صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاسخ به ۵ سوال درباره رای دادگاه لاهه؛ رژیم صهیونیستی از حکم دیوان بین‌المللی پیروی کرد؟

۱۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱:۳۴
کد خبر: ۴۷۵۸۱۱۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
ارزیابی اقدام‌های رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه نشان می‌دهد که تل‌آویو بدون هراس از پیامدهای احتمالی به نقض آشکار حکم دیوان بین‌المللی دادگستری ادامه می‌دهد.

خبرگزاری میزان – اندکی بیش از یک هفته از زمان صدور رای دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به اتهام نسل‌کشی در غزه می‌گذرد و پرسش مهم برای ناظران تحولات غزه، این است آیا رژیم صهیونیستی شش اقدام موقت صادر شده از سوی لاهه را اجرا کرده است؟

دیوان بین‌المللی دادگستری در رای تاریخی خود در ۲۶ ژانویه (۶ بهمن) در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی، به این رژیم دستور داد تا اقدام‌های لازم را جهت جلوگیری از نسل‌کشی، مهار و مجازات هرگونه درخواست مستقیم و آشکار به نسل‌کشی و اجرای سریع اقدام‌ها برای تضمین دسترسی به خدمات ضروری و کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه انجام دهد.

دیوان بین‌المللی دادگستری همچنین از رژیم صهیونیستی خواست تا از مدارک مربوط به نسل‌کشی در غزه محافظت و ظرف یک ماه گزارشی را درباره پایبندی به آن، ارائه کند.

با وجود این، نالدی پاندور، وزیر خارجه آفریقای جنوبی چهارشنبه گذشته تاکید کرد که رژیم صهیونیستی طی روزهای پس از صدور حکم، بار‌ها از دستور دیوان بین‌المللی دادگستری سرپیچی کرده و با کشتار صد‌ها غیرنظامی، خشونت علیه مردم غزه را تشدید کرده است.

آیا رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از اقدام به نسل‌کشی در غزه کاری انجام داده است؟

رژیم صهیونیستی حملات خود را به غزه در روز‌های پس از صدور حکم دیوان بین‌المللی دادگستری به روال سابق انجام داد و می‌دهد.

براساس گزارش‌ها طی یک هفته پس از اعلام حکم لاهه، رژیم صهیونیستی هزار فلسطینی را به شهادت رساند.

رژیم صهیونیستی همچنین در نقض آشکار حکم مذکور، همچنان زیرساخت‌های غیرنظامی غزه از جمله بیمارستان‌ها و اردوگاه‌های آوارگان را در غزه بمباران کرده و با هدف قرار دادن مستمر سیستم مراقبت‌های بهداشتی غزه، مجازات دسته‌جمعی را بر مردم این منطقه تحمیل کرده است.

رژیم صهیونیستی در بازه زمانی مورد نظر نه‌تنها جنگ خود را علیه غزه ادامه داده، بلکه آن را گسترش نیز داده است؛ یوآف گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به‌تازگی، گفت که این رژیم قصد دارد به شهر مرزی رفح در جنوب غزه حمله کند.

رفح آخرین پناهگاه بیش از نیمی‌ از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه است؛ اگر رژیم صهیونیستی به رفح با همان شدت و حدت حمله به خان‌یونس و مناطق مرکزی غزه یورش ببرد، مردم زیادی کشته و زیرساخت‌های غیرنظامی متعددی تخریب می‌شوند.

مقام‌های صهیونیست خواستار نسل‌کشی در غزه مجازات شدند؟

مجموعه‌ای از مقام‌های رژیم صهیونیستی که به نسل‌کشی علیه غزه دامن می‌زنند، از بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر این رژیم گرفته تا اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی پیش از این نیز مدعی شده‌اند که در غزه غیرنظامی بی‌گناهی وجود ندارد و این ادعا‌ها به قوی‌ترین بخش پرونده آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

از زمان صدور حکم دیوان بین‌المللی دادگستری، هیچ یک از مقام‌های صهیونیست به دلیل اظهار نظری که می‌تواند تحت عنوان تحریک به نسل‌کشی باشد، تحت تعقیب و/یا حتی بازجویی قرار نگرفته است.

این در حالی است که رژیم صهیونیستی براساس حکم لاهه می‌بایست بسیاری از وزرای کابینه نتانیاهو، از جمله ایتامار بن گویر وزیر راست افراطی امنیت سراسری و بزالل اسموتریچ وزیر دارایی را از کار برکنار کند.

آیا رژیم صهیونیستی کمک‌رسانی به غزه را براساس حکم لاهه تسهیل کرده است؟

در همان روزی که لاهه به رژیم صهیونیستی دستور داد تا خدمات اولیه و کمک‌های بشردوستانه را برای مردم غزه تضمین کند، تل‎آویو ۱۲ کارمند آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را با ادعا‌هایی بی‌سند متهم و مواضع خصمانه سابق خود را علیه این آژانس سازمان ملل تشدید کرد.

این اتهام‌زنی بی‌پایه و اساس سبب شد تا کشور‌های حامی رژیم صهیونیستی مانند آمریکا، انگلیس و آلمان کمک‌های مالی خود را به این آژانس سازمان ملل به حالت تعلیق دربیاورند؛ این کشورها و برخی دیگر از کشورهای اروپایی اتخاذکننده تصمیم مشابه با این کار همسویی خود با خواسته مقام‌های صهیونیست برای نابودی سازمان اصلی بشردوستانه در غزه را اعلام کردند.

همین امر سبب شده تا نگرانی‌ها درباره تعطیل شدن آنروا تا پایان ماه جاری میلادی در غزه افزایش پیدا کند؛ این اتفاق می‌تواند وخامت بی‌سابقه بحران انسانی را در این منطقه به دنبال داشته باشد.

پیروی نکردن رژیم صهیونیستی از حکم لاهه چه معنایی دارد؟

دیوان بین‌المللی دادگستری دارای اختیارات قانونی کامل است و اگر رژیم صهیونیستی ظرف یک ماه گزارشی درباره اجرای حکم صادره ارائه نکند، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

در بدترین حالت، تحریم‌های سازمان ملل علیه رژیم صهیونیستی اعمال می‌شود؛ با وجود این، تحریم رژیم صهیونیستی مستلزم اجماع کامل در شورای امنیت سازمان ملل است و تقریبا به‌طور قطع می‌توان گفت که آمریکا هرگونه تلاش برای پیگرد قانونی و سپس تحریم رژیم صهیونیستی را بدون توجه به آنچه دیوان بین‌المللی دادگستری می‌گوید، وتو خواهد کرد.

وضعیت غزه در یک هفته پس از صدور رای لاهه چگونه است؟

غزه در بیش از یک هفته گذشته پس از صدور رای لاهه، همچنان شاهد امواج مرگ‌باری از حملات رژیم صهیونیستی است که به شکل حیرت‌آوری بر شمار قربانیان می‌افزاید.

وزارت بهداشت فلسطین در غزه روز شنبه اعلام کرد که از زمان آغاز حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون ۲۷ هزار و ۲۳۸ نفر به شهادت رسیدند و ۶۶ هزار و ۴۵۲ نفر مجروح شدند.

براساس اعلام آکسفام (یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های بین‌المللی امدادرسانی برای ریشه‌کن کردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی)، ارتش رژیم صهیونیستی به‌طور متوسط روزانه ۲۵۰ فلسطینی را می‌کشد.

کارزار قتل‌عام فلسطینی‌ها نه فقط در غزه، بلکه در کرانه باختری نیز در جریان است.

رژیم صهیونیستی در یک هفته گذشته به قتل‌عام، خلع ید، غارت اموال، تخریب میراث فرهنگی، ملی و مذهبی و آوارگی اجباری فلسطینی‌ها ادامه داد.

کسانی که با تاریخ سازمان ملل و نهادهای زیرمجموعه آن در سه ربع قرن گذشته آشنا هستند، اعتماد زیادی به رویه‌های آن برای پایان دادن به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه ندارند؛ آن‌ها از محاکمه و پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی به‌عنوان جنایت‌کار اصلی و حامیانش ناامید هستند.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *