صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو |

نقل رویداد‌های تاریخ پیش از زبان نسل گذشته برای رای اولی‌ها مهم است/ مقایسه طهرون با تهران در قاب یک برنامه اجتماعی و شاد

۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰:۱۵
کد خبر: ۴۷۵۸۵۱۶
یک تهیه‌کننده برنامه علت شکل‌گیری انقلاب اسلامی را خلا‌ها و کمبود‌های موجود جامعه گذشته دانست و بیان حقیقت از زبان دهه چهلی‌ها را برای نسل جدید مهم و تاثیر گذار خواند.

مرتضی یعقوبی، تهیه‌کننده و کارگردان برنامه «طهرون، تهران» در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان درباره این تولید گفت: این اثر به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در قالب جُنگ شبانگاهی تهیه شده است. این برنامه جدید تقابلی بین دهه هشتادی‌ها و دهه چهلی‌ها بوده به عبارت دیگر دهه هشتادی‌ها میزبان دهه چهلی‌ها هستند و در یک فضای شاد، به بازگویی تاریخچه تهران و تاثیرات اتفاقات سال ۵۷ پرداخته این مهم از زبان دهه چهلی‌ها بیان می‌شود که آن دوران را به خوبی به خاطر دارند.

وی تاکید کرد: فضای رسانه‌ای امروز به شکلی پیش می‌رود که فضای مجازی تحولات بسیاری را با خود در جوامع فراهم کرده و بر برخی از نگرش‌ها و باور‌ها تاثیراتی گذاشته است در این میان تاخت‌وتاز برخی از رسانه‌های معاند سبب شده تا دروغ‌پردازی‌ها و کینه‌ورزی‌ها به راحتی قابل‌تفکیک نباشد، در چنین شرایطی اتکا به افرادی که در آن عرصه و در آن روزگار حضور داشته‌اند و شنیدن حرف‌های آنان به عنوان شاهدان عینی رویداد‌ها و وقایع اثر بیشتری را بر اذهان جامعه نوجوان بر جای خواهد گذاشت.

یعقوبی عناصر در نظر گرفته شده در برنامه «طهرون، تهران» را موردبررسی قرارداد و افزود: آیتم‌های نمایشی، گزارش، مستند، استاپ‌موشن، اجرای خوانندگان جوان، استندآپ کمدی و حضور هنرمندان نسل جوان، روایت تهرانی‌های قدیم، مسابقه و چالش تماشاگران، موسیقی اقوام در این برنامه طراحی شده است. برنامه «طهرون‌آباد» با هدف معرفی و بازگویی تاریخچه تهران و تاثیر آن در اتفاقات سال ۵۷، «بچه‌های ناب طهرون» با معرفی حضار برنامه، «قدیم ندیما» با محوریت مقایسۀ گذشته و حالِ فرهنگ و رویداد‌های اجتماعی تهران از جمله بخش‌های این برنامه است.

این تهیه‌کننده افزود:هر قسمت به از برنامه «طهرون، تهران» به موضوع خاصی اشاره دارد به عنوان مثال در قسمت نخست برنامه در مورد همیاری و روز بعد با عنوان استقبال که بیشتر در مورد حال و هوا و شور و شوق مردم در ایام دهه فجر و استقبال از امام خمینی (ره) بوده اشاره دارد بدین ترتیب، فضای بحث و بررسی را فراهم می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال که اگر شما به جای یکی از همین بچه‌های دهه هشتادی در برنامه «طهرون، تهران» شرکت می‌کردید چه نکاتی توجه داشتید و آن را مطرح می‌کردید گفت: پیروزی انقلاب اسلامی به دوره ویژه از تاریخ کشور اشاره دارد. کنکاش بررسی در این مورد برای همه نوجوانان و جوانان بااهمیت است. برای من هم به عنوان یک جوان تاریخ گذشته و کنکاش در آن جذاب خواهد بود. اینکه رویداد‌های اجتماعی، فرهنگی و موضوعاتی که امروز به عنوان دغدغه جامعه محسوب می‌شود مانند رشد اقتصادی، رفاه و یا اینکه آیا در آن زمان نیز تورم و ضعف اقتصادی وجود داشته؟ یا نه؟ نیز مطرح است و قطعاً این نکات را باید از زبان بزرگ‌تر‌هایی که در آن زمان حضور داشتند شنیده شود.

وی تصریح کرد: برخی از رسانه‌های معاند تلاش دارند با سم‌پاشی ذهن جامعه جوان و نوجوان را به هم ریخته و آنان را نسبت به انقلاب اسلامی بد بین کنند در اینجاست که هوشیاری نسل جوان بسیار مهم است و برای این مهم مسئولان و دست‌اندرکاران عرصه رسانه باید با همکاری هم حقایق و رویداد‌های آن زمان را برای جوانان بار دیگر در فضایی شاد مطرح کنند.

یعقوبی لزوم شکل‌گیری انقلاب را مورد بررسی قرارداد و افزود: شکل‌گیری انقلاب اسلامی بنا به ضرورت جامعه و شرایط آن روزگار شکل گرفت قشر مستضعف برای آنکه بتواند از قید بسیاری از ستم‌ها و ظلم‌ها آزاد شود دست به این اقدام بزرگ و تاریخ‌ساز زد. این نکته‌ای محسوب می‌شود که باید برای مخاطب جوان مطرح شده و خلا و کمبود‌ها جامعه آن روز که باعث شد تا تحرکات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی در دهه ۵۷ شکل بگیرد مطرح شود. اگر مردم همه در رفاه بودند هیچ‌گاه چنین رویدادی شکل نمی‌گرفت.

وی به نام‌گذاری برنامه اشاره کرد و افزود: لفظ قدیمی تهران با عنوان طهرون که با تای دسته‌دار نوشته می‌شد، نیز نمادی از تهران مدرن و جدید است که با تغییر و تحولات عظیم روبرو شده و اینک به ما رسیده است.

این تهیه‌کننده در مورد اینکه آیا تلویزیون بینندگان خود را حفظ کرده و یا خیر گفت: وجود رسانه‌های مجازی در رقابت با تلویزیون حرکت تنگاتنگی را شکل دادند. برخی می‌گویند مردم از تلویزیون فاصله گرفته‌اند، اما باید تاکید کنم اگر فاصله گرفتند پس چرا انتقاد می‌کنند. انتقاد یعنی تلویزیون دیده می‌شود چرا که اگر دیده نمی‌شد انتقادی نیز شکل نگرفت.

یعقوبی در مورد ویژگی‌های دیگر برنامه «طهرون، تهران» افزود: موضوع روز که همان انتخابات پیش رو محسوب بوده و برای دهه هشتادی‌ها به عنوان رای اولی مطرح است یکی از محور‌های این برنامه بوده و تاثیر ابعاد حضور حداکثری مردم را در انتخابات بیان می‌کند. صحبت‌های پیش رو همچنین مناظره‌ها و گفتگو‌هایی که قرار است بین رقبا مطرح شود نیز مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *