بازخوانی یک کارنامه ۴۵ ساله؛ پیشرفتهای انقلابی با عبور از کارشکنیها و تحریمها
خبرگزاری میزان – جمهوری اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ چهلوپنجمین سالگرد پیروزی انقلاب خود را برای حرکت در مسیر زندگی جشن میگیرد؛ انقلابی که «معجزه قرن» و «انفجار نور» بود و توانست با عزت وام گرفته از مردم ایران بر سیاهنماییهای دشمنان غلبه کرده و عظمت و بزرگی خود را به همه جهان دیکته کند.
جمهوری اسلامی ایران طی ۴۵ سال گذشته تلاش موفقیتآمیز و مستمری برای عبور از موانع متعدد مانند تحریمها و کارشکنیها داشت و ملت ایران با گذاشتن دست روی زانوی خود و با اتکا به غیرت و همت تاریخی و زبانزد ایرانی توانستند مسیر صعب، اما دلنشین پیشرفت را طی کنند و دستاوردهای مهمی را به دست بیاورند.
جدیدترین چالشی که دشمنان و بدخواهان ایرانی و ایرانی در مسیر پیشرفت جمهوری اسلامی ایران قرار میدهند تا به گمان خود از سرعت پیشرفت ایران کاسته یا مردم کشور را ناامید کنند، جنگ نرم با تاکید بر سیاهنمایی از وضعیت داخلی کشور است.
نگاهی به کارنامه پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که عزم جدی برای تداوم مسیر پیشرفت بیش از گذشته وجود دارد و مردم و مقامهای جمهوری اسلامی ایران همچنان با نگاه به نوک قله عزت و اقتدار برای دشواریهای مسیر پیش رو چارهاندیشی میکنند.
جمهوری اسلامی ایران به خوبی نشان داد که نگاهی جامع به همه نیازهای خود دارد و توسعه متوازن سرلوحه برنامههای مختلف برای طی کردن مسیر پیشرفت است.
بخشی از مهمترین دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران طی سالهای گذشته عبارتند از:
پیشرفت زنان: زنان و دختران ایرانی در ۴۵ سال گذشته فضای رشد قابلتوجهی را به دست آوردند و توانستند با استفاده از این فضا، توانمندی خود را در زمینههای مختلف به خوبی نمایش دهند؛ در حال حاضر، ۲۱ هزار عضو هیئت علمی دانشگاههای کشور زن هستند.
حضور در جمع پیشگامان حوزه هوش مصنوعی: تلاشهای یک دهه اخیر ایران برای در اختیار گرفتن دانش هوش مصنوعی و رباتیک بهعنوان عوامل موثر در زندگی انسانها در قرن ۲۱ سبب شد تا نام ایران در میان معدود کشورهای مدعی این حوزه باشد؛ جایگاه ایران در رتبهبندی جهانی در این حوزه، مقام ۱۳ است.
فناوری نانو: ایران یکی از مدعیان بزرگ حوزه فناوری نانو است؛ در حال حاضر ۷۲۵ محصول نانو در بیش از ۱۰ حوزه صنعتی در ایران تولید میشود که جای خود را نه فقط در بازار داخلی بلکه در بازارهای ۴۹ کشور از پنج قاره جهان یافتهاند.
گام استوار برای تولید محصولات کشاورزی: افزایش پنج برابری تولید محصولات کشاورزی در ایران طی چهار دهه گذشته در حالی رخ داد که ایران شاهد چالشهایی مانند تغییرات آبوهوایی و تنشهای آبی نیز بود.
پیش به سوی قله شاخص جهانی نوآوری: ایران در سالهای اخیر موفق به بهبود جایگاه خود در شاخصهای جهانی نوآوری بود؛ رسیدن از رتبه ۱۲۰ به ۶۰ در زمینه شاخصهای جهانی نوآوری طی یک دهه نشاندهنده عزم جدی ایران در این زمینه است.
رشد صادرات: صادرات کالاهای ایرانی طی ۴۵ سال گذشته از حدود ۵۰۰ میلیون دلار به ۵۳ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار رسید.
افزایش تولیدات پتروشیمی: افزایش تولیدات پتروشیمی ایران از حدود ۳ میلیون تن در سال ۱۳۵۷ به ۱۰۴ میلیون تن در سال گذشته موید رشد این صنعت طی چهار دهه گذشته است.
رشد انواع خدماترسانی: افزایش میزان انواع خدماترسانی به مردم طی ۴۵ سال گذشته فراهم شد؛ رشد خدمات آبرسانی و تاسیسات آب و برق را با هدف تسهیل شرایط زندگی مردم حتی در دورافتادهترین مناطق کشور از اقدام در این حوزه است.
افزایش ارزش افزوده ذخایر زیرزمینی: افزایش ۵۳ میلیارد بشکهای تولید نفت خام در ایران علاوه بر اینکه نشاندهنده افزایش ارزش افزوده ذخایر زیرزمینی است، نشاندهنده توسعه و گسترش قابل توجه میادین گازی و نفتی کشور نیز است.
رتبه نخست شتاب علمی جهان: ایران در میان کشورهای جهان در رتبه نخست شتاب علمی قرار دارد؛ این شتاب علمی در زمینههای مختلف مانند فناوریهای فوق پیشرفته، صنعتی و پزشکی قابل مشاهده است.
نقطه اوج نمایش قدرت ایران در زمینه پزشکی و علمی در روزهای دشوار شیوع کرونا نمایان شد، زمانی که ایران به دلیل تحریمهای دارویی دسترسی به واکسن کرونا نداشت، اما این موضوع پلههای پیشرفت ایران را مستحکمتر کرد؛ البته پیشرفتهای پزشکی و دارویی ایران منحصر به این مورد نیست و در حوزههای مختلف این عرصه قابل توجه است.
بهعنوان نمونه جمهوری اسلامی ایران دومین کشور تولیدکننده داروهای نوترکیب هموفیلی فاکتور ۷ و ۸، جز پنج کشور سازنده لیزرهای پرتوان، چهارمین کشور جهان در زمینه درمان ناباروری و یکی از ۱۵ کشور جهان در زمینه چشم پزشکی است؛ امروز جمهوری اسلامی ایران در شاخص تولید علم با ۳۵ پله صعود از رتبه ۵۲ در سال ۱۳۵۹ به رتبه ۱۶-۱۷ در سال ۱۴۰۲ دست یافته است.
پیشرفت در زمینه هستهای: ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی با اراده جدی در مسیر پیشرفت صنعت و فناوری هستهای گام برداشت و موفق شد به به چرخه کامل تولید سوخت هستهای دست پیدا کند؛ جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر چهاردهمین کشور دارای توانایی غنیسازی اورانیوم است.
ورود به باشگاه قدرتهای نظامی جهان: جمهوری اسلامی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی با تمرکز ویژه بر موضوع دفاعی با در نظر داشتن تهدیدهای مداوم دشمنان، توانست خود را از جمع کشورهای وابسته به تسلیحات خارجی خارج کرده و به پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه نظامی دست یابد.
ایران اکنون دهمین قدرت موشکی، پنجمین کشور تولیدکننده پهپاد رادارگریز، دهمین کشور تولیدکننده زیردریایی و سیزدهمین قدرت نظامی جهان است؛ بومیسازی صنعت تسلیحات در ایران نه فقط ایران را وارد باشگاه قدرتهای نظامی جهان کرد، بلکه بر توان بازدارندگی کشور نیز به شکل قابل توجهی افزود.
نوار بیپایان پیشرفت
نوار بیپایان پیشرفت ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی واقعیتهای بسیاری را درباره کشورمان آشکار میکند؛ این پیشرفتها نشان میدهند که اقدامات مذکور توانسته خودکفایی را در حوزههای مختلف رقم بزند.
شدت و گستردگی پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر به حدی بوده که سیاهنماییهای مکرر، برنامهریزی شده و گسترده دشمنان از طریق جنگ ترکیبی نتوانسته است ذرهای نور امید به حرکت روبهجلو را در میان مردم ایران کم فروغ کند.
نقاط عطف مسیر پیشرفت چهار دههای جمهوری اسلامی ایران
جمهوری اسلامی ایران طی ۴۵ سال گذشته مسیر پیشرفت خود را با فرازونشیبهای متعددی طی کرده است؛ این مسیر نقاط عطفی نیز داشته که چالشهای دشواری برای پیشرفت ایران محسوب میشدند، اما نتوانستند آنگونه که تصور میشد کوچکترین خلل در مسیر پیشرفتهای ایران ایجاد کنند.
دو نقطه عطف مهم در دشواریهای مسیر پیشرفت ایران، جنگ تحمیلی هشت ساله و تحریمهای گسترده بودند.
در عین حال، بومیسازی عبارتی است که در جای جای کارنامه پیشرفتهای ۴۵ ساله نقشآفرینی کرده است؛ بومیسازی علاوه بر اینکه دغدغههای کشور در تامین نیازهای مختلف را برطرف کرد، سبب افزایش اعتماد به نفس دانشمندان، محققان، اساتید، نظریه پردازان، ... شد.
انتهای پیام/