کودکان و نوزادان نوار غزه؛ قربانیان جنگ و محاصره همه‌جانبه رژیم صهیونیستی

۱۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۴:۱۰
کد خبر: ۴۷۵۸۸۴۳
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
جنگ و محاصره همه‌جانبه رژیم صهیونیستی علیه غزه، بحران انسانی فاجعه‌‎باری را برای تمامی گروه‌های جمعیتی حتی نوزادان خردسال ایجاد کرده است.

خبرگزاری میزان - زینب الزین، مادر فلسطینی ساکن غزه، مجبور است تصمیم ناامیدانه‌ای بگیرد: به دختر شیرخوارش غذا‌های جامدی بدهد که بدن کوچکش توان هضم آن را ندارد یا به دلیل کمبود شیر خشک در نوار غزه محاصره شده، شاهد گرسنگی او باشد.

این مادر فلسطینی مجبور است به نوزاد ۴۵ روزه خود غذاهای جامد بدهد چرا که شیر خشک در دسترس نیست و فرزند او در گرسنگی به سر می‌برد.

الزین، در حالی که در چادری سرد که اکنون خانه می‌نامند، بیسکویت‌های خرد شده به دخترش می‌دهد، گفت: می‌دانم که کار مضری انجام می‌دهم، اما چیز دیگری نیست، او مدام گریه می‌کند و گرسنه است.

جنگ غزه و کمبود اساسی‌ترین اقلام

جنگ غزه باعث یک فاجعه انسانی شده که کمبود اساسی‌ترین اقلام را به همراه داشته است؛ برخی از سخت‌ترین آسیب‌ها را نوزادان، کودکان خردسال و والدین دیده‌اند؛ پوشک و شیر خشک به سختی پیدا می‌شود یا قیمت‌های غیرقابل قبولی دارد و والدین را به سمت جایگزین‌های ناکافی یا حتی ناایمن سوق می‌دهد.

وضعیت اسفبار آن‌ها به دلیل ارسال کمک‌های پراکنده که به دلیل محدودیت‌های رژیم صهیونیستی و جنگ‌های بی‌امان مختل شده، پیچیده‌تر شده است.

فلسطینی‌های آواره نیز در مناطق تنگ‌تر این منطقه کوچک ساحلی تحت فشار قرار دارند و این امر باعث شیوع بیماری‌هایی می‌شوند که کودکان مبتلا به سوءتغذیه به‌ویژه در برابر آن آسیب‌پذیر هستند.

سازمان ملل می‌گوید که این جمعیت در خطر قحطی قریب‌الوقوع است و یک‌چهارم مردم در حال حاضر گرسنه هستند.

برای فلسطینی‌هایی که شرایط وخیم‌تر را تحمل می‌کنند، ابتدایی‌ترین کار‌ها مانند تعویض پوشک نوزاد به یک امر تجملی تبدیل شده که می‌تواند به فداکاری نیاز داشته باشد.

کمک‌ها به همه ساکنان نمی‌رسد و کمبود کالا‌های اساسی باعث افزایش سرسام آور قیمت‌ها شده است؛ با تضعیف اقتصاد غزه، تعداد کمی از فلسطینی‌ها درآمد‌های منظمی دارند و اکثر آن‌ها یا پس‌انداز خود را به اتمام می‌رسانند یا با کمک‌های مالی امرار معاش می‌کنند.

برخی از والدین از پوشک‌های پارچه‌ای استفاده می‌کنند، اما آن‌ها نیاز به شستن با آب دارند، که آن نیز کمیاب است.

محمد الخطیب، مدیر برنامه محلی کمک‌های پزشکی برای فلسطینیان مستقر در انگلیس، گفت که برخی از مردم غزه مجبور شده‎اند پوشک‌های کوچکتری بخرند و آن‌ها را به هم بچسبانند.

گسترش انواع بیماری‌ها در نوار غزه

کمبود محصولات تازه، تکثیر غرفه‌های مواد غذایی بدون نظم و هوای سرد به گسترش بیماری‌ها از جمله عفونت‌های تنفسی، بثورات پوستی و اسهال کمک کرده است. الخطیب گفت: زمستان است و کودکان بیشتر اوقات خیس هستند.

فقدان پوشک بر شرایط بد بهداشتی حدود ۱.۷ میلیون آواره فلسطینی افزوده است که بسیاری از آن‌ها در پناهگاه‌های پر ازدحام انباشته شده‌اند.

آژانس کودکان سازمان ملل، یونیسف، هشدار داده که بیشتر آوارگان تنها یک تا ۲ لیتر آب در روز برای نوشیدن، پختن و شستن دارند و اسهال مزمن در بین کودکان در حال افزایش است.

یونیسف می‌گوید که ارسال کمک به غزه نیاز‌های گسترده ساکنان آن را برآورده نمی‌کند.

این آژانس برآورد می‌کند که ۲۰ هزار نوزاد تا ۶ ماهگی به شیر خشک نیاز دارند که یونیسف به همراه مایحتاج ضروری که شامل پوشک و پول نقد نیز می‌شود، تحویل می‌دهد، اما سخنگوی یونیسف گفت: این میزان برای رفع نیاز‌های گسترده کودکان غزه کافی نیست.

نیاز‌های نوزادان بخشی از یک تهدید گسترده‌تر برای تمام ۳۳۵ هزار کودک زیر ۵ سال غزه است که در معرض خطر بالای سوء‌تغذیه شدید و مرگ قابل پیشگیری هستند.

خطر مرگ بر اثر گرسنگی در غزه

برای بسیاری از خانواده‌ها در غزه، خطر مرگ بر اثر گرسنگی واقعی است.

دفتر کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل گزارش داد، غربالگری‌های اخیر نشان می‌دهد که حدود ۱۰ درصد از کودکان زیر ۵ سال از سوء‌تغذیه حاد رنج می‌برند که ۱۲ برابر بیشتر از دوره پیش از جنگ است و این میزان در شمال غزه که ماه‌هاست تا حد زیادی کمک‌ها قطع شده، حتی بالاتر است.

ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی به والدین توصیه می‌کنند قبل از اینکه کودکشان را با مواد جامد تغذیه کنند تا ۶ ماهگی صبر کنند؛ تحقیقات نشان داده نوزادانی که خیلی زود به آن‌ها غذای جامد داده می‌شود، بیشتر در معرض خطر ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن هستند.

در همین حال سازمان‌های بشردوستانه سازمان ملل روز جمعه هشدار دادند که نوزادان در غزه وارد وضعیت وحشتناکی می‌شوند و بسیاری دیگر احتمالا در نتیجه جنگ رژیم صهیونیستی و شرایط وخیم‌تر جان خود را از دست می‌دهند.

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی با تکرار نگرانی‌های عمیق در مورد وخامت اوضاع انسانی در غزه، هشدار داد که عفونت‌های هپاتیت در غزه تایید شده است.

آخرین داده‌های سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که در غزه به‌طور متوسط ۵۰۰ نفر از یک سرویس بهداشتی مشترک استفاده می‌کنند و بیش از ۲ هزار نفر مجبور به استفاده از یک دوش حمام هستند که خطر گسترش بیماری را افزایش می‌دهد.

علاوه بر افزایش شدید عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، موارد اسهال در کودکان زیر ۵ سال که در ۳ ماه آخر سال ۲۰۲۳ ثبت شده است، ۲۶ برابر بیشتر از گزارش‌های مربوط به مدت مشابه در سال ۲۰۲۲ بوده است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *