صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

افزایش ۸ برابری کیفیت تولید علم در بین کشور‌های اسلامی در ۴۰ سالگی انقلاب

۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۲:۳۹
کد خبر: ۴۷۵۹۳۹
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در این ۴۰ ساله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با افزایش ۸ برابری کیفیت تولید علم در بین کشور‌های اسلامی روبه رو شده ایم.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، سعید سهراب پور در سی و پنچمین نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع علم و نخبگان با هدف تبیین دستاورد‌های علمی در این حوزه اظهار کرد: در این ۴۰ ساله بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با افزایش ۸ برابری کیفیت تولید علم در بین کشور‌های اسلامی روبه رو شده ایم.

سهراب پور در ادامه بیان کرد: نظام نوپای ایران بلافاصله بعد از پیروزی مورد هجوم دشمنان قرار گرفت. جنگ تحمیلی کارزار سختی بود که با موفقیت برای ما همراه بود. اولین نوآوری‌ها درجنگ تحمیلی شروع شد. بعد ازجنگ نهضت علمی به پرچمداری رهبر معظم انقلاب شروع شد. دستور تاسیس بنیاد نخبگان صادر شد که یک نهاد فرانظارتی است. تعداد دانشگاه‌های برتر از لحاظ کیفیت به تدریج رشد کرده اند، رشد نسبت دانشجو و هیات علمی، رشد تعداد مقالات، تعداد مقالات منتشر شده ایران در ۲۰۱۷ تعداد ۵۱۸۸۹ هزار تا به ازای هر مقاله ۱.۶ دهم، سهم ایران کل کمیت تولید علم دنیا، افزایش مقالات ایران در سال ۲۰۱۸ به ۲۵۰ عدد از لحاظ کیفیت رسیده است، تعداد مقالات داغ ایران رشد کرده که از ترکیه بالاتر هستیم، رشد سریع‌تر کیفیت تولید علم به نسبت کمیت را داشته ایم.

وی همچنین درباره معضل آموزش عالی کشور بیان کرد: دانشگاه‌هایی در کشور داریم که با پول شهریه اداره می‌شوند که باید به سمت درآمد زایی بروند و به شهریه متکی نباشند. رشد تعداد دانشگاه‌ها در کشور بی رویه بوده است. دانشگاه‌ها از لحاظ علمی و حل مسائل کشور باید اقدام کند. صنایع ما قالب دولتی هستند و مثل سایر کشور‌ها نیستند و به دانشگاه و ارتباط با آن‌ها بی توجه نیستند.

سهراب پور گفت: به مسئله پژوهش بی توجهی شده است، اما با این وجود دانشگاه‌های دولتی ما شاهکار کرده اند. همه بر این اعتقادند که نتیجه کار دانشگاه و دانشجویان کتاب شده و در قفسه‌ها چیده می‌شود در صورتی که این گونه نیست و بسیاری از دستاورد‌های کشور در دانشگاه‌ها انجام می‌شود.

دانشگاه‌ها باید ماموریت گرا باشند

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه بیان کرد: دانشگاه‌ها باید ماموریت گرا باشند و به وظایف خود عمل کنند. اینکه دانشگاه‌های حوزه وزارت بهداشت در دست خودشان هست علت موفقیت آن‌ها بوده است.
سهراب پور در ادامه افزود: بسیاری از نخبگان و فارق التحصیلان دانشگاه‌های برتر کشور را به سازمان‌ها جهت استخدام معرفی کرده ایم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *