صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کارشناس اقتصادی: مبارزه دستگاه قضا با فساد موجب ایجاد فضای امن اقتصادی می‌شود

۲۰ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۸:۲۹:۱۲
کد خبر: ۴۷۶۳۶۴۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه مبارزه با فساد از سوی قوه قضاییه باعث امیدواری مردم و ایجاد فضای امن اقتصادی خواهد شد، گفت: دستگاه قضا در دوره جدید ریاست در مبارزه با فساد اقدامات خوبی انجام داده است.

خبرگزاری میزان _ مبارزه با فساد یکی از اهداف قوه قضاییه در دوران تحول و تعالی است که به‌طور جدی از ابتدای زمان ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‎‌اژه‌ای بار‌ها و بار‌ها مورد پیگیری قرار گرفته است.

رئیس دستگاه قضا در دیدار با مدیران مرکز، روسای کل و مدیران حفاظت و اطلاعات دادگستری استان‌ها در سال ۱۴۰۰ با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره مقابله جدی با فساد و تخلفات در درون قوه قضاییه، اظهار کرد: ضرر ایجاد فساد، رسوب‌کردن و ماندگار شدن آن در دستگاه عدلیه، تنها متوجه یک فرد یا یک قوه نیست؛ بلکه متوجه نظام و اسلام است.

رئیس دستگاه قضا در ادامه تاکید کرده است: ضرر و زیان سلب اعتماد مردم از عدلیه قابل جبران نیست و به همین دلیل ما باید تمام توان و تلاش خود را صرف کنیم که اعتماد مردم به دستگاه قضایی خدشه‌دار نشود.

در همین راستا تمامی ارکان قوه قضاییه همواره در این چند سال در تلاش بوده‌اند که مبارزه با فساد را در راس امور خود قرار دهند و برای دستیابی به این امر مهم اهتمام ویژه داشته باشند.  

به‌عنوان مثال بازگشت اموال بابک زنجانی به کشور، برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزندان یکی از مقامات دستگاه قضا و بازداشت عباس ایروانی، متهم ردیف اول پرونده گروه عظام از جمله اقدامات قوه قضاییه در راستای مبارزه با فساد در این یک‌سال اخیر بوده است.  

در همین رابطه محسن حاج‌محمدی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با میزان اظهار کرد: اقدامات اخیر قوه قضاییه در مبارزه با فساد و پیگیری پرونده‌های بزرگ فساد مانند پرونده بابک زنجانی و بازگرداندن اموال بیت‌المال به خزانه دولت و صاحبان اصلی از چند بعد قابل بررسی است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از ابعاد این مساله نشان‌دهنده اهتمام دستگاه قضا در برخورد با فساد است، گفت: در چند سال گذشته تفکری میان مردم ایجاد شده بود مبنی بر اینکه که دستگاه قضا اهتمام لازم را در برخورد با مفاسد اقتصادی ندارد، اما با اتفاقات اخیر عکس این مساله ثابت شده است.

حاج‎‌محمدی با اشاره به اینکه قوه قضاییه در حال حاضر در حال انجام اقدامات بازدارنده در درون دستگاه قضا است، اعلام کرد: اقدامات قوه قضاییه مانند بازگرداندن اموال بابک زنجانی به کشور و برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات فرزندان یکی از مقامات ارشد دستگاه قضا و دستگیری برخی از مفسدین اقتصادی موجب ایجاد یک فضای امیدوارانه در بین مردم شده است.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: شاید در جامعه این تفکر وجود داشته باشد که برخی از مفسدان دارای مناصب مدیریتی هستند، اما باید گفت اکثر مسئولان سعی می‌کنند عدالت را اجرا کنند و قوه قضاییه در تلاش است تا این تفکر غلط را از بین ببرد.

وی با اشاره به اینکه ایجاد فضای مبارزه با فساد از زمان ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای آغاز شده است، اظهار کرد: در این دوران مردم می‌توانند به مبارزه با فساد و بازگرداندن اموال بیت‌المال یا اموالی که مربوط به خودشان است امیدوار باشند.  

حاج‌محمدی همچنین گفت: زمانی که قوه قضاییه نسبت به مجازات و برگزاری دادگاه  افراد مربوط به حوزه خود اهتمام دارد، این امر به سایر سطوح کشور نیز تسری می‌یابد و برای افرادی که به ناحق اموال مردم را تصرف می‌کنند فضای ناامنی ایجاد خواهد شد.  

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه ایجاد فضای ناامن برای مفسدان در کاهش میزان فساد اثرگذار است تاکید کرد: زمانی که متخلفان در جامعه شاهد چنین اقداماتی باشند، آن‌ها به این یقین خواهند رسید که عملکرد آن‌ها آشکار خواهد شد و قطعا به‌سزای اعمال خود خواهند رسید.  

وی همچنین به همکاری فراجا با قوه قضاییه اشاره و اعلام کرد: مبارزه با فساد در سایر دستگاه‌ها با همکاری دستگاه قضا در حال انجام است و این فضای تعاملی بین دستگاه‌های مرتبط با مبارزه با فساد موجب پیشگیری از وقوع جرم توسط بزهکاران و تبهکاران اقتصادی شده است.  

حاج‌محمدی با تاکید بر اینکه مبارزه با فساد موجب ایجاد فضای امن اقتصادی می‌شود، گفت: در زمان رخ‌دادن فساد تنها یک فرد، مجرم نیست و باید دانست که در سطوح مختلف با همکاری چندین نفر این فساد انجام شده که نمونه این امر پرونده عباس ایروانی، متهم پرونده گروه عظام است.

وی گفت: از دستگاه قضا جهت مبارزه با فساد تقدیر و تشکر می‌کنم و امیدوارم قوه قضاییه به جایگاهی برسد که شاهد کمترین ورودی پرونده‌های مربوط به فساد باشد.

حاج‌محمدی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر در گام دوم انقلاب قرار داریم و دشمنان با تمام توان خود در راستای ایجاد چالش‌های جدید برای نظام در تلاش هستند و این به حق نیست که خودمان در درون جامعه چنین مشکلات و موانع‌ای را برای نظام ایجاد کنیم.

انتهای پیام/

فوزیه تاجران


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *