صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سرنوشت نتانیاهو در پی جنگ غزه؛ بی‌بی در آستانه مرگ سیاسی است؟

۲۰ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۵:۱۴
کد خبر: ۴۷۵۸۶۸۸
کارشناسان عنوان می‌کنند که تمایل بنیامین نتانیاهو برای ادامه جنگ غزه به دلیل بقای سیاسی او است.

خبرگزاری میزان - جنگ غزه که بیش از چهار ماه از آغاز آن می‌گذرد، هیچ پیروز قطعی برای آن‌ها به‌همراه نداشته و هیچ نقطه پایانی قابل مشاهده‌ای را برای اشغالگران نوید نمی‌دهد.

برای بنیامین نتانیاهو، باسابقه‌ترین نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، جنگ غزه تنها پاسخی به عملیات طوفان الاقصی از سوی مقاومت غزه نیست؛ این جنگ مبارزه‌ای برای بقای سیاسی، پس از تماشای بزرگترین شکست امنیتی در تاریخ این رژیم است.

با واضح‌تر شدن خطوط کلی تلاش نتانیاهو برای ماندن در قدرت، این جنگ تلاش‌های طرفین را برای میانجی‌گری آتش‌بس جدید و تبادل زندانی‌ها میان رژیم صهیونیستی و مقاومت پیچیده‌تر کرده است. 

این جنگ همچنین به تنش‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی درباره طیفی از موضوعات دیگر دامن زده است؛ چگونه جنگ در حال انجام است، بهترین روش برای کاهش بحران انسانی عمیقی که ۲ میلیون غیرنظامی غزه با آن روبه‌رو هستند و از همه مهم‌تر، چگونه غزه بازسازی می‌شود و چگونه در نهایت جنگ پایان می‌یابد.

دلیل این تنش‌ها این است که نتانیاهو آینده خود را روی دو محاسبه سیاسی قرار داده است.

محاسبه اول: این‌که او بتواند نام خود را به‌عنوان یک نخست‌وزیر آماده و مایل به مقابله برجسته کند. او می‌خواهد نشان بدهد که حتی در صورت لزوم، متحدان کلیدی خود را از جمله آمریکا کنار می‌گذارد. 

محاسبه دوم: او می‌خواهد نشان دهد که می‌تواند با حفظ اکثریت پارلمانی خود، حسابرسی حوادث هفتم اکتبر، به‌ویژه انتخابات زودهنگام را به تعویق بیندازد. این اکثریت به سیاستمداران افراطی وابسته است که طرفدار کنترل دائمی رژیم صهیونیستی بر کرانه باختری و غزه هستند.

بقا برای نتانیاهو آسان نخواهد بود

کریستین‌ساینس‌مانتور در مقاله‌ای می‌نویسد: بقا (برای نتانیاهو) آسان نخواهد بود. حمایت از او در نظرسنجی‌ها از هفتم اکتبر تاکنون کاهش یافته است. یک نظرسنجی در ژانویه نشان داد که تنها ۱۵ درصد از رای‌دهندگان خواهان ماندن او در سمت نخست‌وزیری پس از پایان جنگ هستند.

مقام‌های مخالف که پس از عملیات طوفان الاقصی در کابینه داخلی به او ملحق شدند، شروع به زیر سوال بردن قابلیت رسیدن به هدف جنگی اعلام شده، یعنی پیروزی کامل و نابودی حماس در غزه، کرده‌اند. آن‌ها از یک توافق آتش‌بس برای آزادی شهرک‌نشینان زندانی در غزه حمایت می‌کنند.

خانواده‌های صهیونیست‌های زندانی در غزه نیز به نخست‌وزیر فشار می‌آورند تا خواسته آن‌ها را در اولویت قرار دهد.

اگر آمریکا، قطر و مصر موفق شوند حماس را متقاعد کنند که پیشنهاد آتش‌بس مورد نظر آن‌ها را بپذیرد، نتانیاهو مجبور به انتخاب سیاسی دشواری خواهد شد. امتناع از یک توافق خطر فروپاشی کابینه جنگ داخلی را به‌همراه خواهد داشت که می‌تواند انتخابات زودهنگام را تسریع کند. پذیرش آن احتمالا با اعتراض شرکای افراطی او در کابینه ائتلافی همراه می‌شود که می‌تواند به کم شدن تعداد آرای او منجر شود.

چالش‌های پیشین

زمانی‌که مقاومت غزه عملیات خود را آغاز کرد، نتانیاهو از قبل با چالش‌هایی دست‌وپنجه نرم می‌کرد. 

او با پرونده‌های قضایی به اتهام فساد و خیانت در امانت روبرو بوده و هنوز هم با آن مواجه است. 

نتانیاهو برای گردآوری کابینه ائتلافی خود در سال ۲۰۲۲، افراطی‌ترین وزرا را به جمع خود اضافه کرد. زمانی‌که او تلاش کرد طرح به اصطلاح اصلاح سیستم قضایی را با هدف محدود کردن نظارت بر کابینه از سوی دادگاه عالی انجام دهد، صد‌ها هزار شهرک‌نشین به خیابان‌ها رفتند تا به این طرح اعتراض کنند.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *