صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

محورهای مشخص‌شده در جشنواره‌ها و فستیوال‌ها آسیب‌زاست/ فیلم کوتاه جهان‌بینی هنرمندان را منتقل می‌کند

۲۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۲:۰۱
کد خبر: ۴۷۶۰۳۴۵
یک کارگردان معتقد است که فیلم کوتاه قصه‌های خلاقانه و جسورانه را منعکس و مخاطب را با جهان‌شناسی تولیدکننده آشنا می‌کند، اما جشنواره‌ها چون سوژه‌ها مشخص را معیار قرار می‌دهند، آسیب‌هایی را به عرصه فیلم وارد می‌کنند.   

محمدرضا مرادی، کارگردان فیلم کوتاه «رنگارنگ» که در گروه هنر و تجربه در حال اکران است، در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان گفت: فیلم «رنگارنگ» یک موضوع شخصی بوده و مضمون آن در مورد پدر در قامت یک قهرمان است. حفره تاریکی که ناخودآگاه و زندگی من را به هم متصل کرده و تحت تاثیر قرار داده بود، به این وسیله با مخاطب در میان گذاشتم.

وی اظهار کرد: تلاش کردم تا لحظه تاریکی را که در ذهنم شکل‌ گرفته بود و احساس سنگینی می‌کردم، به تصویر بکشم، بنابراین به ساخت فیلم کوتاه «رنگارنگ» پرداختم.

مرادی جایگاه فیلم کوتاه را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: فیلم کوتاه توانسته در عرصه‌های مختلف داخلی و خارجی به خوبی بدرخشد، ویژگی این فیلم سبب شده است تا دغدغه‌های تولیدکننده و جهان‌شناسی مد نظر او برای مخاطب مطرح و ارائه شود. از این‌رو ارتباط بیشتری با مخاطب گرفته و درگیری بیشتری برای ذهن مخاطب به دنبال دارد. در فیلم کوتاه فیلم‌ساز نگران گیشه نیست و قشر مخاطب خاصی را مدنظر قرار داده و با آن ارتباط می‌گیرد، در عین حال جهان‌بینی و جهان‌شناسی تولیدکننده خود را در آن نشان می‌دهد.

وی جشنواره‌ها را برای معرفی فیلم‌های کوتاه مهم دانست و افزود: فیلم‌سازان تلاش می‌کنند تا فیلم‌های خود را برای مخاطبان به نمایش بگذارند تا دیده شوند و آثار آنان مورد نقد و بررسی کارشناسی قرار گیرد. برگزاری جشنواره‌ها این امکان را به تولیدکننده آثار می‌دهد تا مکانی برای ارتباط بیشتر و کنش داشته باشند. این مهم برای کارگردان‌های حرفه‌ای و فیلم‌ساز مهم است.

این کارگردان به زیرساخت‌های تولید فیلم اشاره کرد و بیان کرد: وقتی که دست فیلم‌سازان در ارائه طرح فیلم‌نامه و ایده باز باشد و در عین حال زیرساخت‌های لازم برای تولید فیلم فراهم شود، قطعاً آثار تولیدشده از کیفیت بالای برخوردار بوده و ارتباط بیشتری با مخاطب برقرار می‌کنند. در فیلم کوتاه بازگشت سرمایه آخرین و کمترین تاثیر را در اهمیت ساخت اثر بر عهده دارد، زیرا نگاه سازنده تولید یک اثر هنری است و تجارت معنای چندانی در این عرصه ندارد.

مرادی به آسیب‌های موجود در عرصه ساخت فیلم بلند اشاره کرد و تصریح کرد: وقتی قرار است هنرمندی به تولید فیلم بلند بپردازد، مجبور می‌شود نکاتی را مدنظر قرار داده و بر اساس یک سری از فرمول‌ها حرکت کند که محور آن بازگشت سرمایه محسوب می‌شود. برای همین است که می‌بینیم در بسیاری از فیلم‌ها، قصه‌ها تکرار شده و در عین‌ حال بازیگران مشخصی به کار گرفته می‌شوند، بنابراین قصه خلاقانه و جسورانه نابود می‌شود و در دور تکرار می‌افتد.

وی چالش‌های ساخت فیلم را مورد بررسی قرار داد و افزود: تامین بودجه برای تولید فیلم یکی از سخت‌ترین بخش‌های تولید آثار هنری است، زیرا سرمایه‌ای کلان را طلب می‌کند و ریسک‌پذیری بسیاری دارد. البته ما در فیلم کوتاه هم شاهد همین شرایط هستیم؛ تنها زمان تولید اثر کمتر است، ولی همه عوامل در این نوع تولید حضور دارند و هزینه‌های بسیاری را طلب می‌کند.

این کارگردان سیاست‌های برخی از جشنواره‌ها و فستیوال‌ها را بر تولید آثار اثرگذار دانست و بیان کرد: بیشتر فیلم‌هایی که تولید می‌شود، برای تولید یک اثر هنری و صرفا برای تولید فیلم انجام نمی‌شود، بلکه برخی از این آثار بر مبنای محورهای جشنواره شکل گرفته و تولید می‌شود، بنابراین موضوعات خاص و روز در این آثار محور قرار می‌گیرد. این مهم چه درگذشته و چه در آینده ادامه دارد و آسیب‌هایی را به تولید فیلم وارد می‌کند.

وی فیلم‌ها را همانند اثر انگشتان یک فیلم‌ساز دانست و تاکید کرد: فیلم‌ها جهان‌بینی هنرمند را به نمایش می‌گذارد و دغدغه‌های شخصی او و جامعه را مطرح می‌کند، به همین دلیل مخاطب را به چالش می‌کشد و جذابیت‌های فراوانی را با خود به همراه دارد.

مرادی در پایان همراهی و همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برای توسعه رشد و نوآوری مهم دانست و گفت: حمایت از هنرمندان در عرصه ساخت فیلم اکنون با همراهی انجمن سینمای جوان شکل می‌گیرد که تنها بخشی از آن تامین می‌شود و بخش بزرگ دیگر آن نیازمند اسپانسر و حمایت‌های دیگر است. نیاز است که بخش‌هایی همانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز توجه بیشتری داشته باشند. فیلم‌های کوتاهی که در کشور تولید می‌شود، توانسته در عرصه بین‌الملل نام و نشانی برای خود داشته باشد، پس حمایت برای رشد بیشتر امری مهم است که نباید از آن غافل ماند و حمایت بدون دخل و تصرف نکته‌ای مهم و اساسی محسوب می‌شود، پس کارشناسان و برنامه‌ریزان عرصه فرهنگ با ایجاد ساختار مهم و اثرگذار حامیان صادرات فرهنگ ما به آن‌ سوی مرزها باشند.

 انتهای پیام/

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *