"بانک جهانی" درباره کمبود انرژی به پاکستان هشدار داد
به گزارش گروه بین الملل و براساس جزئیات منتشر شده، بانک جهانی با انتشار گزارشی با عنوان «تاریکی: منطقه جنوب آسیا چه میزان خسارت را به علت کمبود انرژی متحمل می شود؟» به بررسی مشکلات موجود در زمینه تامین انرژی پرداخته و به دولت ها پیشنهاد داده است به منظور مقابله با این مشکلات، به تامین گاز برای نیروگاه ها بپردازد و مکانیزم جدید هزینه ها را نیز ایجاد کند.
یک مقام آگاه بانک جهانی در این باره گفت: نظام ناقص تامین انرژی پاکستان تنها در سال 2015 میلادی باعث وارد آمدن خسارت 18 میلیارد دلاری به اقتصاد پاکستان شده است که 6.5 درصد تولید ناخالص داخلی پاکستان را شامل می شود.
فین زینگ اقتصاددان ارشد بانک جهانی که به انتشار این گزارش پرداخته است، می گوید: هزینه های صرف شده از میزان هزینه های مالی پیش بینی شده بسیار بالاتر است و با اصلاح سازی در این زمینه می توان مبلغ 8 میلیارد و 400 میلیون دلار از خسارت به اقتصاد را خاتمه بخشید و درآمد ملی نیز 4 میلیارد و 400 میلیون دلار افزایش می یابد.
وی گفته است که مشکلات در بخش های مختلف بخش انرژی تنها از طریق افزایش قیمت ها حل می شود.
در این گزارش همچنین به این موضوع نیز اشاره شده است در صورت تمرکز بر قیمت برق در برنامه اصلاحی، هزینه های برق افزایش خواهد یافت که این موضوع باعث افزایش فشار بر همه مردم می شود.
در این گزارش آمده است: افزایش قیمت حامل های انرژی، باعث حل مشکلات به صورت بلندمدت نخواهد شد و تنها برای غلبه بر مشکلات در مدت کوتاه موثر خواهد بود.
براساس برخی گزارش ها، اگر پاکستان بتواند مشکل انرژی را به سرعت حل کند می تواند 8 میلیارد و 400میلیون دلار سود سالیانه را صرف پروژه های عمرانی در خاک خود کند.
افزایش قیمت برق و گاز یکی از راه های حل مشکل عنوان شده و از دولت پاکستان خواسته شده است برای حل ریشه ای تر بحران چاره جویی های دیگری نیز داشته باشد و دعوت به سرمایه گذاری و تشویق بخش خصوصی برای ورود به حوزه های مختلف اقتصادی از دیگر راهکارهای بانک جهانی برای پاکستان است.