: اولین توصیه‌ای که دارم این است که حتماً باید سه وعده سحری، شام و افطاری را داشته باشیم، حذف وعده‌ها در هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود چراکه باعث بدخوری، تندخوری و پرخوری می‌شود، به ویژه فردی که سحری نمی‌خورد نمی‌تواند یک افطار خوب داشته باشد و قطعاً افطار را با ولع می‌خورد و به مواد شور و شیرین در افطار ولع دارد، از این رو توصیه می‌شود فرد شب حتماً به موقع بخوابد و خواب منظم داشته باشد تا برای خوردن سحری بیدار شوند و برای انجام این کار زمان کافی داشته باشد.

وی عنوان کرد: فرد باید قبل از ساعت ۱۰ بخوابد، مهم است که فرد با عجله و هیجان سحری نخورد. چراکه با استرس و تنش قند خونش افزایش می‌یابد و بی اشتهایی می‌گیرد و به دنبال آن در طول روز گرسنگی بدی را تجربه می‌کند، از این رو لازم است زمان کافی برای تهیه و خوردن سحری داشته باشیم تا خیلی عجولانه سحری نخوریم.

مصرف چای و قهوه در وعده سحر محدود شود

این متخصص تغذیه گفت: باید دقت کرد در وعده سحری انتخاب‌های درستی داشته باشیم و از خوردن مواد غذایی که ملین و عطش آور است در وعده سحری خودداری کنیم؛ مصرف چای، شکلات، مربا و قهوه باید محدود شود، نشاسته‌ها و غذا‌های فیبردار، غلات کامل، غذا‌های گیاهی، غذا‌های خانگی از انتخاب‌های بسیار خوب برای این وعده است.

وی ادامه داد: سحری مناسب باید کم ادویه باشد، هر چند ادویه‌ها را در رژیم غذایی توصیه می‌کنیم، ولی در وعده‌های سحر نباید از غذا‌های تند، شور و کارخانه‌ای اعم از سوسیس، کالباس، تن ماهی، رب گوجه و غذا‌های چرب مثل آبگوشت و کله پاچه و ... استفاده کرد چراکه این غذا‌ها عطش آور است و حفظ آب بدن در روزه داری مهم‌تر از کالری است. کالری را می‌توان تامین کرد، ولی تنظیم مایعات سخت است و به همین دلیل حتماً باید در وعده سحر از غذا‌های پرفیبر که در میوه‌ها، سبزیجات، حبوبات، آجیل‌ها، دانه‌ها و مغز‌های بی نمک است، استفاده کرد.

این متخصص تغذیه ضمن اشاره به اینکه اگر مواد مغذی مورد نیاز ما شامل قند، کربوهیدرات، مایعات، ویتامین‌ها، املاح و مواد مغذی آهسته آهسته از گوارش وارد خون شود و موجب می‌شود ما را دچار نوسان قند و فشار نشویم، افزود: تاکید می‌شود که از غذا‌های فیبردار، کم نمک، کم چرب و مغذی در وعده سحر استفاده شود، موادی که در این وعده مصرف می‌کنیم باید از چند گروه غذایی باشد، سحری خوب سحری است که حداقل ۴ گروه غذایی را داشته باشد و شامل میوه و سبزی، غلات و حبوبات و ... باشد که بتواند نیاز‌های ما را در طول روز تامین کند.

باید در وعده افطار خویشتن‌دار باشیم

این پزشک متخصص با بیان اینکه همانطور که در طول روز خویشتن داری کردیم باید در وعده افطار نیز خویشتن داری داشته باشیم، بیان کرد: کسی که در وعده افطار خویشتن داری ندارد معمولاً تندخوری، بدخوری و پرخوری دارد و حتما باید به این فرد گفته شود که در کنار افطار ما وعده شام را نیز داریم تا کاملاً خود را سیر نکند، افطاری باید سبک باشد، یک افطاری سبک شبیه عصرانه سبک است و به دنبال آن پس از ۲ ساعت استراحت می‌توان شام سبک و راحت خورد.

رضایی با تاکید بر اینکه شام شور و چرب روز بعد ما را دچار بحران آب و عطش و کم آبی می‌کند، توضیح داد: باید دقت کرد در وعده افطار افراط نکنیم. بیشتر تاکید روی وعده سحر در قند‌های نشاسته‌ای است و در وعده افطار قند‌های ساده است که این قند ساده می‌تواند از زولبیا و بامیه باشد که خیلی بد است تا شیره انگور و خرما، عسل و یا میوه‌ها، اما متاسفانه از قند‌های صنعتی به خصوص شربت و شیرینی و نوشابه استفاده می‌شود که بدن موقع افطار می‌طلبد و قند خون را افزایش می‌دهد، از این رو باید مدیریت شود تا موقع افطار ۱۰۰ درصد از قند‌های خوب مثل خرما، عسل، مربا‌های خانگی و ... که می‌تواند بسیار مفید و کمک کننده باشد، استفاده شود.

وی افزود: فردی که ۱۵ ساعت گرسنه بوده نمی‌تواند خویشتن داری کند و دچار بدخوری می‌شود و نمی‌توانید موقع افطار به او بگویید لوبیا سبز و هویج بخورید، آن شخص موقع افطار زولبیا، بامیه، خرما، فرنی، شعله زرد و حلیم می‌خواهد و از این رو باید در افطار انتخاب خوبی داشته باشیم و همه مواد غذایی را در دسترس نداشته باشیم، همه می‌دانند زولبیا و بامیه خوب نیست، ولی چون به راحتی در دسترس است آن را مصرف می‌کنند و مصرف آن در این ماه به شدت بالا می‌رود چرا که بخشی از فرهنگ روزه داری ایرانی‌ها زولبیا خوردن شده است.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه به طور کلی خوب جویدن در ماه مبارک رمضان اهمیت دارد، گفت: سحری باید همراه با آرامش باشد و نباید غذا را بلعید، غذا باید به صورت کامل پخته باشد و خوب جویده شود و بهداشت نیز باید در تهیه غذا رعایت شود، مصرف غذای فیبردار و ماست نیز در این ایام مفید است، بهتر است ماست چکیده مصرف کنید و خیلی از شیر و پنیر در این ایام استفاده نکنید چرا که این گزینه‌ها فرد را مستعد مشکلات گوارشی می‌کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *