صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دومین رکورد رشد اقتصادی ۶ درصدی ۲ سال اخیر ثبت شد/ جزئیات صورت‌های مالی ۱۹۴۰ شرکت تحت مدیریت دولتی

۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۰:۳۱
کد خبر: ۴۷۶۱۶۹۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد: در ۹ ماهه امسال رشد اقتصادی با نفت مثبت ۶.۶۸ و بدون نفت ۴ درصد بود و به این ترتیب در ۹ ماهه امسال دومین رکورد دولت سیزدهم در رشد اقتصادی مثبت ۶ از سال ۱۳۹۶ به بعد شکسته شد.

خبرگزاری میزان - به گزارش شادا، سیداحسان خاندوزی در بیستمین نشست سخنگوی اقتصادی دولت در سال جاری با خبرنگاران با تبریک اعیاد شعبانیه و همچنین با اشاره به پیش رو بودن انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای دولت مهم تشکیل مجلسی قوی است و مجلس یازدهم نیز نشان داد که رویکردهای مجلس می‌تواند در پیشبرد سیاست‌های اقتصادی دولت بسیار موثر باشد و در قوانینی مانند قانون بانک مرکزی، تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، کالابرگ الکترونیک، متناسب سازی حقوق بازنشستگان و معلمان شاهد بودیم و امیدواریم مجلس آینده نیز برگ دیگری از حوزه قانونگذاری و وزارت را در تاریخ جمهوری اسلامی ایران رقم بزند.

تداوم حرکت در مسیر اصلاحی

سخنگوی اقتصادی دولت طبق رویه نشست‌های گذشته به تشریح آخرین وضعیت اقتصاد ایران در بخش حقیقی و اسمی اظهار کرد: در بخش واقعی، یکی از معضلات اقتصاد کشور قبل از دولت سیزدهم، رشدهای اقتصادی منفی و ناپایدار در کنار وضعیت نگران کننده و بحرانی متغیرهای اسمی مانند رشد نقدینگی، رشد بدهی‌های دولت، نقدینگی و… بود.

وی افزود: در واقع اقتصاد ایران در یک چرخه شوم فرسایش و کلنگی شدن قرار گرفته بود؛ رشد سرمایه گذاری‌ها منفی بود، ناترازی بودجه کشور موجب شده بود دولت وقت از هر ابزار درست یا غلط کسری خود را جبران کند، کسب و کارها در شرایط رکود و درگیر نظام دیوان سالاری و بانک‌های خصوصی به محلی برای تامین مالی سهامداران خود تبدیل شده بودند.

خاندوزی اظهار کرد: در این شرایط باید تدابیر مهمی در ۳ زمینه رفع ناترازی‌های بودجه و نظام بانکی و نجات اقتصاد از رشدهای اقتصادی منفی و ناپایدار و همچنین مهار متغیرهای اسمی مانند رشد نقدینگی و تورم را رقم می‌زد. که تازه‌ترین آمار مراجع رسمی بیانگر تداوم حرکت اقتصاد کشور در مسیر اصلاحی است.

تداوم رشد اقتصادی در فصل پاییز  

وزیر اقتصاد با اشاره به آخرین گزارش مرکز آمار در خصوص وضعیت بخش حقیقی اقتصاد در پاییز امسال گفت: رشد اقتصادی در پاییز امسال با ثبت عدد ۵٫۱ درصد با نفت و ۲٫۵ درصد بدون احتساب نفت، ادامه دهنده روند مثبت رشد در فصول گذشته بوده است.  

رشد دو برابری رشد بخش نفت نشانه تحریم شکنی است

وی اضافه کرد: همچنین بررسی گروه‌های مختلف اقتصادی نشان می‌دهد که در گروه نفت رشد ۲۱٫۸ درصدی ثبت شده است که این رشد در ادامه رشد ۱۰٫۷ درصدی سال گذشته است و رشد ۲ برابری امسال نشان از این دارد که دولت سیزدهم با وجود تحریم‌ها توانسته است در حوزه نفتی و صادرات محصولات آن رکورد شکنی و تحریم شکنی کند.  

خاندوزی با اشاره به تداوم رشد اقتصادی در گروه‌های غیر نفتی نیز توضیح داد: در زیر گروه بخش صنایع و معادن، در پاییز امسال بخش صنعت رشد ۱٫۳ درصدی داشته است که استمرار رشد مثبت ۷٫۲ درصدی سال گذشته است. در بخش ساختمان نیز با وجود دو فصل دارای رشد مثبت، خوشبختانه در پاییز نیز این بخش رشد مثبت ۰٫۴ درصدی داشته است. رشد این بخش در پاییز سال گذشته منفی ۴٫۶ درصد بود. در بخش کشاورزی اما متاسفانه به دلیل خشکسالی‌ها همچنان شاهد رشد منفی هستیم که البته پاییز امسال منفی ۱ درصد و در پاییز پارسال منفی ۵ درصد بود.

دومین رکورد رشد اقتصادی ۶ درصدی دو سال اخیر ثبت شد

سخنگوی اقتصادی دولت با مقایسه رشد ۹ ماهه امسال با سال‌های گذشته تاکید کرد: در ۹ ماهه امسال رشد اقتصادی با نفت مثبت ۶٫۶۸ و بدون نفت ۴ درصد بود و به این ترتیب در ۹ ماهه امسال دومین رکورد دولت سیزدهم در رشد اقتصادی مثبت ۶ از سال ۱۳۹۶ به بعد شکسته شد.

استمرار رشد تشکیل سرمایه ثابت 

وزیر اقتصاد با اشاره به آخرین وضعیت تشکیل سرمایه در اقتصاد ایران گفت: در پاییز امسال رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص کل به ۳٫۴ درصد رسید و استمرار رشد تشکیل سرمایه در تمام فصول دولت سیزدهم نشان دهنده وضعیت با ثبات ارتقای تشکیلات تولید در کشور است. از زیر مجموعه‌های این شاخص بخش ماشین آلات بود که در پاییز امسال به ۶٫۲ درصد رشد کرد؛ خوشبختانه تشکیل سرمایه در بخش مسکن نیز در پاییز امسال مثبت شد.

به گفته وی استمرار روند مثبت تشکیل سرمایه نشان دهنده ارتقای تولید در فصول آینده است.

اهتمام دولت به تداوم روند کاهنده تورم 

خاندوزی با اشاره به وضعیت بخش اسمی اقتصاد کشور هم گفت: در کنار آمار امیدبخش بخش حقیقی اقتصاد، تازه‌ترین آمار از وضعیت بخش اسمی نیز امیدبخش و نشان دهنده حرکت اقتصاد در مسیر سیاستهای اصلاحی دولت سیزدهم است؛ براساس تازه‌ترین آمار مرکز آمار، روند کاهشی تورم در بهمن ماه امسال ادامه پیدا کرده و تورم نقطه به نقطه در پایان بهمن ماه با کاهش ۲٫۷ واحد درصدی به ۳۵٫۸ درصد رسیده است.

وی ادامه داد: تورم نقطه به نقطه در بهمن ماه امسال نسبت به فروردین امسال (۵۵٫۵درصد) ۱۹٫۷ واحد درصد کاهش را نشان میدهد؛ البته این اعداد از نظر دولت همچنان مورد قبول نیست و باید با همت تمامی بخش‌ها روند کاهنده تورم را در سال ۱۴۰۳ دنبال کنیم. به گونه‌ای که بهبود وضعیت تورم تاثیر خود را در سفره مردم نشان دهد.

رشد ۷۹ درصدی تخصیص بودجه عمرانی 

وزیر اقتصاد با ارایه گزارشی از وضعیت دخل و خرج ۱۱ ماهه بودجه کشور گفت: براساس تازه‌ترین گزارش خزانه داری کل کشور، در پایان بهمن امسال، در بخش درآمدها با تحقق ۱۵۷۰ هزار میلیارد تومان درآمد، شاهد تحقق، ۸۲ درصد درآمدهای مصوب بودجه هستیم که نسبت به سال گذشته ۳۷ درصد رشد را نشان می‌دهد؛ در بخش مصارف نیز ۱۵۸۰ هزار میلیارد تومان مصارف انجام شده است و در بخش بودجه عمرانی تا پایان بهمن ماه ۱۸۶ هزار ۸۹۶ میلیارد تومان پرداخت بودجه عمرانی انجام شده که نسبت به سال گذشته ۷۹ درصد رشد داشته است.

وی تاکید کرد: آثار این تحقق بودجه عمرانی در سال جاری و سال گذشته، در گزارش مرکز آمار برای وضعیت بخش حقیقی اقتصاد قابل مشاهده است.

استفاده دولت از تنخواه گردان بودجه؛ همچنان صفر

سخنگوی اقتصادی دولت در ادامه گزارش خود از دخل و خرج ۱۱ ماهه دولت گفت: استفاده دولت از تنخواه گردان بودجه در پایان بهمن ماه امسال نیز مشابه ۲ سال گذشته صفر بوده است و خوشبختانه شاهد هستیم که دولت هیچگونه ناترازی از جانب بودجه را به سیاست‌های پولی وارد نکرده است. این موضوع نوید دهنده حرکت جدی دولت برای اصلاح ناترازی‌ها و کسری‌های بودجه ادوار گذشته است.

جزئیات صورت‌های مالی ۱۹۴۰ شرکت تحت مدیریت دولتی 

خاندوزی در پاسخ به سوالی با اشاره به شرکت‌های تحت مدیریت دولت تصریح کرد: جز موارد مورد اهتمام دولت، نخست شفافیت مالی دولت و دوم پاسخگو کردن بهره وری و مدیریت خود شرکت‌های دولتی بود و تمرکز بر آن بود که باید شرکت‌ها از تاریکخانه پیش از این بیرون می‌آمدند که در این راستا در ماه‌های گذشته اطلاعات مالی و صورت‌های مالی یک هزار شرکت شفاف عموم بارگذاری شده است و این تعداد تا پایان اسفند به نزدیک ۲ هزار نیز شرکت خواهد رسید.

وی شرکت‌های تحت مدیریت دولت یا نهادهای عمومی مرتبط با دولت را تا کنون یک هزار و ۹۴۰ شرکت عنوان کرد و افزود: صورت‌های مالی اینها برای سال ۱۴۰۱ کاملا شفاف احصا شده است؛ ۳۴۰ شرکت دولتی به معنای وفق قانون محاسبات عمومی بیش از۵۰ درصد سهام آن‌ها متعلق به دولت است و باقی آن فهرست، شرکت‌هایی هستند که براساس قانون محاسبات دولتی نیستند اما دولت در آنها سهمی دارد که منجر به اثر مدیریتی یا کنترلی در آن شرکت‌ها نیز شده و این اتفاق مهم در این دولت شفاف شده است.

وزیر اقتصاد به تشریح و جزئیات این شرکت‌های پرداخت و بیان کرد: از این تعداد ذکر شده، ۲۴۳ شرکت در زیرمجموعه حوزه نفت کشور، ۱۷۵ شرکت زیرمجموعه‌های نیرو، ۲۸۴ شرکت در زیرمجموعه‌های وزارت صمت، ۲۱ شرکت در زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی، ۱۵ شرکت در زیر مجموعه‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۵۹ شرکت در زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش یا صندوق‌های تابعه این وزارتخانه، ۱۹ شرکت در زیرمجموعه‌های وزارت جهادکشاورزی، ۱۶۷ شرکت در زیرمجموعه‌های وزارت دفاع، ۳۵۷ شرکت زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ۱۷ شرکت در زیرمجموعه‌های مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۵۸ شرکت در زیرمجموعه‌های وزارت میراث فرهنگی، ۶۲ شرکت در زیرمجموعه‌های مرتبط حوزه وزارت ورزش و جوانان، ۱۴ شرکت در زیرمجموعه‌های خاص وزارت اقتصادی و دارایی، ۴۲۶ شرکت در زیرمجموعه‌های بانک‌های تحت مدیریت دولت و ۲۸ شرکت در زیرمجموعه‌های سازمان مناطق آزاد و ویژه اقتصادی قرار دارند.

وی عنوان کرد: تفصیل ارائه شده برای نخستین بار با جزئیات اطلاع رسانی می‌شود و امیدواریم تا پایان اسفند ماه نیز صورت مالی سال ۱۴۰۱ تمام شرکت‌ها در سامانه به اطلاع مردم عزیز برسد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *