صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شواهد وکلا و گروه‎های حقوق بشری علیه رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه

۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۲:۳۹
کد خبر: ۴۷۵۸۵۰۵
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
۶۰۰ وکیل و گروه حقوق بشری به‌تازگی شواهدی را علیه رژیم صهیونیستی به دیوان بین‌المللی کیفری ارائه کرده و می‎گویند که این مدارک برای اثبات نسل‌کشی در نوار غزه کافی است.

خبرگزاری میزان - وکلا و سازمان‌های حقوق بشری که پرونده‌ای را علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی کیفری پیگیری می‌کنند، بر این عقیده هستند که درخواست آن‌ها به اقدامی ملموس منجر خواهد شد.

بیش از ۶۰۰ وکیل و گروه حقوق بشری از سراسر جهان به‌تازگی پرونده خود را به کریم‎خان، دادستان دیوان بین‌المللی کیفری ارائه کردند که این پرونده بر مدارک مربوط به اقدامات نسل‌کشی از سوی رژیم صهیونیستی در جنگ نوار غزه متمرکز بود.

هدف این اقدام تکمیل پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) است، جایی که قضات یک حکم موقت با ۶ دستور صادر کردند که رژیم صهیونیستی را ملزم می‌کند تا از اقدامات نسل‌کشی در غزه جلوگیری کند.

دیوان بین‌المللی دادگستری که از آن به عنوان دادگاه جهانی نیز یاد می‌شود، عالی‌ترین دادگاه سازمان ملل است که اختلافات بین کشور‌ها را حل و فصل می‌کند، در حالی‎که دیوان بین‌المللی کیفری، افراد را به دلیل ۴ جرم بررسی و تحت تعقیب قرار می‌دهد: نسل‌کشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز.

عبدالمجید مراری، کارشناس حقوق بین‌الملل و عضو ارشد اتحاد بین‎المللی آزادی و کرامت مستقر در بروکسل (AFDI) که بخشی از این گروه است، می‎گوید که مدارک ارائه‎شده به دیوان بین‎المللی کیفری یک پرونده قانونی قوی و به درستی آماده‎ شده است.

به گفته وی، همه عناصر این مدارک شامل اسناد متنی، عکس‌ها و فیلم‌ها، نشان می‌دهد که جنایت نسل‎کشی در غزه در حال انجام است.

مراری که ریاست بخش خاورمیانه و آفریقا در این نهاد حقوق بشری را بر عهده دارد، می‌گوید: با این درخواست، ما اکنون در سطحی از پیشرفت هستیم که پیش از این در پرونده مربوط به فلسطین در دیوان بین‎المللی کیفری دیده نشده بود.

ابعاد مختلف جنایت‌های رژیم صهیونیستی

این شواهد به ۱۵ فصل جداگانه تقسیم‎شده که هر کدام عنوان و تمرکز خاص خود را دارد، مانند قربانیان غیرنظامی، حملات به مراکز بهداشتی، حمله به زیرساخت‌ها، قطع منابع آب و برق، جابجایی اجباری و سلاح‌های موجود و مورد استفاده رژیم صهیونیستی در غزه.

به گفته وی، یکی دیگر از موارد، نقض کرامت انسانی است، جایی‎که ما شواهدی مانند اسرای فلسطینی داریم که از سوی نیرو‌های نظامی اسرائیل برهنه شده و با شکنجه مواجه شدند.

حملات به گورستان‌ها نیز در یک فصل جداگانه پوشش داده شده، زیرا این اقدام طبق قوانین بین‌المللی جنایت علیه بشریت تلقی می‌شود.

فصل دیگری به حملات رژیم صهیونیستی به نانوایی‌ها در غزه اختصاص دارد، زیرا تنها هدف آن‌ها تحمیل گرسنگی به ساکنان نوار غزه است.

مراری، می‌گوید: با وجود تمام شواهد، ما به شرکای خود، وکلای همکار و سازمان‌هایی که هنوز در غزه کار می‌کنند اعتماد کردیم.

پس از بررسی درخواست، تیم دادستان دیوان بین‌المللی کیفری بر استماع شهادت‌های شاهدان، قربانیان و خانواده‌های قربانیان تمرکز کرده و تحقیقات گسترده‌ای را آغاز خواهد کرد.

حکم تاریخی دیوان لاهه ضربه‌ای به رژیم صهیونیستی

حکم دیوان لاهه در مورد پرونده شکایت آفریقای جنوبی به‎عنوان یک تصمیم تاریخی مورد استقبال نهاد‌های حقوق بشری در سراسر جهان قرار گرفته و این تصمیم به روش‌های مختلف به دفاع غرب از رژیم صهیونیستی آسیب می‌رساند.

این حکم موقت تاریخی بود، زیرا دادگاه ۶ دستور صادر کرد و قضات اتفاق نظر داشتند، حتی قاضی نماینده رژیم صهیونیستی به دو مورد از ۶ دستور صادر شده رای مثبت داد.

این دستورها قوی است و به هیچ‎وجه به رژیم صهیونیستی آزادی عمل نمی‌دهد، حتی اگر در متن خود به آتش‌بس اشاره نکرده باشد.

دادگاه لاهه در سال ۲۰۰۴، در جریان یک پرونده در مورد دیوار حائل، در مورد موضوع «دفاع از خود» رای داد، سپس دادگاه تاکید کرد که رژیم صهیونیستی حق ندارد به ماده ۵۱ منشور سازمان ملل استناد کند که به کشور‌ها این حق را می‌دهد که در صورت حمله به سرزمین‌هایشان از خود دفاع کنند، زیرا این رژیم وضعیت اشغالگر را دارد و اشغالگر نمی‌تواند ادعای حق داشته باشد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *