قالیباف: ایجاد دوقطبی در کشور نسبتی با تفکر قرآنی ندارد
خبرگزاری میزان - بنابر گزارش خانه ملت، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم افتتاحیه چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم که عصر امروز پنجشنبه، ۲۶ بهمن ۱۴۰۲، در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و خیر مقدم به مهمانان بینالمللی این مراسم، گفت: بیشک همه امت اسلامی در تلاش هستند تا بتوانند شاخصهای اسلامی بودن را در جوامع و دولتها، به ویژه در خانوادههای خود پایهگذاری کرده و توسعه دهند از این رو همه همت خود را بر آن متمرکز کردهاند.
قالیباف در ادامه قرآن کریم و مکتب اهل بیت (ع) را به عنوان مهمترین سنجه یک جامعه و خانواده اسلامی و انسان متدین توصیف کرد و افزود: اگر به این سنجهها تمرکز کنیم، در مسیر موفقیت قرار خواهیم گرفت. اگر به دنبال هدایت هستیم، قرآن کریم برای هدایت بشریت است و بدون شک هدایتی که برخاسته از مکتب قرآنی باشد ما را به سمت تحول و رشد میبرد که دقیقاً در نقطه مقابل تحجر، رکود و انفعال است؛ این شاخصهها را قرآن که برای هدایت، تعلیم و تربیت است به ما معرفی کرده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: تعلیم، تربیت و آموزش حکمت به جامعه از تکالیف پیامبر (ص) بود و قرآن کریم نیز برای همین موضوع است از این رو اینگونه نشستها بهترین مسیر برای هنجارسازی برای انس با قرآن کریم و تدبر در قرآن است چرا که قرآن کتاب زندگی، کتاب حکمرانی و کتاب اداره جامعه و رشد آن است.
وی رشد تفکر و عقلانیت دینی را مهمترین شاخصه یک جامعه دانست و افزود: جامعه قرآنی جامعهای است که عقلانیت و رشد دینی در آن هر روز باید بیش از روز گذشته باشد و در این مسیر گام بردارد که خود امری معنوی است. اینکه رهبر معظم انقلاب، امام خمینی (ره) را امام تحول دانستهاند، ریشه در همین نکته دارد و رهبر انقلاب تأکید دارند که انقلاب اسلامی در ادامه بعثت و برای تحول، رشد، احیای مجدد اسلام و عزت مسلمین است.
قالیباف ادامه داد: امروز میبینیم که مکتب قرآن، چه تأثیراتی در مقابله با استکبار و ایستادگی در مقابل رژیم صهیونیستی داشته است. ما به دنبال حکمت هستیم به ویژه در نظام مقدس جمهوری اسلامی، از این رو وظیفه داریم با درایت و پختگی، جامعه را به سمت رشد و تکامل در ابعاد مادی و معنوی پیش ببریم.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه مهمترین وظیفه امروز ما در جامعه اسلامی، اثبات کارآمدی دین در اداره جامعه است، عنوان کرد: امروز اگر با حکمت مبتنی بر دانش و عمل حرکت کنیم که برخاسته از مکتب قرآنی است، نشانه آن را در گرهگشایی در امور، پیشرفت و قدرت حل مسئله خواهیم دید از این رو وظیفه ما این است که در این مسیر گام برداریم.
وی در ادامه با بیان اینکه امور قرآنی را نباید صرفاً یک امر تزئینی ببینیم بلکه باید با تدبر و حکمت بیاموزیم و آموزههای آن را مورد توجه قرار دهیم، عنوان کرد: آموزههای آن را باید در تقوای فردی و جمعی مورد توجه داشته باشیم به ویژه اینکه امروز در سایه قرآن و ولایت فقیه زندگی میکنیم و به مبانی شرعی اهمیت میدهیم و باید با قرآن مأنوس باشیم. به ویژه در عرصههای سیاسی که برای زندگی فردی و جعی ما لغزنده است و هر لحظه خطر در مسیرمان قرار دارد که نیاز به تقوای جمعی داریم.
قالیباف در ادامه با اشاره به فرازی از دعای مکارم الاخلاق امام سجاد (ع)، گفت: ایشان از خداوند دور کردن تنش را میخواهد لذا امروز باید به گونهای حرکت کنیم که حرکت و گفتار ما در جامعه تنشزایی نداشته باشد و نباید بهگونهای اقدام کنیم که در کشور دو قطبی ایجاد شود که نسبتی با فرهنگ قرآنی ندارد لذا بیش از هر زمان دیگر نیازمند توجه به این موضوعات هستیم.
رئیس نهاد قانونگذاری در ادامه همه قدرت حل مسئله را پیشهکردن تقوا دانست و افزود: یکی از نشانههای تقوا، عدالت و ایمان به سنتهای الهی است.
وی با اشاره به شرایط سختی که جمهوری اسلامی ایران در اوایل انقلاب و دوران دفاع مقدس داشت، یادآور شد: هنوز چند ماه از انقلاب اسلامی نگذشته بود که جنگ گستردهای علیه جمهوری اسلامی رخ داد که رمز موفقیت ما در این بود که عِدّه و عُدّه خود را جمع کردیم و نگفتیم که امکانات و ظرفیت دشمن بسیار بالا است.
قالیباف در ادامه با تأکید بر اینکه وظیفه ما ایجاد بسترهای زیست مؤمنانه و استفاده از همه ظرفیتهای قرآنی و دینی است، گفت: زندگی خود را باید به گونهای در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، تربیتی و محیط زیستی و بر اساس مکتب قرآن تنظیم کنیم که شامل مِن حَیثُ لا یَحتَسِب شویم که این فرهنگ است که رمز پیروزی ما و تداوم انقلاب اسلامی است.
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه زمانی که از شاخصهای انقلابی سخن میگوییم باید بدانیم در فرهنگ قرآنی به همه نگاهها و رفتارها معنابخشی میشود، عنوان کرد: ممکن است در برخی موضوعات با جوامع دیگر مشترک باشیم، اما در برخی موضوعات براساس فرهنگ قرآنی تفاوت داریم و معنابخشی خاصی در موضوعات و شئونات مختلف وجود دارد. امروز در کشور نیازمند قدرت حل مسئه و اثربخشی هستیم که براساس باورهای قرآنی است که این کارآمدی را حق الناس میدانیم و در این دنیا در قبال مردم و در آخرت در پیشگاه خدا باید پاسخگو باشیم و این تفاوت ما با سایر جوامع است و انشاءالله از افرادی نباشیم که هدایت الهی شامل حال آنها نمیشود.
وی با اشاره به مباحث نظری و تجربیات خود، گفت: لازم است به رابطه میان انسان و محیط در بستر زمان توجه کنیم. ما در جبهه این تجربه را داشتیم که افراد با هر سلیقهای و از هر جایی چه خودساخته بودند و چه نبودند، چه مقید به موضوعات دینی بودند و چه نبودند، با حضور در فضای جبهه تغییراتی در آنها ایجاد میشد چراکه فضای جبهه محیط خاصی بود و افراد در این فضا مدام معاد را در جلوی چشم خود میدیدند و میتوانستند در مسیر آن قرار بگیرند.
قالیباف در پایان با تأکید بر اینکه برای انتقال فرهنگ قرآنی و مبتنی بر مکتب اهل بیت (ع) باید به ابعاد مختلفی توجه داشته باشیم، گفت: منزل، مدرسه، محله، مسجد و مجازی ۵ محلی است که باید ارتباط دقیق میان آنها برقرار باشد به ویژه که فرزندان ما همواره در طول روز در یکی از این فضاها حضور دارند. امروز اگر برای همه آنها برنامه داشته باشیم، دیگر شاهد مشکلاتی که امروز با آن دست و پنجه نرم میکنیم، نخواهیم بود لذا باید در این مسیر با دقت و توجه حرکت کنیم.
انتهای پیام/