صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تحولات اوکراین|

واکنش‌ها به مرگ ناوالنی؛ ناتو استقرار نیرو‌های نظامی در اروپا را بررسی می‌کند

۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶:۰۰
کد خبر: ۴۷۶۰۲۲۱
ناتو در حال تهیه طرحی برای استقرار نیرو‌های این ائتلاف در سراسر اروپا برای آنچه آمادگی برای مقابله با روسیه خوانده شده، است.

خبرگزاری میزان - فایننشال‎تایمز به نقل از مقام‎های آگاه، گزارش داد که مرکز فرماندهی پشتیبانی و توانمندسازی مشترک ناتو در آلمان در حال تهیه طرحی برای استقرار نیرو‌های این ائتلاف در سراسر اروپا از جمله حمایت و تقویت آن‌ها در صورت درگیری با روسیه است. 

براساس گزارش‌ها، طرح جدید که در مرکز ناتو واقع در شهر اولم در جنوب آلمان تهیه شده، براساس تجربه تمرین نظامی دفاع پایدار ناتو که در ژانویه آغاز شد، تدوین خواهد شد. 

راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو، می‎گوید: این طرح درباره آماده‎شدن برای درگیری با روسیه است.

این گزارش می‎افزاید که این طرح در حالی بررسی می‌شود که برآورد‌های جدید از توانایی‌های نظامی روسیه و ارزیابی اخیر از ظرفیت تولید تسلیحات این کشور زنگ خطری را در میان مقامات غربی به‌صدا درآورده و غرب را به سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه نظامی ترغیب کرده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در مصاحبه‌ای با تاکر کارلسون، روزنامه‌نگار آمریکایی گفته بود که کشور‌های ناتو در تلاش هستند تا با تهدید خواندن خیالی روسیه، مردم خود را بترسانند.

پوتین تاکید کرده بود که روسیه هیچ علاقه‌ای به جنگ با ناتو ندارد.

واکنش‌ها به مرگ ناوالنی

برخی مقام‎های غربی به مرگ الکسی ناوالنی، سیاستمدار روس در زندان واکنش نشان داده و مرگ او را محکوم کردند.

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به مرگ ناوالنی، گفت: ما دقیقا نمی‌دانیم که چه اتفاقی افتاده است.

در همین حال، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه به مرگ این سیاستمدار روس واکنش نشان داده و مرگ او را محکوم کرد.

اولاف شولتز، صدراعظم آلمان هم در پی انتشار خبر درگذشت ناوالنی، گفت: ناوالنی را در برلین، زمانی که او در حال تلاش برای مداوا در آلمان بود، ملاقات کرده بودم. با او درباره بازگشتش به روسیه گفت‎وگو کرده بودم.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل هم در واکنش به مرگ ناوالنی، گفت که از شنیدن این خبر شوکه شده و خواستار تحقیق کامل، معتبر و شفاف در این رابطه شد.

در همین حال، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که واکنش سران، سیاست‎مداران و رسانه‌های غربی به خبر مرگ ناوالنی بار دیگر نفاق، بدبینی و بی‌اصولی در میان آن‌ها را نشان داد. 

بیانیه وزارت خارجه روسیه، می‎گوید که طرح غرب در سرزنش روسیه در هر شرایطی در حال اجرا است؛ مسکو معتقد است که واکنش‌ها به مرگ ناوالنی از قبل آماده شده بود.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هم گفت که واکنش سران غربی به مرگ ناوالنی غیرقابل قبول و کاملاً خشن بود.

غربی‌ها در حالی به مرگ ناوالنی واکنش نشان دادند که کمیته تحقیق روسیه اعلام کرده که تحقیقات در مورد مرگ الکسی ناوالنی آغاز شده و نتایج آن اعلام خواهد شد.

تحلیلگران: راه‌حل مذاکره برای پایان جنگ اوکراین مطلوب است

ریسپانسیبل استیت کرفت در گزارشی نوشت که راه‌حل مذاکره برای پایان دادن به درگیری بین اوکراین و روسیه هم ممکن و هم مطلوب است.

جورج بیبی، تحلیلگر سابق سازمان سیا و آناتول لیون، کارشناس اوراسیا در مقاله‌ای نوشتند که معتقدند امکان دستیابی به مصالحه از طریق ابزار‌های دیپلماتیک وجود دارد.

توافقنامه امنیتی میان کی‌یف با پاریس و برلین 

امانوئل مکرون و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهور فرانسه و اوکراین، توافقنامه دوجانبه‌ای را در مورد تضمین‌های امنیتی اوکراین در پاریس امضا کردند.

مکرون، تصریح کرد که توافق‎نامه امنیتی میان پاریس و کی‌یف برای یک دوره ۱۰ ساله امضا شده و شامل تخصیص ۳ میلیارد یورو کمک نظامی در سال ۲۰۲۴ است.

در همین حال، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، گفت: حمایت گسترده از اوکراین با اینکه برلین متحمل عواقب مالی می‌شود، مهم است.

براساس توافقنامه بین آلمان و اوکراین در مورد همکاری‌ها در حوزه امنیتی و حمایت بلندمدت، برلین قصد دارد تا زمانی که تمامیت ارضی اوکراین حاصل می‌شود، به کی‌یف کمک کند.

میکائیل والترسون، افسر سابق نیرو‌های مسلح سوئد درباره تلاش کی‌یف برای معاهدات امنیتی دوجانبه با اروپا، گفت: اروپا پیش از این وعده داده بود که در ۱۰ سال آینده کار‌های زیادی برای اوکراین انجام خواهند داد؛ اما برای اوکراین مهم این است که در سال آینده چه اتفاقی می‌افتد. 

به گفته وی، کشور‌های اروپایی قدرت‌های بزرگ هستند و به‌ویژه آلمان و انگلیس گفته‌اند که باید به حمایت از اوکراین ادامه دهند، حتی اگر آمریکا به حمایت خود ادامه ندهد. اگر ترامپ در انتخابات پیروز شود، شرایط سخت‌تر می‌شود. من معتقدم که آمریکا از اوکراین حمایت نخواهد کرد. 

والترسون، گفته است که کشور‌های اروپایی در حال صحبت درباره در دست گرفتن نقش آمریکا برای کی‌یف هستند؛ اما آن‌ها نمی‌توانند جایگزین آمریکا در مورد ابزار نظامی شوند، زیرا آن‌ها هیچ ذخایری ندارند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *