صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش چین به تحریم‌های جدید آمریکا؛ اقدامات لازم را انجام می‌دهیم

۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۸:۱۶
کد خبر: ۴۷۶۱۴۹۸
پکن در پی تحریم شرکت‌های چینی از سوی آمریکا گفت که اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق و منافع مشروع انجام خواهد داد.

خبرگزاری میزان - وزارت بازرگانی چین گفت که این کشور قاطعانه با اعمال تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های چینی به دلایل ارتباط با روسیه مخالف است.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای اعلام کرد: پکن اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق و منافع مشروع شرکت‌های چینی انجام خواهد داد.

دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه محدودیت‌های تجاری جدیدی را علیه ۹۳ نهاد از روسیه، چین، ترکیه، امارات، قرقیزستان، هند و کره جنوبی به دلیل آن‌چه «حمایت از تلاش‌های جنگی روسیه در اوکراین» خوانده شده، اعلام کرد.

این اقدام صادرات محموله‌های آمریکایی به نهاد‌های مورد هدف، از جمله هشت مورد از چین، ۶۳ مورد از روسیه، ۱۶ مورد از ترکیه و چهار مورد از امارات را ممنوع می‌کند.

این در حالی است که نیکلاس برنز، سفیر آمریکا در چین با ابراز نگرانی از تاثیر روابط پرتنش میان واشنگتن و پکن، این کشور آسیای شرقی را مهم‌ترین و در عین حال خطرناک‌ترین کشور دارای روابط با آمریکا خواند.

برنز گفت که از رابطه آمریکا با چین عصبی بوده و عنوان کرد تنش‌ها و بی‌اعتمادی مداوم باعث برهم زدن اعتماد دنیای تجارت می‌شود. 

برنز در پاسخ به این سوال که «آیا این (روابط با چین) رقابتی‌ترین رابطه آمریکا است یا خیر»، گفت: این مهم‌ترین، رقابتی‌ترین و خطرناک‌ترین رابطه‌ای است که آمریکا در حال حاضر در جهان دارد و فکر می‌کنم این وضعیت تا یک دهه آینده یا بیشتر ادامه خواهد داشت.

تنش میان آمریکا و چین در سال‌های اخیر با توجه به موضوعات متعددی شعله‌ور شده است. از جمله این موضوعات تحریم‌های دولت آمریکا علیه شهروندان و مقامات چینی، واردات محدود نیمه‌هادی‌های چینی، بحث بر سر پلتفرم رسانه‌های اجتماعی متعلق به چین (تیک‌تاک)، و تحولات تایوان است.

پایگاه ایست آسیا درباره روابط واشنگتن و پکن نوشت: جهان شاهد مجموعه پیچیده‌ای از پویایی‌های اقتصادی و فناوری میان آمریکا و چین بوده است، به‌طوری که سال ۲۰۲۳ دوره‌ای از وابستگی متقابل اقتصادی و رقابت فناورانه استراتژیک را نشان می‌دهد.

با وجود کاهش اسمی واردات آمریکا از چین، حجم تجارت دوجانبه همچنان قابل توجه است. صادرات آمریکا به چین در مجموع ۱۳۵.۸ میلیارد دلار و واردات ۳۹۳.۱ میلیارد دلار برای ژانویه تا نوامبر ۲۰۲۳ (دی ۱۴۰۱ تا آذر ۱۴۰۲) بوده است.

در مقابل، چشم‌انداز فناوری پیشرفته در سال ۲۰۲۳ متشنج بود. واشنگتن با حمایت احزاب سیاسی موضع جهانی خود را در برابر چین تشدید کرد. در پاسخ به تشدید فشار خارجی، اصطلاحاتی مانند «مبارزه» دوباره در گفتمان استراتژیک چین پدیدار شدند. موضوعات کلیدی مانند جنگ تعرفه‌ای جاری و کنترل‌های سخت‌گیرانه صادراتی بر روی فناوری‌های حیاتی همچنان بر رقابت شدید بین دو کشور تاکید می‌کند.

به گفته کارشناسان سال ۲۰۲۴ شاهد تشدید رقابت تکنولوژیکی خواهد بود. نگرانی‌های امنیت ملی به رقابت شدید بین دو کشور دامن خواهد زد. دولت آمریکا احتمالا فشار خود را بر چین به‌ویژه در بخش فناوری پیشرفته تشدید خواهد کرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *