صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزییات برگزاری جشنواره فرهیختگان و برنامه‌های هفته پژوهش در دانشگاه آزاد

۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹:۳۳
کد خبر: ۴۷۶۰۱۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری ششمین جشنواره فرهیختگان و گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری در هفته نخست دی ماه خبر داد.

به گزارش گروه جامعه ، در اولین روز از هفته پژوهش نشست خبری بیژن رنجبر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اعلام ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری کشور درخصوص شعار هفته پژوهش، گفت: «پژوهش هدفمند، فناوری ارزش‌آفرین، در خدمت تولید ملی» شعار هفته پژوهش سال ۱۳۹۷ است.

وی با اشاره به تشکیل ستاد هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: برنامه ریزی و سیاست گذاری‌های اصلی به منظور برگزاری باشکوه هفته پژوهش و فناوری و بخشنامه‌های مربوط به آن، به واحد‌های دانشگاهی ابلاغ شده است.

رنجبر، تقدیر از پژوهشگران برگزیده واحد‌ها و استان‌ها در گروه‌های آموزشی مختلف، برگزاری و شرکت در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی و فناوری استان ها، برگزاری مسابقات و جشنواره‌های علمی و پژوهشی در سطح واحدها، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی در سطح کارگاه‌ها و... را اهم برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری در واحد‌ها و مراکز استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی نام برد و افزود: همچنین به مناسبت این هفته، استارت‌آپ‌ها و رویداد‌های مرتبط با فناوری، سخنرانی‌های تخصصی در سطح واحد‌ها و مراسم‌های متنوع پژوهشی در سطح مدارس سما برگزار می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به برنامه‌های ملی ستاد هفته پژوهش و فناوری در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با کانون پتنت ایران، انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با معاون بین‌الملل معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، طرح پایش، برگزاری جشنواره انرژی و مواد، برگزاری فن بازار حوزه بهداشت و سلامت، برگزاری مسابقات رباتیک آسیا و اقیانوسیه از جمله برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در سطح سازمان مرکزی بوده است.

وی ادامه داد: سی و سومین اجلاس اتحادیه بین‌المللی مؤسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا (آسایهل)، ششمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی، نمایشگاه دستاورد‌های فناورانه و برگزاری شانزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری از دیگر برنامه‌های ملی ستاد هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی بود.

رنجبر خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از پژوهشگران، فناوران و شرکت‌های دانش بنیان و با هدف توسعه علم، فناوری و نوآوری در سطح ملی، تفاهم‌نامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری با عاملیت کانون پتنت ایران و معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی منعقد شد.

وی ترویج و فرهنگ‌سازی به منظور توسعه ثبت اختراع بین‌المللی توسط اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، توانمندسازی اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه مالکیت فکری و ثبت اختراع بین‌المللی، جهت‌دهی به ارتقای ثبت پتنت‌هایی با قابلیت تجاری سازی در جهت خلق ثروت از دانش و فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی و ایجاد زیرساخت ها، سازوکار‌ها و حمایت‌های لازم جهت تجاری سازی و فروش اختراعات دانشگاه را از اهداف انعقاد این تفاهم‌نامه عنوان کرد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در راستای حمایت‌های مالی هر یک از طرفین متعهد شدند، مبلغ ۳ میلیارد تومان را در سال اول جهت حمایت از ثبت اختراعات دانشگاه که طی مراحل مختلف و توسط کانون انجام می‌شود، به صورت فصلی و پس از ارائه گزارش مالی عملکردی به حساب کانون نزد صندوق غیردولتی توسط فناوری نانو واریز کنند.

حضور نخبگان خارج از کشور در واحد‌های منتخب دانشگاه آزاد اسلامی

رنجبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی به منظور استفاده از ظرفیت‌ها و توان علمی نخبگان ایرانی خارج از کشور، تفاهم‌نامه همکاری دیگری با معاون بین‌الملل معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری منعقد کرده است، گفت: جذب نخبگان و فراهم کردن شرایط مطلوب به منظور بهره‌گیری از دانش علمی آن‌ها از مهمترین اهداف این تفاهم‌نامه است.

وی افزود: در گام نخست، حضور نخبگان خارج از کشور در واحد‌های منتخب دانشگاه آزاد اسلامی از جمله واحد علوم و تحقیقات، نجف‌آباد و قزوین برنامه‌ریزی شده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، طرح پایش (پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای) به منظور ایجاد شبکه تحقیق را از اولویت‌های دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و گفت: با رونمایی از این طرح، پشتوانه نرم‌افزاری ایجاد شد تا همه اساتید و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی، صنعتگران و پژوهشگران در سراسر کشور بتوانند در قالب نظام موضوعات به یکدیگر متصل شوند.

وی خاطرنشان کرد: طرح پایش کار خود را با ۹ برنامه علمی آغاز کرده و تعداد این برنامه‌ها به ۴۰ برنامه ارتقا خواهد یافت. یکی از ویژگی‌های این طرح این است که صنعتگران و متخصصان در حوزه‌های مختلف کاری می‌توانند در کنار اساتید دانشگاهی به عنوان استاد مشاور به دانشجویان و پژوهشگران کمک کنند. طرح پایش، سامانه یکپارچه‌ای است که تمامی پروپوزال‌های دانشگاه آزاد اسلامی در آن ارائه و موضوعاتی که اولویت کشور است، به اساتید و دانشجویان معرفی می‌شود.

رنجبر به برگزاری جشنواره انرژی و مواد توسط واحد تهران جنوب با حضور واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، اشاره کرد و گفت: در این جشنواره آثار مرتبط با مواد و انرژی در زمینه‌های مختلف مانند اختراع، طرح‌های پژوهشی، پایان‌نامه ها، طراحی‌ها و دست‌ساخته ها، عکس‌ها و سایر موارد مرتبط به معرض نمایش درآمد.

وی با بیان اینکه نخستین فن بازار حوزه بهداشت و سلامت از سلسله فن بازار‌های تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه بیش از صد محصول از ۳۳ واحد دانشگاهی برگزار شد، تصریح کرد: در این فن بازار با حضور سرمایه‌گذاران حوزه سلامت، گام‌های مهمی برای تجاری‌سازی و تولید انبوه محصولات برداشته شد و تفاهم‌نامه همکاری و قرارداد‌های سازنده‌ای نیز منعقد شد.

برگزاری مسابقات رباتیک بین‌المللی آسیا و اقیانوسیه در دانشگاه آزاد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی از برگزاری مسابقات رباتیک بین‌المللی آسیا و اقیانوسیه خبر داد و گفت: این رقابت‌ها با حضور کشور‌های روسیه، استرالیا، آلمان، هلند، فرانسه، انگلستان و کشور‌های حوزه آسیا در جزیره کیش برگزار شد.

وی ادامه داد: بیش از ۲۵۰ تیم در ۲۲ لیگ مختلف از دانشگاه‌های کشور، ۲۳۰ تیم از مدارس کشور و بیش از ۵۰ تیم خارجی از ۱۶ کشور در این رویداد علمی بزرگ حضور داشتند.

رنجبر اظهار داشت: شرکت‌کنندگان در بخش دانشجویی این دوره از مسابقات در لیگ‌های ربات امدادگر واقعی، ربات خانگی، ربات صنعتی، ربات فوتبالیست سایز کوچک، ربات پرنده، ربات زیردریایی و... و در بخش دانش‌آموزی در لیگ‌های ربات فوتبالیست وزن آزاد، شبیه‌ساز و... با یکدیگر رقابت کردند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هدف از این مسابقات ترویج دانش هوش مصنوعی است، گفت: در لیگ فوتبالیست‌های سایز متوسط تیم دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین با برد تیم ژاپن، قهرمان شد و در لیگ ربات‌های صنعتی تیم‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان و تیم سنگاپور به ترتیب در جایگاه‌ها اول تا سوم قرار گرفتند.

سی‌وسومین اجلاس اسایهل ۲۰۱۸ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی

وی با بیان اینکه سی‌وسومین اجلاس اتحادیه بین‌المللی مؤسسات آموزش عالی جنوب شرق آسیا (اسایهل) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین برگزار شد، خاطرنشان کرد: این اجلاس با محوریت نقش دانشگاه‌های خصوصی و غیرانتفاعی در گسترش و ارتقای آموزش عالی، روش‌های آموزشی و بازخورد‌های آن در آموزش عالی، توسعه و بهبود کیفیت برنامه درسی با رویکرد‌های نوین و بررسی روش‌های آموزشی در رشته‌های خاص برگزار شد.

رنجبر ادامه داد: در این اجلاس اعلام شد که با توجه به نقش دانشگاه‌های خصوصی در توسعه آموزش عالی کشور‌های عضو، دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از اعضای انجمن همواره در تلاش بوده تا نقش اساسی خود را در این زمینه ایفا کند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: هدف دانشگاه آزاد اسلامی برای میزبانی سی و سومین اجلاس آسایهل این بود که چهره واقعی و روشنی از جمهوری اسلامی ایران را نشان داده و در کنار آن زمینه‌های همکاری دانشگاه‌های کشور با دانشگاه‌های خارجی را فراهم کند.

شناسایی، انتخاب و معرفی برترین‌های پژوهش و فناوری دانشگاه

وی با بیان اینکه ششمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در هفته اول دی ماه سال جاری برگزار می‌شود، گفت: معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به منظور ترویج و گسترش فرهنگ خلاقیت و نوآوری، شناسایی، تشویق و ایجاد انگیزه در پژوهشگران و فرهیختگان، افزایش سطح مهارت‌های فن آفرینان و نیز تقویت انگیزه علمی و پژوهشی و آگاهی جامعه از فعالیت پژوهشگران، مخترعان و نوآوران هر ساله جشنواره‌ای با عنوان جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری در سه شاخه هیأت علمی، دانشجویی و دانش آموزی به صورت ملی برگزار می‌کند.

رنجبر ادامه داد: هدف از برگزاری جشنواره فرهیختگان، شناسایی، انتخاب و معرفی برترین‌های پژوهش و فناوری دانشگاه شامل کتاب، مجله علمی، مقاله، طرح پژوهشی، مرکز تحقیقات، مراکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان، معرفی و تقدیر از پژوهشگران برگزیده، واحد‌های دانشگاهی، نخبگان و کارآفرینان برتر است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: همچنین نمایشگاهی از آخرین دستاورد‌های علمی پژوهشی و فناورانه دانشگاه همزمان با هفته پژوهش و فناوری از دیگر برنامه‌های معاونت علمی و پژوهشی است که در این نمایشگاه تولیدات علمی و محصولات واحد‌های دانشگاهی، مراکز رشد و شرکت‌های دانش بنیان به نمایش عموم گذاشته می‌شود.

برگزاری شانزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری

وی همچنین از برگزاری شانزدهمین گردهمایی سراسری معاونان پژوهش و فناوری به منظور ابلاغ سیاست‌های کلان حوزه پژوهش و فناوری خبر داد و گفت: در این گردهمایی با تشکیل کمیسیون‌های تخصصی ۴ گانه شامل کمیسیون پایش، کمیسیون امور پژوهشی، کمیسیون کارآفرینی، تجاری سازی و در نهایت کمیسیون مراکز تحقیقاتی و ارتباط با صنعت به بحث و تبادل نظر در مورد مسائل مرتبط پرداخته می‌شود.

راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی

رنجبر با تأکید بر اینکه صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی به زودی راه اندازی خواهد شد، گفت: همچنین فراصندوق پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی که با مشارکت بنیاد برکت و معاونت علمی و فناوری ایجاد می‌شود، در سازمان بورس ثبت شده و قرار است از VC‌ها حمایت کند.

وی درباره تشکیل ستاد هفته پژوهش و فناوری در سطح استان‌ها و واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ستاد هفته پژوهش و فناوری در واحد‌های دانشگاهی با عضویت رئیس واحد، معاون پژوهش و فناوری یا معاون علمی واحد، معاونان و سه تن از اعضای هیأت علمی واحد به همراه مسئول روابط عمومی واحد تشکیل می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ستاد هفته پژوهش و فناوری در استان‌ها با عضویت دبیر هیأت امنای استان، رئیس شورای پژوهش و فناوری استان، دو تن از رئیسان واحد‌های دانشگاهی استان و یک یا سه تن از معاون پژوهش و فناوری یا معاونان علمی آن استان تشکیل می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تحریم در انجام فعالیت‌های پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی اثرگذار بوده است یا خیر؟، گفت: مشکل خاصی نداریم و همواره به فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی خود ادامه می‌دهیم و نشانی از تحریم‌ها وجود ندارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *