صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

کارگردان نمایش «رویای اسبی به نام شبرنگ»: می‌خواهم فرهنگ مطالعه و شاهنامه‌خوانی را اشاعه دهم

۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۶۱۴۱۹
کارگردان نمایش «رویای اسبی به نام شبرنگ» با اشاره به اینکه برایش جذاب است بتواند فرهنگ مطالعه و شاهنامه‌خوانی را اشاعه دهد، اینکه جشنواره از پایتخت بیرون می‌آید و در شهرهای مختلف اجرا می‌شود را تجربه خوبی دانست.

محمد جهان‌پا کارگردان نمایش «رویای اسبی به نام شبرنگ» در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره این نمایش گفت: صحبت‌هایی که با آقای سیم‌ریز نویسنده این اثر داشتیم این بود که نسل نوجوان اگر یک الگوی قهرمان بخواهد باید به کجا مراجعه کند، چرا که به کمک تئاتر می‌توانیم نسلی را تربیت کنیم که در آینده‌ای نزدیک دیدن تئاتر و حضور در جوامع هنری در سبد خانواده‌اش قرار گیرد و در این مسیر یک زندگی سالم را بیاموزد.

وی افزود: اگر بخواهیم در مقابل پویانمایی‌های عجیب و غریب و رنگارنگی که با فرهنگ غرب عجین شده و به صورت دائم در اختیار کودکان و نوجوانان است، حرفی برای گفتن داشته باشیم، باید از این روش استفاده کنیم.

جهان‌پا در خصوص علت انتخاب نمایشی از دل شاهنامه گفت: من به دنبال یک الگو بودم برای نسل جدید که دیدم کیخسرو می‌تواند الگوی بسیار خوبی باشد. چون شاهنامه سراسر خردورزی و پهلوانی است که این دو خصیصه در کیخسرو وجود دارد و همچنین عرق وطن و وطن‌پرستی از نکات بسیار مهمی بود که می‌خواستم در دل این اجرا داشته باشم.

وی اضافه کرد: برای من وطن و حسن وطن‌دوستی مطرح است. جرقه تولید این اثر برای همین خورده شد. از هر طیف و نگاهی که بنگریم وطن عامل اشتراک بسیاری برای همه ما می‌شود و ما روی این مقوله کار کردیم. به نظرم خود ساحت شاهنامه همه طیف‌ها و ویژگی‌های فکری را می‌تواند دور خودش جمع کند؛ این جذابیت شاهنامه است، چون دنیای شاهنامه دنیای خردورزی است و جهان امروز را عنصر خرد و مقوله ایران و عرق وطن‌پرستی می‌تواند نجات دهد.

کارگردان نمایش «رویای اسبی به نام شبرنگ» در خصوص علت حضور نمایش در جشنواره کودک و نوجوان، گفت: فضای جشنواره را خیلی دوست دارم. ضمن اینکه دوست دارم اثرم در شهر دیگری جز شهر خودم اجرا شود. برایم خیلی جذاب و ارزشمند است که بتوانم فرهنگ مطالعه و شاهنامه‌خوانی را اشاعه دهم.

وی با اشاره به جمله مارک تواین که می‌گوید بزرگترین ابداع بشر در قرن بیستم تئاتر کودک و نوجوان است، گفت: این خیلی جمله اندیشمندانه و پرمغزی است. به هرحال ما هر چقدر بتوانیم با نمایشنامه‌های عالی سوالات آن‌ها را پاسخ دهیم و آن‌ها را با خود همراه کنیم، قطعا نسل دغدغه‌مندتری خواهیم داشت.

جهان‌پا ادامه داد: اینکه جشنواره از پایتخت بیرون می‌آید و در شهرهای مختلف اجرا می‌شود، حس خوبی دارد. جشنواره سال‌ها در همدان بود و الان در اردکان یزد است و این قطعا تاثیرات خوبی خواهد داشت. به نظرم هرچقدر در ساحت کار کودک و نوجوان تلاش کنیم، سرمایه‌گذاری و ارزشمند است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *