صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه‌چیز درباره «کشتار آرد»؛ چگونه صد‌ها فلسطینی قتل‌عام شدند؟

۱۱ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۲:۰۸
کد خبر: ۴۷۶۲۲۰۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به رقم خوردن پرده‌هایی از جنایت‌های کم‌سابقه منجر شده است.

خبرگزاری میزان – تیراندازی جمعی ارتش رژیم صهیونیستی به سمت صد‌ها فلسطینی ایستاده در صف دریافت کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه به شهادت دست‌کم ۱۱۲ و جراحت بیش از ۷۵۰ فلسطینی مجروح شد؛ این جنایت که در ادامه جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه به‌ویژه در جریان جنگ پنج ماهه اخیر این رژیم علیه غزه رخ داد با نام کشتار آرد شناخته می‌شود.

کشتار آرد چه زمانی و چگونه رخ داد؟

این جنایت حدود ساعت ۱۶:۳۰ به وقت محلی پنجشنبه، ۱۱ اسفند رخ داد؛ زمانی که مردم غزه در خیابان الرشید در غزه تجمع کرده بودند تا از کامیون‌های کمک‌رسانی حامل آرد که به آنجا می‌آمدند، سهمیه‌ای را دریافت کنند.

پس از اینکه کامیون‌های حامل آرد از ایست‌های بازرسی رژیم صهیونیستی عبور کرده و وارد خیابان الرشید شدند، مردم در گروه‌های بزرگ تجمع کردند.

یک خبرنگار مستقر در غزه گزارش داد که نظامیان صهیونیست با مشاهده تجمع فلسطینی‌ها آن‌ها را با انواع تجهیزات نظامی هدف قرار دادند.

یک خبرنگار دیگر می‌گوید که پس از تیراندازی جمعی نظامیان صهیونیست به سمت فلسطینی ها، تانک‌های این رژیم وارد صحنه شده و از روی شمار زیادی از پیکر شهدا و مجروحان رد شدند.

 

محل وقوع کشتار آرد کجا بود؟

کشتار آرد در خیابان الرشید در میدان النابلسی در ضلع جنوب غربی شهر غزه رخ داد؛ منطقه یاد شده در شمال غزه، جایی که موادغذایی در آن کمیاب است، رخ داد.

کشتار آرد یک روز پس از آن رخ داد که معاون مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا WFP به شورای امنیت سازمان ملل گفت که بیش از ۵۰۰ هزار نفر یا از هر چهار نفر یک نفر در غزه در معرض قحطی قرار دارند و از هر شش کودک زیر سن ۲ سال یک کودک دچار سوءتغذیه حاد است.

شاهدان کشتار آرد چه می‌گویند؟

فلسطینی‌های حاضر در صحنه جنایت روز پنجشنبه در خیابان الرشید می‌گویند که نظامیان صهیونیست با شلیک به جمعیت منتظر دریافت کمک‌های بشردوستانه دست به قتل‌عام زدند.

فلسطینی‌های بازمانده از جنایت یاد شده از شلیک همزمان نظامیان، تانک‌ها و جنگنده‌های رژیم صهیونیستی سخن می‌گویند؛ آن‌ها می‌گویند که ازدحام ناشی از تیراندازی منجر به افزایش تعداد شهدا شد.

شاهدان جنایت همچنین می‌گویند که چون آمبولانسی امکان ورود به محل جنایت را نداشت، مجروحان با گاری و الاغ به بیمارستان منتقل شدند.

یک خبرنگار می‌گوید که شاهدان تاکید داشتند که ورود کامیون‌های حامل آرد به آن منطقه یک تله بوده است.

 

ارتش رژیم صهیونیستی چه ادعایی کرد؟

ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که این کامیون‌ها از سوی پیمانکاران خصوصی چهار شب پیش در قالب عملیات کمک‌رسانی تحت نظارت ارتش این رژیم وارد شدند؛ روایت ارتش رژیم صهیونیستی از کشتار آرد تاکنون به دفعات تغییر کرد.

ارتش رژیم صهیونیستی نخست تلاش کرد تا تقصیر را به گردن جمعیت بیندازد و مدعی شد که فلسطینی‌ها در نتیجه ازدحام جمعیت زیر دست و پا مانده و جان خود را از دست داده یا مجروح شدند.

اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی سبب شد تا ارتش این رژیم روایت خود را تغییر دهد؛ ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه بدون ارائه توضیحی مدعی شدند که نظامیانتش از ترس جان خود اقدام به تیراندازی به سمت فلسطینی‌ها کردند.

وضعیت کمک‌رسانی به غزه در حال حاضر چگونه است؟

از زمان شروع جنگ، آژانس‌های امدادی و حقوق بشری بار‌ها هشدار دادند که رژیم صهیونیستی تحویل کمک‌ها را به تاخیر انداخته است.

کارشناسان و گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که خطر قحطی ناشی از ناتوانی رساندن مواد غذایی حیاتی به غزه در مقادیر کافی افزایش یافته است.

یک ماه پیش، دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در لاهه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی باید هر کاری برای جلوگیری از اقدام‌های نسل‌کشی در این سرزمین انجام دهد، اما طبق گفته‌های گروه‌های حقوق بشر، از جمله سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر، رژیم صهیونیستی حتی حداقل گام‌ها را برای تبعیت از آن بردارد.

براساس اعلام دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل (OCHA)، از زمان صدور حکم دیوان بین‌المللی دادگستری، تعداد کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه ورودی به غزه ۴۰ درصد کاهش یافته است.

کشتار آرد برای جنگ غزه چه معنایی دارد؟

کشتار روز پنجشنبه یکی از مرگ‌بارترین جنایت‌های انجام شده از سوی رژیم صهیونیستی در غزه طی پنج ماه جنگ بوده است.

این جنایت همچنین در بحبوحه مذاکرات با هدف دستیابی به توافقی برای توقف جنگ و اجازه ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه انجام می‌شد.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *