زوائد بصری «موزه فرش» برچیده میشوند
خبرگزاری میزان- محمدجواد اینانلو در نشست خبری موزه فرش ایران که عصر دوشنبه ۷ اسفند در محل موزه فرش برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری میزان درباره جانمایی پست برق، المان شهدای گمنام و.. در ورودی موزه گفت: شهدا روی سر ما جا دارند؛ اما جانمایی المانها حریم امنی را برای بزهکاران ایجاد کرده است. در جلسهای که با معاون زیباسازی منطقه داشتم قرار بر مکاتبه شد که به این موارد رسیدگی شده و جانمایی مناسبی اتفاق بیفتد.
او افزود: همچنین با توافق شهرداری پروژهای تعریف شده که طی آن نرده کشیده میشود و حوضهای مقابل موزه داخل حصار میآید.
اینانلو با اشاره به اقدامات تحولی انجام شده در موزه فرش گفت: در ۸ ماه گذشته رویدادهای «فرش تهران»، «فرش عشایر»، «بافتههای عشق» و «کارگاه آموزش و تجربه» «نمایشگاه نوآوری و خلاقیت» را برگزار کردیم و از سهگانههای صفوی هم رونمایی شد.
اینانلو گفت: در طول برگزاری این پنج رویداد هشت مورد کارگاه آموزشی و ورکشاپ نیز برگزار شد و ۶٠٠ نفر فراگیر از کارگاههای آموزشی استفاده کردند، این موضوع در بحث پیوند گذشته و آینده اثرگذار است.
او با اشاره به اهمیت برگزار رویدادها در موزه گفت: مخالف نمایش جسدوار آثار در موزه هستم، هر اثر حرفی برای روایت دارد و میتواند کلاس آموزشی باشد. بهصورت مستمر کلاس آموزشی در چهار رشته «مرمت»، «قالیبافی»، «طراحی سنتی» و «طراحی دیجیتال» در موزه برگزار کردیم و طی این هشت ماه ۶۸ در این دورهها شرکت کردند.
اینانلو با اشاره به آمار بازدید از موزه فرش ایران گفت: مجموع بازدید سال گذشته ۱۷ هزار و ۴۹۹ بود و در سال جدید، تا امروز ۲۷ هزار و ۵۳۷ از موزه فرش ایران بازدید کردهاند. او با اشاره به شعار امسال ایکوم «موزه در خدمت آموزش و پژوهش» گفت: به این حوزه ورود کرده و در تلاشیم تا بهروز باشیم.
اینانلو با اشاره به نگرانیهای ایجاد شده در خصوص نگهداری فرشهای موزه گفت: مدتها قالیهای سالن اصلی تعویض نشده بودند؛ در این هشت ماه برنامهای در اختیار همکاران قرار دادیم که بهصورت تناوبی ۳۰ درصد فرشها باید بهروزرسانی شود؛ بر همین اساس فرشهایی که دچار خستگی شده بودند به مخزن منتقل شدند. ۳۰ درصد فرشها که تابآوری کمتری داشتند را به مخزن انتقال داده و فرشهایی را با موضوعیت مشابه جایگزین کردیم.
مدیر موزه فرش با اشاره به مرمتهای انجام شده در ۸ ماه گذشته، گفت: مشکل روشنایی و نور برطرف شد و تغییراتی در پوشاندن تعمیراتی که از قبل انجام شده بود صورت گرفت. در بعضی مکانها اصلاح نما انجام داده شد و مواردی که نمای بصری موزه را تحتتأثیر قرار میداد نیز موردتوجه قرار گرفت. سالن آمفیتئاتر نیز بهصورت حرفهای بازسازی شد و صندلیهای شکسته اصلاح شدند.
اینانلو ادامه داد: سقف حوضخانه بعد از سه دهه نظافت شد، همچنین طی تفاهمی که با پژوهشگاه داشتیم نعلینی که جلوی سازه داخل موزه بود مرمت شد و مرمت دیگر موارد مانند قبلهنما نیز از سوی پژوهشگاه تقبل شده است. بحث رسیدگی به فیلترهای تصفیه هوای موزه نیز در دستور کار قرار داده شده است.
او گفت: مطالعات مرتبط با حوضهای موزه هم تمام شده و در تفاهمی که با زیباسازی شهرداری تهران انجام شده، قرار است مرمت حوضها با پیمانکاری که دارای درجه مرمت کاری است، انجام شود و تا شهریور در دسترس قرار گیرد؛ حوضها قرار است دقیقاً به همان شکل سابق و پیش از تبدیلشدنشان به باغچه برگردند.
اینانلو از انعقاد قراردادی با شبکه میراث آریا خبر داد و گفت: قرار است ۱۰ فیلم کوتاه درباره ۱۰ اثر موزه فرش ساخته شده و قصه فرشها برای مردم روایت شود. مدیر موزه فرش ایران گفت: رویداد تنها عاملی است که میتواند موجب جذب بازدیدکننده شود. ۱۰۱ اثر در موزه داریم، این تغییرات و اتفاقات جدید است که جذب مخاطب میکند؛ البته بیش از ٢٠٠٠ اثر در مخزن است.
او با اشاره به این که بیش از ۲ هزار اثر در مخزن است، از برگزاری نمایشگاه فرش قاجار در ایام نوروز خبر داد. در ادامه این نشست خبرنگاران به همراه عباس عرسین (از فعالان حوزه فرش) و اینانلو (مدیر موزه فرش ایران) از نمایشگاه فرش عرسین بازدید کردند.
نمایشگاه فرش عرسین در موزه فرش ایران برگزار شد و طی آن فرشهایی از دوره عثمانیها تا معاصر به نمایش گذاشته شده بود، از فرشهای این مجموعه ارزشمند میشود به تکنسخهای از قالی ابریشم تهران، عروسبافت، فرشهایی با نقش شاهان صفوی که برخی از آنها از کلکسیونرها در آمریکا خریده و به ایران بازگردانده شده است، اشاره کرد.
انتهای پیام/