صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کشور‌های اروپایی چشمشان را بر موضوع قتل خاشقجی بسته‎اند/شرط ترکیه برای همکاری با بشار اسد

۲۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۲:۰۹
کد خبر: ۴۷۶۴۲۲
وزیر خارجه ترکیه در نشست مجمع دوحه در قطر درباره موضوعاتی مانند روابط آینده آنکارا- دمشق، قتل خاشقجی و اختلافات آمریکا و ترکیه صحبت کرد.
به گزارش گروه بین الملل به نقل از اسپوتنیک، مولود چاووش اوغلو درباره قتل خاشقجی که دوم اکتبر سال جاری در کنسولگری عربستان در استانبول اتفاق افتاد، می‎گوید: "فایل‌های صوتی موجود درباره این پرونده ثابت می‌کند که این قتل از قبل برنامه‌ریزی شده بود. در کنسولگری هیچ درگیری‌ای رخ نداد. آن‌ها با خودشان حتی یک متخصص کالبدشکافی هم آورده بودند تا او را قطعه قطعه کند"

وزیر خارجه ترکیه افزود: " دادستان سعودی همه اطلاعات ما را گرفت، اما در مقابل تاکنون هیچ اطلاعاتی به ما ارائه نکرد. هنوز نمی‌دانیم بدن خاشقجی کجاست. فقط می‌دانیم از کنسولگری خارج شده است. باید بفهمیم کجاست. "
 
وی با اشاره به اظهارات عربستان مبنی بر وجود یک همکار محلی در این جریان، گفت:" سعودی‌ها او را به ما معرفی نمی‌کنند. جای تعجب است که گفته اند نقاشی چهره او را به ما می‌دهند. انگار این فرد را اتفاقی در خیابان پیدا کرده‎اند تا با آن‌ها همکاری کند."

چاووش اوغلو در ادامه از ارائه مدارک موجود درباره این قتل به کشور‌های علاقه‌مند به این موضوع خبر داده و موضع کشور‌های اروپایی درباره قتل این روزنامه نگار را مورد انتقاد قرار داد. وی گفت:" کشور‌های اروپایی چشمشان را به روی این قتل بسته اند. "

چاووش اوغلو در ادامه به موضوع روابط آنکارا با دولت سوریه در آینده پرداخت. وی اعلام کرد آنکارا در صورتی آماده همکاری با بشار اسد است که وی در انتخاباتی به زعم چاووش اوغلو "دموکراتیک" پیروز شود.
 
وزیر خارجه ترکیه درباره همکاری‌های آنکارا، تهران و مسکو در موضوع سوریه خطاب به امریکا و اروپا گفت: "دوست داشته باشید یا نه، ما با روسیه و ایران کار کرده‌ایم و به نتیجه هم رسیده‌ایم. ما با تدوین قانون اساسی سوریه توسط دیگران مخالف هستیم. باید اجازه داد که خودشان قانون اساسی خود را بنویسند."

چاووش اوغلو در ادامه سخنانش به اختلافات آنکارا- واشنگتن پرداخته و گفت: "به صراحت می‌گویم کشیش برانسون، عامل سیا بود. اما از دید ما، آن موضوع کوچکی بود و ما مسائل مهم‌تری در روابط خود داشتیم. حمایت آمریکا از یگان‌های مدافع خلق و نیز عاملان کودتا از جمله این موضوعات هستند. "

وی با اشاره به درخواست ترکیه در مورد استرداد عاملان کودتا از آمریکا به این کشور گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در گفت‎وگو با همتای ترکیه‌ای خود رجب طیب اردوغان اعلام کرد واشنگتن در حال بررسی موضوع استرداد فتح الله گولن است که متهم به طراحی و اجرای کودتای شکست خورده در سال ۲۰۱۶ شده است.

چاووش اوغلو اظهار داشت:" ترامپ در آرژانتین به اردوغان گفته "آن‌ها در حال بررسی استرداد گولن و سایر افراد هستند. "
 
وی در پایان ضمن ابراز خرسندی از خودکفایی قطر پس از محاصره کشورهای عربی که با هدف تضعیف این کشور انجام شده بود، گفت: "در روز‌های نخست، هم عربستان و هم به ویژه بحرین، به ما قول دادند که مدارک ادعاهایشان در مورد قطر را به ما ارائه کنند. اما تاکنون حتی یک مدرک درباره ادعا‌ها و اتهاماتشان ارائه نکرده‌اند."
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *