صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکاوی تحولات ایران از نگاه آخرین سفیر بریتانیا در دوره پهلوی در «نرسیده به انقلاب»

۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۷:۵۱
کد خبر: ۴۷۵۹۰۷۰
اسناد مبتنی بر روابط آنتونی پارسونز آخرین سفیر بریتانیا با شاه و گزارش‌های او از وقوع انقلاب اسلامی در ایران در برنامه «نرسیده به انقلاب» بازخوانی می‌شود.

خبرگزاری میزان -طبق اعلام روابط عمومی شبکه تهران؛ در این دو قسمت از برنامه که پنجشبه و جمعه (۱۹ و ۲۰ بهمن) از شبکه تهران روانه آنتن می‌شود، مجید تفرشی تاریخ‌نگار و مورخ با توجه به اسناد به دست آمده و محرمانه، به خاطرات دوره سفارت پارسونز آخرین سفیر انگلیس در سال‌های منتهی به وقوع انقلاب اسلامی ایران می‌پردازد.

ملاقات‌هایی که نه در خاطرات محمدرضا پهلوی و نه در کتاب آنتونی پارسونز به آن اشاره شده در این برنامه مورد بررسی و تحلیل تاریخی قرار می‌گیرد. همچنین مصاحبه‌های علی‌اکبر عبدالرشیدی (نویسنده و خبرنگاری که فرصت گفتگو با حدود ۱۲۰ شخصیت بین‌المللی را داشته) با آخرین سفیر بریتانیا در دوره پهلوی در این برنامه بررسی خواهد شد.

گفتنی است آنتونی پارسونز آخرین سفیر انگلیس در ایران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است. او از سال ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ سفارت کشورش در تهران را بر عهده داشت. آخرین سال سفارت پارسونز با امواج انقلاب اسلامی ایران هم‌زمان شد و به همین لحاظ مأموریت وی از لحاظ تاریخی اهمیت ویژه‌ای یافت.

در هر قسمت از «نرسیده به انقلاب» چند سند تاریخی رونمایی می‌شود و راجع به موضوع این اسناد، حوادث و وقایع پیرامون آن صحبت می‌شود. این اسناد در واقع روایت‌های دست اولی از رویداد‌هایی است که در سال ۱۳۵۷ و ماه‌های پایانی منجر به پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است. علاوه بر اسناد محرمانه، آرشیو‌های تصویری و صوتی کمیابی در این مجموعه به نمایش درخواهد آمد.

«نرسیده به انقلاب» به تهیه‌کنندگی مصطفی پورمحمدی و کارگردانی علیرضا خوشنویس که در کاخ موزه نیاوران ضبط شده، هر شب ساعت ۲۲ از شبکه تهران پخش می‌شود.

 انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *