توسعه شهری باید مبتنی بر مشارکت مردم باشد
اشرفی، به همراه یکی از فعالان حوزه آسیبهای اجتماعی از حضور معتادان متجاهر در محلههای شوش و هرندی بازدید کرد و ضمن تاسف از شرایط این محلات تصریح کرد: اگرچه مدیریت شهری برای ارتقای زیستشهری در همه محلات شهر تهران مسئولیت دارد اما دستگاههای ذیربط و مسئول دولتی هم باید پا به پای شهرداری در این محلات آسیبپذیر حضور پیدا کرده و برای حل این معضل کمک کنند.
وی با اشاره به تجربه برخی سازمانهای مردم نهاد در حاشیه شهرهای زابل و زاهدان برای کمک به معتادان و آسیبدیدگان اجتماعی، اظهار کرد: در شرایطی که در این شهرها، حجم آسیب بسیار گستردهتر است، اما تشکیل سراهایی که با همت سازمانهای مردم نهاد برپا شده، مشارکت مردم برای حل این معضلات را هم را همراه خود کرده و بسیاری از افراد توانستهاند، از معضل اعتیاد نجات پیدا کنند.
معاون شهردار تهران اضافه کرد: بدون بهرهگیری از تجربههای واقعی و گرانسنگ فعالان سمنها و مراکز حمایت از اقشار آسیبپذیر نمیتوان به برنامهریزی موثر و کاربردی در زمینه کاهش آسیبهای اجتماعی دست یافت.
شهردار شب تهران، در ادامه مسئولیت خود برای سرکشی از شهر، به منطقه 19 تهران رفت و در بازدید از درمانگاه شهر سالم این منطقه، با بخشی از مراجعان مردمی و مسئولان این درمانگاه صحبت کرد.
درمانگاه شهر سالم منطقه 19 تهران که به واسطه محرومیت این منطقه، با اقبال مردم مواجه شده با داشتن پزشکان متخصص در همه بخشها و نیز راهاندازی بخش رادیولوژی، سونوگرافی و ماموگرافی، تا ساعت 12 شب به مردم خدماترسانی میکند.
اشرفی، پس از بازدید از این درمانگاه، به سرکشی از بافت فرسوده در محلات منطقه 19 پرداخت و سپس به منطقه 15 تهران رفت. شهردار شب تهران، در گشتی پیاده در محلات اتابک و مینابی منطقه 15 که به واسطه بافت فرسوده، اجرای ناقص طرحهای نوسازی و تردد معتادان متجاهر با مشکلات زیادی روبرو هستند، به گفتگو با مردم محلی پرداخت. در حالیکه ساعت از نیمه شب گذشته بود، اما برخی از مردم در سطح خیابانهای محله تردد داشتند که با مشاهده معاون شهردار، کم کم سر و کله مردم دیگر محله نیز از خانهها پیدا شد و هریک به درد و دل با اشرفی پرداختند.
رها شدن زمینهای خالی، عدم تامین روشنایی در نقاط بیدفاع شهری، نبود امکانات و زیرساختهای زندگی شهری، تردد سگهای ولگرد، مزاحمت دستفروشان و وانتبارها و بلاتکلیفی خانههای فرسوده در این محلات، بخشی از گلایههای شهروندان به معاون شهردار تهران بود.
اشرفی، پس از شنیدن حرفهای مردم، در صحبتهایی تاکید کرد که خدماترسانی به مردم، نیازمند احداث بزرگراههای آنچنانی یا صرف هزینههای زیاد نیست بلکه با ایجاد یک ورزشگاه کوچک، یا ارائه امکاناتی که به زیست بهتر شهری کمک میکند هم میتوان رضایت شهروندان را جلب کرد.
وی مشارکت مردم در همه شئون توسعه محلهای را یک ضرورت دانست و گفت: باید مشارکت مردم برای حل مشکلات محلات جلب شود؛ نمیتوان با یک نسخه دستوری برای همه محلات تهران تصمیم گرفت، بلکه برای هر محله، با توجه به نیازها و مشکلات آن منطقه باید تصمیمگیری کرد.
اشرفی پس از بازدید از این مناطق، به ستاد فرماندهی آتشنشانی تهران رفت تا از کم و کیف خدمترسانی این نهاد در ساعات نیمهشب اطلاع کسب کند. ستاد فرماندهی آتشنشانی تهران با داشتن 30 خط تلفن فعال، در همه ساعتها آماده خدماترسانی است. همزمان با حضور اشرفی، زنگ آتشنشانی به صدا درآمد و در گزارشی از یک حادثه اعلام شد که یک دستگاه کامیون و یک دستگاه خاور در محله حکیمیه تهران تصادف کردهاند که منجر به حبس دو سرنشین خاور درون خودرو شده بود که بلافاصله عوامل آتشنشانی به منطقه اعزام شدند تا برای نجات محبوسان اقدام کنند.
معاون شهردار تهران، در این بازدید، کار آتشنشانی را یک کار جهادی و ایثارگرانه دانست و گفت: زحمت و شجاعت آتشنشانان با هیچ شغل دیگری قابل مقایسه نیست و نجات جان انسانها، کار بسیار ارزشمندی است که باید قدر نهاده شود.
شهردار شب تهران، پس از این بازدید، به مرکز کنترل ترافیک شهر رفت تا از طریق دوربینهای تصویری به رصد شهر بپردازد. پایتخت، با حضور یک زن به عنوان شهردار شب، شب آرامی را به صبح رساند.