صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روایتی از رنج مردم غزه؛ مرگ‌هایی که شمارش نشدند

۲۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۴:۴۶
کد خبر: ۴۷۶۴۰۴۴
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
جنگ رژیم صهیونیستی علاوه بر کشتار مستقیم ده‌ها هزار نفر افراد بسیاری را نیز به‌طور غیرمستقیم تحت تاثیر قرار داده و مرگ‌های بسیاری شمارش نمی‌شوند.

خبرگزاری میزان – زهیر لاهنا، پزشک فرانسوی-مراکشی، ده‌ها سال از عمر خود را به صورت داوطلبانه در مناطق درگیری در سراسر جهان گذرانده و سهم خود را برای کمک به افرادی که نیاز به مراقبت‌های پزشکی حیاتی دارند، انجام داده است.

وی در ماه‌های اخیر و برای پنجمین بار در منطقه محاصره شده غزه حاضر شد، اما این بار با سفر‌های قبلی او کاملا متفاوت بود، زیرا جنگ مداوم رژیم صهیونیستی یک بحران بهداشتی و انسانی با ابعاد بی‌سابقه‌ای ایجاد کرده است.

این پزشک فرانسوی-مراکشی در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: لبخند‌های کودکان تنها لبخندی بود که دیدیم، زیرا بزرگ‌تر‌ها و روحیه آن‌ها شکسته شده است.

لاهنا بخشی از تیمی بود که از سوی سازمان غیردولتی بشردوستانه پالمد یوروپ به غزه فرستاده شد و حدود یک ماه در بیمارستان اروپایی خان‌یونس کار کرد.

این بیمارستان نیز مانند سایر مراکز درمانی در غزه، پناهگاهی برای هزاران آواره فلسطینی است، حدود ۲۵ هزار نفر در این بیمارستان پناه گرفته‌اند.

همه جا مردم آواره حضور داشتند، داخل و بیرون بیمارستان؛ آن‌ها محفظه‌هایی را برای مخفی شدن و داشتن کمی حریم خصوصی ایجاد می‌کنند و تنها به دنبال یک مکان امن بودند.

این بیمارستان بسیار فراتر از ظرفیت خود کار می‌کرد و تعداد غیرممکنی از بیماران را با منابع محدود و بدون منابع پذیرش می‌کرد.

لاهنا گفت: بیمارستان اروپایی خان‌یونس از ۱۵ تا ۲۰ زایمان در روز به ۶۰ تا ۸۰ زایمان رسید چرا که جمعیت خان‌یونس با ورود آوارگان به ۵ برابر رسیده بود.

همه زنان باردار آواره از شمال غزه در آنجا مستقر شده بودند؛ حتی خانواده‌هایی که در شمال غزه مانده بودند، زنان باردار را به این شهر فرستادند.

این بیمارستان تنها ۲ سالن عمل جراحی و ۴ اتاق زایمان دارد، بنابراین شرایط به گونه‌ای بود که پزشکان مجبور بودند زنان را تنها ۳ ساعت پس از زایمان ترخیص کنند؛ آن‌ها مجبور می‌شوند بدون مراقبت یا مدیریت پزشکی به چادر‌ها یا مسکن‌های موقت خود برگردند و این امر آن‌ها را در برابر عفونت‌های شدید و سایر موارد آسیب پذیر می‌کند.

کشتار‌های بی‎شمار در غزه

لاهنا در مورد پدیده تلفات غیرمستقیم ناشی از جنگ ویرانگر رژیم صهیونیستی که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر) تاکنون بیش از ۳۱ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده و نزدیک به ۷۳۰۰۰ نفر را مجروح کرده، صحبت کرد.

این پزشک فرانسوی-مراکشی گفت: یک زن باردار بود که در بیمارستان اروپایی تأثیری بر کل تیم گذاشت؛ او دیابتی بود و به مدت ۳ روز قادر به مصرف انسولین نبود، ۲۴ ساله بود و یک فرزند داشت و به دلیل عوارض قند خون به کما رفت، ما به دلیل کمبود وسایل پزشکی نتوانستیم او را احیا کنیم، بنابراین هم او و هم نوزادش فوت کردند.

از نظر آمار، این زن به عنوان قربانی جنگ به حساب نمی‌آید، این یک مرگ غیرمستقیم است، مانند بسیاری دیگر که بر اثر عوارض فشار خون، دیابت، دیالیز، سرطان یا سایر شرایط جان خود را از دست می‌دهند.

لاهنا و همکارانش نیز مخفیانه برای چند روز به رفح رفتند؛ وی می‌گوید: آنجا دنیای دیگری است، ما شهری داریم که از ۲۵۰ هزار نفر جمعیت به ۱.۴ میلیون نفر رسیده است و این دیوانه‌کننده است.

وی افزود: ما ۴ تا ۵ خانواده را دیدیم که در یک کلاس درس زندگی می‌کردند، برخی دیگر در چادر‌هایی زندگی می‌کنند که هیچ حفاظت واقعی ندارند، در خیابان و بدون هیچ سرپناهی می‌خوابند.

جنگ غزه با هدف شکستن زنان است

شروط تحمیل‌شده از سوی رژیم صهیونیستی بر فلسطینی‌ها یک استراتژی عمدی برای «شکستن زنان» است.

برای دستیابی به هدف پاک‌سازی قومی، رژیم صهیونیستی از آسیب‌پذیرترین افراد، شامل کودکان و زنان، شروع کرده است و این چیزی است که هر روز به‌طور واقعی در غزه اتفاق می‌افتد.

لاهنا با اشاره به این که زن فلسطینی ستون فقرات خانواده است، گفت: تمام این جنگ برای شکستن زنان ساخته شده است، همه چیز انجام می‌شود تا زنان مقاومت خود را کنار بگذارد، اما آن‌ها مقاومت و قدرت خود را حفظ می‌کنند، آن‌ها قوی و مبارزانی با اعتقادات قوی هستند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *