صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شبیه‌ساز اتاق کنترل اضطراری نیروگاه اتمی بوشهر عملیاتی شد

۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۶:۵۰
کد خبر: ۴۷۶۰۴۸۴
اتاق کنترل اضطراری بخشی از طرح اصلی واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر است که در صورت از دسترس خارج شدن اتاق کنترل اصلی، از آن استفاده می‌شود.

خبرگزاری میزان - محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی از طراحی، توسعه، نصب و عملیاتی شدن سامانه شبیه‌ساز اتاق کنترل اضطراری (ECRS) واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در ایران خبر داد. 

وی درباره نصب و عملیاتی شدن سامانه شبیه‌ساز اتاق کنترل اضطراری واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر اضافه کرد: طراحی و ساخت سامانه شبیه‌ساز اتاق کنترل اضطراری واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر به‌صورت کاملا بومی انجام شده و گام بزرگی در زمینه خودکفایی ساخت شبیه‌ساز‌های نیروگاهی در داخل کشور محسوب می‌شود. 

اسلامی توضیح داد: اتاق کنترل اضطراری بخشی از طرح اصلی واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر است که در صورت از دسترس خارج شدن اتاق کنترل اصلی، از آن استفاده می‌شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران خاطر نشان کرد: تمام مولفه‌های شبیه ساز اتاق کنترل اضطراری اعم از سخت‌افزار و نرم افزار، ساخت داخل است و بر اساس طراحی مهندسان سازمان انرژی اتمی ایران طراحی و تولید شده است.

توجه همزمان به جریان نوآوری و خودباوری نیاز امروز ایران

محمد اسلامی همچنین در مراسم افتتاح نمایشگاه سرآمدان فناوری و صنعت با تبریک اعیاد شعبانیه و قدردانی از سازمان‌های بسیج مستضعفین و بسیج مهندسین صنعت و معدن برای برگزاری این جشنواره، گفت: این نمایشگاه یک کار ارزشمند است چرا که ما توأمان به جریان‌های نوآوری و خودباوری نیاز داریم.

وی با بیان اینکه جریان نوآوری و چرخه خلاقیت، قدرت تبدیل ایده به محصول و حل مساله است، گفت: نگاهی که در این چرخه باید فعال باشد، خودباوری است که هم‌افزایی و رویکرد همزمان این دو فرآیند به عزت‌آفرینی و اقتدار کشور کمک خواهد کرد.

اسلامی تصریح کرد: منطقه ژئوپولتیک خاورمیانه، دارای ذخایر ارزشمند و نیز ایدئولوژی خاصی است که که برخی کشور‌ها را ملزم می‌کند برای تحقق اهداف خود در این نقطه سوق‌الجیشی حضور داشته و به دنبال اهداف سیاسی و اقتصادی خود باشند.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه برای پیشرفت به قدرت و اقتدارآفرینی نیاز است تا چرخه نوآوری را به چرخه‌ای قدرتمند تبدیل کنیم، اظهار کرد: در همین راستا فکر شجره طیبه بسیج به فرموده امام (ره) و مقام معظم رهبری، فکری است که باید در جامعه رسوخ کند که جلوه عینی آن خودباوری است و باید باور داشته باشیم که می‌توانیم.

اسلامی با بیان اینکه در هر کجا با این تفکر وارد شدیم، به اهداف مدنظر دست پیدا کردیم، اظهار کرد: از نظر دشمنان، دستیابی سازمان انرژی اتمی ایران و صنعت هسته‌ای به حوزه علوم و فنون پیشرفته ممنوع است، زیرا علوم و فنون نوین در انحصار قدرت‌های جهانی قرار دارد.

وی اضافه کرد: قدرت‌های جهانی، یکه‌تازی، پیشوایی و رهبری در این عرصه را از آن خود می‌دانند و به همین خاطر سلطه در جریان علوم و فنون نوین متاثر از این دیدگاه است و به شکلی مصمم این عرصه را اداره می‌کنند.

اسلامی در ادامه گفت: علوم و فنون نوین در سلطه قدرت‌های جهانی است و ورود کشوری مقتدر و سلطه‌ستیز مانند ایران که از این قدرت‌ها تبعیت نمی‌کند و برای مبارزه با جریان سلطه، شهدا و هزینه‌های سنگینی داده، به شکلی اولی ممنوع‌تر از دیگران است. بابت همین موضوع با انواع و اقسام ابزار‌ها و با اشکال گوناگون در مسیر پیشرفت صنعت هسته‌ای اختلال ایجاد کرده‌اند و برای این کار یک برنامه تعریف شده بسیار سازمان یافته و منسجم دارند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: وقتی به در‌ها و راه‌های بسته برخورد می‌کنید و امکان هیچ‌گونه خرید در زمینه ملزومات و ابزار‌های فناوری هسته‌ای وجود ندارد و حتی اگر هم بفروشند احتمال خرابکاری صنعتی در آن وجود دارد؛ در این شرایط جریان خودباوری باید یک جریان مستحکم و علمی باشد تا بتواند با رویه دشمنان مقابله کند.

وی اظهار داشت: این جریان مستحکم و علمی باید بتواند با تکیه بر دانش از قدرت حل مساله برخوردار باشد و برای این کار نیاز به ساز و کار فنی، مهندسی، صنعتی، آزمون و تایید صلاحیت‌ها و ارایه گواهینامه‌های گوناگون دارد؛ بنابراین وقتی از فرآیندی همچون صنعت هسته‌ای صحبت می‌کنید، به شکل تمام عیار از نقطه ایده تا تولید محصول به ظرفیت‌سازی و خلق فرآیند نیاز دارید و در نهایت با مجهز شدن می‌توانید از آن پشتیبانی کنید.

اسلامی با بیان اینکه این مساله در سازمان انرژی اتمی ایران رخ داده و عصبانیت دشمنان ما نیز از این موضوع است، گفت: به لطف الهی این جریان قدرتمند در کشور به وجود آمده و مقام معظم رهبری (حفظه الله) در دیدار با متخصصان صنعت هسته‌ای در ۲۱ خرداد امسال، صنعت هسته‌ای را برای کشور آبرو دانستند.

وی در ادامه گفت: آبرویی که به خاطر این مشخصات و این جریان به وجود آمده، تلاقی جریان نوآوری و خودباوری است که توانسته کشور را در این مسیر قرار دهد. به همین خاطر برای ما بسیار مهم است که استعداد‌ها و نیروی انسانی مورد نیاز را در این زمینه فعال کرده و گسترش دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران تاکید کرد: با این دیدگاه و انگیزه، گسترش ظرفیت انسانی را مطابق سند راهبردی صنعت هسته‌ای در افق ۱۴۲۰ را در دستور کار قرار دادیم تا فناوری هسته‌ای وارد زندگی مردم شود. در همین زمینه و به شکل همزمان باید از دانشگاه‌ها حمایت کرده و آن‌ها را برای حل مسایل مورد نیازمان تجهیز کنیم و سازماندهی صنایع را نیز در برنامه داشته باشیم.

وی اضافه کرد: این جریان فکری بدون یک نگاه عمیق انقلابی و جهادی که تبلور آن نگاه بسیجی است، رخ نمی‌دهد. به همین واسطه خوشحالیم که به لطف خداوند از نیروی انسانی جوان، متعهد، خلاق و خستگی‌ناپذیر بهره می‌بریم که هر روز و به شکل پیوسته با فعالیت مستمر، محصولات متنوع ارائه می‌دهند.

معاون رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه با این رویه بدون اغراق شاهد انجام یک کار جدید و در تراز جهانی هستیم، گفت: کشور با سختی‌های فراوان به این رتبه دست یافته و اعتلا و پیشرفت کشور در گرو کار و تلاش بی‌وقفه است و به لحاظ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری باید بستر‌های لازم برای پیشرفت همه جانبه فراهم شود.

اسلامی در پایان گفت: در این مسیر نباید غفلت داشته باشیم و کار‌ها و اقدامات در کشور در حوزه‌های مختلف لازم است به شکلی پیش برود که مردم پیشرفت‌ها را احساس کنند و شاهد نمایش حقیقی از ارزش والای انقلاب باشند. انقلابی که با رهبری امام (ره) و تقدیم شهدا و همچنین با هدایت‌های داهیانه مقام معظم رهبری اداره می‌شود و لازم است این جریان روز به روز مستحکم‌تر شده تا به اهداف خود نزدیک‌تر شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *