صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کانون‌های توسعه اقتصاد کشور با سرمایه خرد و در قالب تعاونی‌ها می‌توانند خلق اشتغال کنند/ گسترش خیر جمعی با ایجاد تعاونی‌ها امکان پذیر است

۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲:۵۱
کد خبر: ۴۷۵۹۶۸
وزیر تعاون، کار و رفاه جتماعی گفت:: کانون‌های توسعه اقتصاد کشور با پول و سرمایه خرد و اندک و در قالب تعاونی‌ها می‌توانند خلق اشتغال کنند.

به گزارش گروه جامعه محمد شریعتمداری در آیین تکریم «حمید کلانتری» معاون پیشین وزیر در امور تعاون اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در مورد موضوع تعاون سخنرانی‌های بسیار مکرری داشتند. همچنین در سیاست‌های کلی نظام نظراتشان را بطور مشخص بیان کردند و اینکه تعاونی‌ها باید در اقتصاد کشور باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه جتماعی تعاون را یک فرهنگ دانست و گفت:: تعاون در دنیا سابقه دارد و در دین ما نیز ریشه دارد. تعاون شکل جدیدی از فعالیت‌های مشارکت جویانه است که همه اعضای تعاونی به نسبت مساوی در مدیریت سهم دارند.

شریعتمداری افزود: تعاون به عبارت دیگر شکل نظام یافته از مدیریت جمعی است که در دنیا نظیرش کم است.

وی به نقش تعاونی‌ها در بخش آموزش هم اشاره کرد و گفت:: در کلیه فعالیت‌ها اعم از فرهنگی نظیر انتشارات در فضای مجازی در حوزه آی تی و آی سی تی در توسعه فعالیت‌های اقتصادی، در نوآوری‌های دانش و استفاده از روش‌های پیشرفته دانش تعاونی‌ها می‌توانند نقش آفرینی کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعاونی‌ها را یک فکر و اندیشه مشارکت جویانه در امر اقتصاد، فرهنگ و اجتماع و بطور کلی در همه حوزه‌ها برشمرد و گفت:: عضویت در تعاونی‌ها داوطلبانه و آزاد و یک شکل پیشرفته از مشارکت جویی در کشور است.

شریعتمداری تصریح کرد: در تعاونی نظارت دموکراتیک اعضا بر امر تعاونی مقدور است. البته نظارت بر فعالیت تعاونی‌ها نیز باید عالمانه و کارشناسانه باشد به عبارت دیگر نظارت باید از ابتدا از طریق نهاد‌های ذی ربط صورت گیرد تا اعضا بتوانند به راحتی به فعالیت خود ادامه دهند.

وی همکاری بین اتحادیه‌های تعاونی را ضروری دانست و گفت:: یقینا فرهنگ تعاون، فرهنگ رقابت سالم اقتصادی را هم در کشور گسترش خواهد داد.

شریعتمداری گفت:: تعاونی‌های ما امروز بسیار گسترده اند و در کنار مرز‌ها پراکنده اند و با ۱۵ کشور همسایه ارتباطات گسترده اقتصادی دارند.

وی افزود: در سال ۱۹۶۰ میلادی ۱۸۴ میلیون نفر در سراسر جهان عضو تعاونی‌ها بودند، اما اکنون بیش از ۸۰۰ میلیون نفر عضو تعاونی هستند. یقینا با گسترش مجموعه اتحادیه‌های تعاونی می‌توانیم با تحریم‌ها مقابله کنیم. اگر همین یک و نیم میلیارد منابعی که در اختیار قرار گرفته شده را در کنار روستا‌ها و شهر‌های کوچک و در قالب تعاونی‌ها بیاوریم مسئله اشتغال در آن‌ها حل و فصل خواهد شد حتی این امر در نهایت باعث مهاجرت معکوس و نیز حل مشکل بیکاری می‌شود.

وی به نقش محوری زنان در توسعه کشور اشاره کرد و گفت:: از آنجاییکه مهمترین کانون اجتماع خانواده است و پاسداری و صیانتگری از این مهمترین رکن در کشور زنان فرهیخته هستند. همان‌ها که در کمال دانش و فرهیختگی یک خانه را با کفایت ریاست و اداره می‌کنند و مردان کشور مان مفتخرند به اینکه رعیت منزلشان هستند.

وی به حفظ جایگاه زنان و نیز استفاده از توانمندی آنان در حوزه‌های مدیریتی پرداخت و گفت:: در محیط بیرون از خانه و در محیط اجتماعی نیز زنان عنصر تاثیر گذار هستند که فکر و دانش خود را بالنده توسعه می‌دهند و فرزندان کشور و وطن را تربیت می‌کنند. امروز جامعه دانشمند و اساتید کشور از طریق جامعه فرهیخته زنان کشور به رشد و توسعه رسیده و مشغول به کار شده اند؛ بنابراین باید به آنان تعظیم کرد و آنان را تکریم کرد و نیز از حضور ایشان در نظام مدیریتی کشور پاسداری کنیم.

شریعتمداری افزود: تاکید رییس جمهور محترم نیز در بکارگیری زنان و جوانان در عرصه‌های مدیریتی است.
وی در ادامه در خصوص نقش و جایگاه تعاونی‌ها در جهان و ایران یادآور شد: بیش از ۳۵ درصد محصولات کشاورزی در آمریکا در اختیار تعاونی‌ها است. هم اکنون بیش از ۹۵ درصد فعالیت‌ها در حوزه صیادی کشورمان نیز توسط تعاونی‌ها انجام می‌شود.

شریعتمداری افزود: گستردگی تعاون موجب می‌شود هیچ نظام سلطه‌ای نتواند آن‌ها را تحت کنترل در بیاورد.

در ادامه محمدجعفر کبیری معاون امور تعاون نیز در مراسم تکریم معاون سابق و معارفه معاون جدید امور تعاون این وزارتخانه افزود: امیدواریم در ادامه مسیر بتوانیم روندی که آغاز شده را با سرعت بیشتری طی کنیم. باورم این است که در شرایط خطیر کشور، تعاون نه به عنوان یک مشکل بلکه به عنوان یک راه حل و برای حل مشکلات اصلی کشور مطرح می‌باشد.

وی افزود: در شرایطی که نمی‌توانیم سرمایه‌های بزرگ را جذب کنیم مجبور هستیم نگاه ویژه‌ای به ظرفیت‌های داخلی داشته باشیم و برای جذب سرمایه‌های خرد ایرانیان تلاش کنیم.

وی افزود: در قانون هم توجه ویژه‌ای به سهم تعاون در اقتصاد کشور شده است و من معتقدم نیازمند یک استراتژی کلان نگر و بعد از آن نیازمند ایجاد یک راهبرد مناسب و نیز یک برنامه ریزی عملیاتی مدون برای این هدف هستیم.

کبیری افزود: البته این حرکت مستمر و پیوسته نیازمند عارضه یابی چالش‌های حوزه تعاون است که در این مسیر و با همکاری ذی نفعان باید بتوانیم نقشه راه را عملیاتی کنیم.

وی افزود: اولین و اصلی‌ترین کار این است که باید اعتماد و آگاهی را نسبت به تعاون در عموم جامعه افزایش دهیم.

کبیری تصریح کرد: بویژه اینکه تعاونی‌های در مقاطع مختلف و بویژه در طول ۴ دهه و در دفاع مقدس و شرایط بحرانی زحمات زیادی را کشیدند و به کمک دولت و نظام آمدند.

وی افزود: در شرایط حاضر نیازداریم که یک ظرف شفاف و با هوشمند سازی و کمک به فعالیت مستمر اعضا در تعاونی‌ها بتوانیم یک نظارت قوی را را ایجاد کنیم و با ایجاد یک ظرف شیشه‌ای اعتماد عمومی را نسبت به ظرفیت حوزه تعاون برای جذب سرمایه‌های خرد افزایش دهیم.

وی افزود: در ادامه نیز با یک کار کمپینی و با استفاده از ظرفیت گروه‌های مرجع و اتاق تعاون و دیگر ذی نفعان در عموم جامعه نسبت به ظرفیت‌های حوزه تعاون آگاهی بخشی کنیم و نگاه‌ها را از یک نگاه سنتی به یک نگاه مدرن و به روز شده به این حوزه افزایش دهیم.

معاون امور تعاون گفت:: همچنین در کنار افزایش عمومی نیاز داریم که نگاه مسئولین در قوای مختلف مثل مجلس و حتی قوه قضاییه را نسبت به حوزه تعاون تغییر دهیم و به آن‌ها نشان دهیم که تعاون یک راه حل است.

وی افزود: اگر بتوانیم یک چتر مفهومی مشترک نسبت به ظرفیت تعاون در اقتصادر کشور ایجاد کنیم می‌توانیم به این سمت حرکت کنیم؛ بنابراین معتقدم حوزه تعاون یک راه میان بر برای اشتغال پایدار و رونق اقتصادی است.

کبیری افزود: همچنین قوانین حوزه تعاون اعم از تسهیلگری، نظارت و سیاستگذاری نیازمند بازنگری در وزارت تعاون است.

وی افزود: اگر در اصلاح قوانین بتوانیم کار جدی انجام دهیم یقینا از مشکلات پیشگیری خواهیم کرد و تسهیل گری و روان سازی امور را بافعالیت تعاونی‌ها خواهیم داشت. در کنار آن نیز باید نهاد‌های حمایتی مالی را برای پذیرش ریسک سرمایه گذاری که در حوزه تعاونی‌ها انجام خواهد شد تقویت کنیم.

کبیری گفت:: دو نهاد بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت باید سرمایه هایشان افزایش یابد تا بتوانند تسهیلات بهتری را در اختیار تعاونی‌ها قرار دهند.

وی به اهم برنامه‌هایی که در آینده در حوزه تعاون پیگیری خواهد کرد اشاره کرد و گفت:: توانمند سازی تعاونگران و مخصوصا مدیریت تعاونی‌ها نیازمند این هستند که که با توجه به شرایط کشور مشاوره‌های تخصصی در کنارشان ایجاد شود. همچنین ایجاد نظام تشویقی برای تعاونی‌ها که بتوانند بسمت اقتصاد نوآور و فعالیت دانش بنیان سوق پیدا کنند ضروری است.

وی افزود: همچنین باید یک برنامه ریزی جدی به منظور توسعه برند و ارتقای بازار تعاونی را داشته باشیم.
در این مراسم 'همامی' نماینده اتحادیه‌های تعاونی اظهار داشت: دو اتحادیه فولاد و اتحادیه تعاونی اسقاط خودرو هم اکنون توانسته به خوبی در حوزه‌های مختلف اقتصادی نقش آفرینی کند. بطوی که ۶۵ درصد فولاد کشور توسط یک تعاونی تولید می‌شود. همچنین مفتخریم اعلام کنیم که تعاونی معین ما در موضوع زلزله کرمانشاه معین تامین مواد اولیه و میلگرد کل کرمانشاه شد. همچنین اتحادیه تعاونی‌ها در زمینه اسقاط خودرو نیز ۸۰ درصد کل کشور را با ۲۰۰ مرکز به صورت تعاونی اداره می‌کند.

کبیری به ظرفیت‌های بخش تعاون و اتحادیه‌های تعاونی اشاره کرد و گفت:: امروز رییس جمهور محترم بر دو موضوع اسقاط و فرسودگی تاکید داشتند. در موضوع فرسودگی واحد‌های مسکونی در کشور و نیز در حوزه فرسودگی خودرو‌ها این ظرفیت در بخش تعاونی‌های کشور وجود دارد که به کمک دولت بیاید.

وی افزود: امروز بخش اعظم ناوگان کشور اعم از تاکسیرانی، مینی بوس و اتوبوس به صورت اتحادیه تعاونی هستند و بخش اعظم توزیع خودرو توسط تعاونی ایران خودرو انجام می‌شود؛ بنابراین می‌توانیم با ایجاد یک مثلث بین سه بخش مذکور به کمک برنامه‌های دولت بیاییم.

کبیری در خصوص ایجاد اطلس تعاون نیز گفت:: با توجه به اینکه در برخی از بخش‌ها مثل فولاد، اطلس مذکور وجود دارد می‌توان با همکاری اتاق تعاون اطلس تعاون را ایجاد کنیم. امیدواریم با حمایت وزارتخانه و همکاری اتاق تعاون اطلس تعاون را ایجاد کنیم. همچنین تشکیل کنگره بزرگ تعاونگران به منظور استفاده از پتانسیل تمام اعضای موجود تعاونی‌ها نیز دیگر از مواردی است که باید بر آن تمرکز کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *