آغاز اجرای مرحله اول طرح بیمه اجتماعی مادران روستایی و عشایری
خبرگزاری میزان - آیین رونمایی از مرحله اول بیمه اجتماعی مادران روستایی و عشایر کشور (مشمولین ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) با حضور صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بیتالله برقراری، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر و کشاورزان برگزار شد.
صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست اظهار کرد: این جلسه بهصورت نمادین برای معرفی طرح بیمه اجتماعی بانوان روستایی و عشایری دارای ۳ فرزند یا بیشترتر از ۳ فرزند برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از شعارهای اساسی دولت سیزدهم موضوع عدالت و تکالف اجتماعی است، گفت: تقریبا در دوران ۲ و نیم سال تصدی این دولت اقدامات شایستهای برای تحقق امر عدالت اجتماعی انجام شده است.
مرتضوی افزود: بهعنوان مثال درحال حاضر هیچ شخص مشمولی در صف کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار ندارد.
وزیر رفاه همچنین تاکید کرد: در راستای عدالت اجتماعی موضوع افزایش مستمری افراد تحت پوشش مدنظر بود که در سال ۱۴۰۲، میزان ۴۰ درصد مستمری این افراد افزایش یافته است و بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر از آحاد جامعه تحت پوشش قرار گرفتهاند.
وی در ادامه یکی دیگر از اقدامات را افزایش میزان یارانهها و اجرای طرح کالابرگ الکترونیک دانست و علام کرد: زیرساختهای نرمافزاری و سختافزاری کالابرگ در ابتدای سال تامین شد و این طرح در دی سالجاری به اجرا رسید.
مرتضوی با تاکید بر اینکه طرح فجرانه به شکلی نیازهای خانوارها را تامین کند، اظهار کرد: تاکنون ۴۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت ۶۰ میلیون نفری از این طرح استفاده کردهاند.
وزیر رفاه با اشاره به اینکه ماده ۲۱ قانون جوانی جمعیت در پایان سال ۱۴۰۰ به تصویب رسید، اعلام کرد: اکنون پس از طی تشریفات صورتگرفته با استعلام از سازمان ثبت احوال کشور تعداد قابل توجهی از زنان مشمول این طرح شدهاند.
به گفته مرتضوی، حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زن روستایی و عشایر که دارای ۳ فرزند یا بیشتر از ۳ فرزند هستند مشمول طرح بیمه اجتماعی مادران روستایی و عشایری شدند.
وزیر رفاه تاکید کرد: این طرح مشمول تمام زنان روستایی و عشایری که دارای ۳ فرزند و بیشتر از آن و فاقد بیمه هستند، خواهد شد.
در حال تکمیل