اتحاد بشری؛ نیاز جهان برای حرکت در مسیر صلح
خبرگزاری میزان – جهان در آتش جنگها و درگیریهای مرگبار از یکسو و جدالهای نفرتمحور از سوی دیگر و پیامدهای دنبالهدار آنها میسوزد و چشم افرادی زیادی به تلاش برای پایان دادن به باتلاق درگیریها دوخته شده است.
در عین حال، در دورانی که به نظر میرسد عدم تحمل در جهان به اوج رسیده، افزایش آگاهی مردم از وجود فرهنگها، مذهبها و باورهای مختلف و تلاش برای پذیرش آنها بیش از هر زمانی اهمیت یافته است.
یکی از دلایل تداوم و تشدید درگیریها و جنگها در سراسر جهان این است که مردم جهان عمدتا به دلیل قدرت داشتن سیاستمداران جنگطلب با همدلی با یکدیگر رفتار نمیکنند و همین امر تداوم حکمرانی جنگ، درگیری، کشتار و رنج بر زندگی و ارتباطات نوع بشر را تضمین میکند.
مجمع عمومی سازمان ملل در دسامبر ۲۰۲۰، روز چهارم فوریه را با تصویب قطعنامه ۷۵/۲۰۰ بهعنوان روز جهانی اتحاد بشری تعیین کرد و نخستین رویداد برای گرامیداشت این مناسبت در ۴ فوریه ۲۰۲۱ برگزار شد؛ هدف از تعیین چنین روزی، توجه به حقوق بشر، ترویج آزادی عقیده، بیان و اطلاعات، تضمین و ترویج حق توسعه و حق برابری بوده است.
دلیل تعیین ۴ فوریه برای این مناسبت، به دیدار پاپ فرانسیس و احمد الطیب، شیخ الازهر در ۴ فوریه ۲۰۱۹ و امضای سندی برای اتحاد بشری جهت صلح جهانی باز میگردد.
جهان در حالی ۴ فوریه ۲۰۲۴ را گرامی میدارد که مردم زیادی در سراسر کره زمین از نفرت مذهبی رنج میبرند، میلیونها نفر گرفتار جنگ و درگیری و پیامدهای آن هستند، ... و بهصورت خلاصه درگیریهای متعدد جهانی روحیه جمعی و انسانیت ساکنان موقت کره زمین را میآزماید.
همه اینها در کنار هم واکنش جهانی براساس اتحاد و تجدید همکاریهای چندجانبه را ضرورتی روافزون بخشیده است؛ همزمان، اتحاد بشری یک مسئولیت جمعی برای همه مردم جهان و گامی مهم به سوی صلح و پایان خشونت و جنگ است.
این در حالی است که در میانه تلاشهای مردم سراسر جهان برای گام برداشتن برای صلح، برخی از کشورهای غربی با اتخاذ رویکردهای منفعتطلبانه و سودجویانه، جنگافروزی را در جهان دنبال کرده و از طریق سیاستهای تفرقهافکنانه میان ملتهای جهان خطوط جداکنندهای را رسم میکنند.
اتحاد بشری یک مسئولیت جمعی و همگانی است و به همین دلیل، آموزش برای حرکت در مسیر اتحاد بشری باید در دستور کار قرار بگیرد؛ مدارس باید برای این هدف بهعنوان اصلیترین مراکز مورد توجه قرار بگیرند.
آموزش به رسمیت شناختن ارزشهای مدارا، سنتهای کثرتگرایانه، احترام متقابل و پذیرش تنوع ادیان برای پرورش اتحاد بشری در مدارس سراسر جهان ضروری است؛ در عین حال، باید از همه ظرفیتها برای ترویج و تقدیر از اتحاد بشری استفاده کرد.
مهمترین و اصلیترین محل آزمون ظرفیت اتحاد بشری جهان امروز، بحرانهایی هستند که در غزه، سودان، ... در جریان هستند و جان افراد بیگناه را میگیرند.
انتهای پیام/