صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون حقوقی قوه قضاییه: وکلا نقش مهمی در تحقق عدالت در محاکم دارند

۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۳:۲۰
کد خبر: ۴۷۶۱۵۷۱
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
معاون حقوقی قوه قضاییه با بیان اینکه در موضوع استقلال مرکز وکلا باید بگوییم رابطه جدی بین استقلال قضایی و استقلال وکلا وجود دارد، گفت: پیش بینی‌هایی نیز در قانون اساسی برای تضمین استقلال قوه قضاییه صورت گرفته است.

خبرگزاری میزان - بهزاد پورسید، معاون حقوقی قوه قضاییه در مراسم روز وکیل با تبریک این روز به همه وکلا و کارآموزان، گفت: در موضوع استقلال مرکز وکلا باید بگوییم رابطه جدی بین استقلال قضایی و استقلال وکلا وجود دارد. پیش بینی‌هایی نیز در قانون اساسی برای تضمین استقلال قوه قضاییه صورت گرفته است و اصول متعددی در این زمینه وجود دارد که از آن جمله می‌توان به صلاحیت‌های محاکم اشاره کرد که یگانه مرجع تظلم خواهی از سوی مردم است.

وی اظهار کرد: قاضی تنها باید قانون را مدنظر قرار دهد چرا که قاضی تحت هیچ فشار، توصیه و دستور سیاسی نیست و حق ندارد عدالت را زیر پا بگذارد.

پورسید، گفت: اگر دنبال تحقق عدالت در محاکم هستیم یکی از مهم‌ترین نقش‌ها را وکلا ایفا می‌کنند.

معاون حقوقی قوه قضاییه، افزود: از زمانی که در سال ۱۲۸۸ دستورالعمل در مورد وکلای عدلیه تدوین شد تا تصویب لایحه استقلال وکلا پنجاه سال طول کشید تا کانون‌های وکلا دادگستری بتوانند به رسمیت شناخته شوند از این منظر کانون‌های وکلا یکی از قدیمی نهاد‌های مدنی است.

پورسید، اضافه کرد: یکی از دلایل اینکه این نهاد با چالش‌های جدی مواجه است ناشی از عدم بلوغ است، کانون وکلا اگر می‌خواهد به عدالت کمک بیشتری کند باید قدرتمند‌تر باشد.

وی به مفهوم استقلال اشاره کرد و گفت:  اگر مراد از استقلال این است که هر کسی بدون ضابطه و نظارت بتواند پروانه وکالت بگیرد و فعالیت حرفه‌ای داشته باشد موافقتی با آن وجود ندارد و من نیز مطمئن هستم که وکلا نیز با آن موافق نیستند.

معاون حقوقی قوه قضاییه، افزود: باید کمی تئوری‌ها عوض شود از این رو نیازمند این هستیم تئوری‌های جدید را مد نظر قرار دهیم. به عنوان مثال آیا وکیل به هر طریقی می‌تواند  به هر طریقی از موکلش دفاع کند؟، آیا وکیل حق دارد موجبات اطاله دادرسی را فراهم کند؟ به نظر می‌رسد یکی از نگرانی‌ها در قوه قضاییه در رابطه با وکالت همین موضوع است، همانگونه که کارشناسان رسمی دادگستری می‌توانند موجبات اطاله دادرسی را فراهم کنند در مورد وکلا هم صدق می‌کند.

پورسید، گفت: اعتقاد دارم که کانون‌ها باید ارتقا بیشتری در راستای مبارزه با مفاسد داشته باشد ما نیز صد درصد دفاع از استقلال آن‌ها هستیم.

وی با بیان اینکه به لحاظ کارشناسی مخالف قانون تسهیل هستم، گفت: نمایندگان باید بدانند در کجا مرتکب خطا شده‌اند، اگر دنبال تسهیل پروانه وکالت هستیم نمی‌توانیم کیفیت پروانه را نادیده بگیریم با ارتقای آموزش و مبارزه با مفاسد باید اشتباهات را از بین ببریم چرا که شغل وکالت باید در جایگاه واقعی خود قرار بگیرد.

معاون حقوقی قوه قضاییه، گفت: همه باید پایبند به وظایف حرفه‌ای باشیم. کانون وکلا و قوه قضاییه در کنار هم می‌تواند موفق عمل کنند، قوه قضاییه ضعیف نمی‌تواند حامی شما باشد، همانطور که کانون وکلا ضعیف نمی‌تواند حامی عدالت باشد. نیازمند تعامل و همزبانی هستیم. دست در دست هم دهیم و آنچه که به صلاح عدالت است را اجرایی کنیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *