صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشد ۵۰ درصدی نرخ با سوادی کشور از ابتدای انقلاب تا کنون

۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۲:۳۴
کد خبر: ۴۷۶۰۵۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: در مهر ماه سال جاری و با الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف آموزش دهندگان سواد آموزی، تاکید شده تا این افراد با حضور در آزمون اختصاصی و کسب حد نصاب لازم، براساس مجوز‌های استخدامی دولت، در دانشگاه فرهنگیان دوره‌های لازم را سپری و به عنوان معلم مشغول به فعالیت شودند.

به گزارش گروه جامعه ، علی باقر زاده در بیست و هشتمین جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی فارس، گفت: به برکت انقلاب اسلامی و از ابتدای دولت تدبیر و امید تا کنون ۴۵۰ جلسه شورای پشتیبانی به ریاست بالاترین مقام سیاسی استان در سراسر کشور تشکیل شده که حاصل آن ۲ هزار و ۵۷۰ مصوبه است.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور با اشاره به برگزاری حدود ۷ هزار و ۳۰۰ جلسه شورای پشتیبانی درسطح شهرستان‌های مختلف در سراسر کشور، گفت: با تلاش‌های انجام شده و بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، نرخ باسوادی کشور ۲ و ۸۶ صدم درصد رشد داشته که نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب حدود ۵۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

وی نرخ رشد باسوادی کشور را طی سال‌های ۹۱ تا ۹۵ حدود ۱۴ برابر نسبت به ۵ سال قبل از آن اعلام کرد و گفت: طی سال‌های ۹۱ تا ۹۵ حدود ۱ میلیون و پانصد هزار نفر از جمعیت بی سواد کشور کم شده که حاصل همین جلسات و نشست‌های تخصصی در این حوزه است.

باقر زاده با اشاره به وضعیت استان فارس در این مقوله گفت: هم اکنون استان فارس از نرخ باسوادی خوبی در بین جمعیت ایرانی خود برخوردار است، چنانچه نزدیک به ۹۷ درصد این جمعیت اظهار باسوادی کرده اند.

وی گفت: بر اساس گزارشات رسمی بین المللی، در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۵، میانگین رشد باسوادی در جهان یک درصد بوده و جمهوری اسلامی ایران در این مدت حدود سه برابر رشد جهانی رشد داشته که نشان از موفقیت‌های نظام در افزایش ۵۰ درصدی نرخ باسوادی در بین گرو‌های سنی زیر ۵۰ سال است که بخش عمده‌ای از آن نیز مدیون توسعه آموزش ابتدایی در سطح کشور است.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سازمان سواد آموزی کشور در سال جاری به موفقیت‌های خوبی دست یافته که از آن جمله می‌توان به کسب جایزه بین المللی یونسکو با وجود کارشکنی دشمنان، پس از ۱۸ سال عدم موفقیت کشور در کسب این جایزه در همه حوزه‌های مختلف علمی و آموزشی اشاره کرد.

وی همچنین گفت: بر اساس ارزیابی وزارت ارتباطات کشور، سازمان سواد آموزی در استفاده از ICT در سه شاخص از ۵ شاخص توسعه آن، توانستهرتبه اول دستگاه‌های اجرایی کشور را به دست آورد.

باقر زاده با اشاره به مشکلات مختلف در کشور‌های جهان، گفت: زندگی همه انسان‌ها با سختی همراه است و آنچه تمدن‌ها را از هم متمایز می‌کند، نحوه برخورد با این مشکلات است.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور افزود: اقتدار حاکمیت در سطح ملی و سازمانی با توانایی حل پایدار مشکلات سنجیده می‌شود که مبتنی بر دانایی و آگاهی است که این مهم حاصل توانمند سازی مردم در زمینه‌های مختلف اجتماعی است، که بستر آن آموزش است.

وی افزود: اگر کشوری بخواهد به سلامت و سعادت دست یابد، ناگزیر از ایجاد یک نظام آموزش فراگیر و با کیفیت است و برای این مهم باید سرمایه گذاری کند، یعنی شرایطی فراهم کند تا همه آحاد جامعه به یک نسبت به آموزش دسترسی داشته باشند که هم اکنون این مهم در کشور تامین شده که یکی از نمونه‌های بارز آن تشکیل بیش از ۲۰۱ مدرسه یک نفره، با توجه به شرایط منطقه‌ای توسط دولت می‌باشد.

معاون وزیر آموزش و پرورش، کیفیت آموزش را مهمتر از دسترسی به آموزش دانست و گفت: آموزرش باید منتج به تغییر رفتار و یادگیری شود و تفاوت یادگیری درنظام آموزشی مختلف است که طبقات اقتصادی را شکل می‌دهد، چرا که هر کشوری که در حوزه آموزش رشد یابد در حوزه اقتصاد نیز رشد می‌یاید.

وی تسهیل دسترسی افراد به آموزش را یکی از برنامه‌های سازمان سواد آموزی عنوان کرد و گفت: برای زندانیان، سربازان، اولیای دانش آموزان، کودکان آسیب پذیر، حاشیه نشین ها، عشایر و معلولین شرایطی را فراهم نمودایم تا بتوانند به حد اقل سواد دسترسی داشته باشند، چنانچه در سال گذشته نزدیک به ۱۰ هزار معلول بی سواد تحت آموزش‌های سواد آموزی قرار گرفتند.

وی همچنین گفت: بار اصلی سواد آموزی بر دوش آموزش دهندگان است و برای تامین خواسته آن‌ها برای تبدیل وضعیت، تا کنون مجلس شورای اسلامی دو قانون را به تصویب رسانده است.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور افزود: یکی از مصوبات در این زمینه مربوط به سال ۹۵ است که امکان تبدیل شدن آموزش دهندگانی را که بیش از دو نفر را تحت پوشش برده بودند، به عنوان حق التدریس فراهم نموده.

باقرزاده افزود: در مهر ماه سال جاری نیز با الحاق یک ماده به قانون تعیین تکلیف آموزش دهندگان سواد آموزی، تاکید شده تا این افراد با حضور در آزمون اختصاصی و کسب حد نصاب لازم، براساس مجوز‌های استخدامی دولت در دانشگاه فرهنگیان دوره‌های لازم را سپری و به عنوان معلم مشغول به فعالیت شوند



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *