صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۲۰ هزار نفر از رسانه‌های آمریکایی در سال ۲۰۲۳ اخراج شدند/ شکست رسانه‌های جریان اصلی از شبکه‌های اجتماعی

۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۳:۰۱
کد خبر: ۴۷۵۸۰۶۹
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
گزارش‌ها نشان می‌دهد تعداد زیادی از کارمندان رسانه‌های جریان اصلی در آمریکا در سال ۲۰۲۳ به علت رکود اقتصادی و تورم از کار اخراج شده‌اند.

خبرگزاری میزان - اخراج سراسری کارمندان و فعالان رسانه‌های جریان اصلی در آمریکا، موجب نگرانی کارمندان و فعالان رسانه‌های جریان اصلی شده است. وب‌سایت فوربس (چند سال پیش به یک کمپانی چینی فروخته شد) در گزارشی مبنی بر آینده تاریک کارکنان رسانه‌ها در آمریکا، اشاره داشت که بیش از بیست هزار نفر شغل خود را از دست داده‌اند. این آمار، شش برابر میزان اخراجی‌های سال گذشته بوده و تداعی‌گر بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ است.

فوربس به دلایل متعددی برای اخراج سراسری سال گذشته اشاره می‌کند، از جمله: چالش‌های اقتصادی؛ تورم؛ عدم تمایل کمپانی‌ها برای تبلیغات در این مراجع؛ فضای رقابتی؛ تغییر سلیقه مخاطب؛ کاهش اعضای ثابت سایت (subscriber)؛ تغییر سیاست در نحوه کسب و کار؛ پسابحران کرونا؛ پیشرفت تکنولوژی و سرمایه‌داران وال استریت.

دلایل مورد اشاره در حالی مطرح می‌شود، که باید همین رسانه‌های جریان اصلی را مقصر دانست. اگر چالش‌های اقتصادی در آمریکا وجود دارد، چرا اکثر رسانه‌های طرفدار سیستم در آمریکا، از تیترهای «بیشترین پیشرفت اقتصادی در بین کشورهای غربی» ، «بالاترین رشد در بورس» ، «کاهش تورم» و غیره استفاده می‌کنند؟

 

 

وب‌سایت «آمریکایی» فوربس، هنوز هم به چالش‌هایی که کرونا در دو سال پیش ایجاد کرد، اشاره می‌کند. در گزارشی در رابطه با پربیننده‌ترین برنامه‌های تلویزیونی درآمریکا در سال ۲۰۲۳، نشان داده شد که مردم این کشور، نسبت به ۲۰۲۲، بیشتر به تماشای محتوای تصویری نشستند. مسئله این است که مخاطبان کمتری به تماشای محتوای هنری و یا خبری رسانه‌های جریان اصلی نشستند؛ بنابراین مشکل از ارائه دهنده محتوا است.

اخراجی‌ها در بخش‌های مختلف رسانه

سهم رسانه‌های خبری از میان اخراجی‌ها، ۲۷۰۰ نفر بود. این رسانه‌ها بیش از ۱۸۰۰ نفر را در سال ۲۰۲۲ و ۱۵۰۰ نفر را در سال ۲۰۲۱ اخراج کرده بودند. در گزارشی نشان داده شد که مردم ایالات متحده، پایین‌ترین میزان اعتماد به رسانه‌های خبری را در تاریخ این کشور را داشتند. قطعاً اخراج شدن کارمندان حوزه خبر و بی‌اعتمادی مردم، بی ربط نیست.

کمپانی اسپاتیفای Spotify دسامبر سال گذشته اعلام کرد که ۱۵۰۰ نفر یا در حدود هفده درصد از تعداد کل کارمندان این کمپانی را اخراج خواهد کرد. این کمپانی هفتصد نفر را در سال ۲۰۲۲ اخراج کرده بود. آن‌ها علت این سیاست را کاهش هزینه‌ها خواندند.

جالب است که این پلتفرم، اعلام کرد می‌خواهد قرارداد جو روگن محبوب‌ترین پادکستر جهان را به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار تمدید کند و نه تنها پول بیشتری به این فرد دادند، بلکه او از شروع این قرارداد می‌تواند دوباره پادکست خود را در یوتیوب و دیگر پلتفرم‌ها بارگزاری کند.؛ قرارداد قبلی، این حق را به روگن نداده بود. لذا اسپاتیفای برای اینکه این پادکستر را از دست ندهد، حاضر شد تا با رقبا سهیم شود.

روگن یکی از بزرگترین صداهای مستقل در رسانه‌های آمریکا را دارد. با توجه به اینکه پادکست سه ساعتی او، بیش از ده برابر برنامه‌های خبری در شبکه‌های آمریکایی، مخاطب دارد، روگن دشمنان زیادی در این رسانه‌ها پیدا کرده است.

کارشناسان در سال ۲۰۱۷ تخمین زدند که کمپانی وایس مدیا Vice Media، یکی از بزرگ‌ترین رسانه‌های لیبرال در جهان، حدود ۵.۷ میلیارد دلار ارزش دارد. این مجموعه در ماه می ۲۰۲۳ اعلام ورشکستگی کرده و دارایی‌هایشان با ارزش فقط ۲۲۵ میلیون دلار فروخته شد. گویا از نگاه کارشناسان رسمی بانک‌ها، کارمندان این مجموعه، ارزش میلیاردی نداشتند!

اکثر رسانه‌های آمریکایی، مالک شخصی نداشته و زیر مجموعه‌های ابرکمپانی‌ها هستند. مجموعه کانده نست Condé Nast نوامبر سال گذشته اعلام کرد که پنج درصد از کامندان، عددی در حدود سیصد نفر را اخراج خواهد کرد. این کمپانی مالک نشریات بسیار معروفی نظیر Vogue, Architectural Digest ، The New Yorker ، Bon Appétit ، Wired و Vanity Fair  است. آن‌ها دلیل اخراج نفرات را کاهش ترافیک شبکه‌های اجتماعی و کاهش تبلیغات تلقی کردند.

مالک نشریه اسپورت ایلاستریتد sport illustrated یکی از قدیمی‌ترین مجله‌های ورزشی در آمریکا، تمام کارکنان این نشریه را اخراج و در تحریریه را تخته کرد. این مجله به اصطلاح ورزشی، چند سال پیش تصمیم گرفت تا وارد بازی‌های سیاسی هم بشود؛ آن‌ها تصویر چند فرد بسیار چاق و یک فرد ترنس‌جندر را روی جلد انداختند اما این اقدام برای کل مجموعه گران تمام شد. 

صرفه‌جویی ثروتمندترین مرد جهان

جالب است که هیچ‌یک از این اخراج‌ها، به اندازه اخراج ۲۴۰ نفر از روزنامه واشنگتن‌پست سر و صدا نکرد. عده‌ای از فعالان حوزه رسانه با لحنی گلایه‌آمیز اشاره داشتند که جف بزروس (مالک این نشریه) به‌عنوان یکی از ثروتمندترین افراد در جهان، چرا باید جلو هزینه‌ها را بگیرد؟ آیا او پول لازم است؟!

واشنگتن‌پست ضرری یکصد میلیون دلاری را روی دستان مالک آمازون گذاشت و حتی مردی مثل او نیز نمی‌تواند برای پیشبرد اهداف حزب دموکرات، چنین ضرری را متقبل شود.

استودیو فیلمسازی آمازون نیز در ژانویه امسال اعلام کرد که چند صد نفر را اخراج خواهد کرد. «حلقه‌های قدرت» Rings of Power و «چرخ زمان» Wheel of time دو سریال بسیار پرخرج این کمپانی، با عدم استقبال مخاطبان روبرو شد و می‌تواند یکی از دلایلی اخراج‌ها باشد. «حلقه‌های قدرت» پرهزینه‌ترین سریال در تاریخ هالیوود است. پلتفرم توییچ Twitch یکی دیگر از زیرمجموعه‌های آمازون، در همین ماه اعلام کرد که پانصد نفر را اخراج خواهند کرد. 

توییچ یک پلتفرم بیشتر مورد استفاده گیمرها و استریمینگ اینفلوئنسرهای معروف در این زمینه است. نکته جالب این است که استفاده کاربران از این پلتفرم کاهش نداشته و از طرفی درآمد اینفلوئنسرها نیز پایین نیامده است.

اخراجی‌های هالیوود

دیوید زسلو مدیرعامل کمپانی وارنر اعلام کرد که برای کاهش هزینه‌ها، مجبورند بیش از دو هزار نفر را اخراج کنند. وارنر پس از دیزنی، بیشترین تعداد از بلاک‌باسترهای هالیوودی را می‌سازد. اغلب محصولات این مجموعه در دو سال اخیر در گیشه شکست خورده است

کمپانی هالیوودی پارامونت روزهای سختی را پشت سر گذاشته و خبر فروش بخش بزرگی از سهام این مجموعه، در اخبار بورسی وال استریت مطرح شده است.

دیزنی در اوایل ۲۰۲۳ برای کاهش ۵.۵ میلیارد دلاری هزینه‌ها اعلام کرد که هفت هزار نفر را از بخش‌های تولید محتوا، اخراج خواهد کرد. کودک‌آزاران دیزنی، چند روز پیش در دادگاه فدرال نیز شکست خوردند. آن‌ها دو سالی است که با ران دی سنتیس فرماندار فلوریدا بر سر ترویج یا ممنوعیت انحرافات جنسی بین کودکان دعوا دارند. دیزنی معتقد است که مواضع آنان در قبال حمایت از گروه‌های جنسی نوظهور، حق آزادی بیان حساب می‌شود.

دعوا وقتی شروع شد که ران دی سنتیس، لایحه «حقوق والدین» در منابع آموزشی را امضا کرد. این قانون، جلو تدریس مفاهیم جنسی به کودکان زیر ۹ سال را می‌گیرد. دیزنی در ابتدا موضعی در قبال این قانون نگرفت، اما وقتی که سازمان گلاد (سازمان حمایت از گروه‌های جنسی نوظهور) کارت دعوت دیزنی در یکی از محافل این مجموعه را پس گرفت و از طرفی مافیای چپ‌گرا، دیزنی را تحت فشار قرار داد، مدیرعامل وقت دیزنی، در بیانیه‌ای اعلام کرد که آن‌ها از قدرت خود برای لغو این قانون استفاده خواهند کرد. این موضع دیزنی سبب شد تا دی‌سنتیس به جنگ بزرگترین کمپانی هالیوود برود.

 

بیلیونرها قادر به نجات فعالان حوزه خبر نیستند

هالیوود ریپورتر در گزارشی با تیتر بالا، اشاره داشت که زمانه‌ای وجود داشت که بیلیونرها، رسانه‌های خبری را می‌خریدند؛ چرا که آن‌ها پول برای دور ریختن داشتند و فشار را از روی سودآور بودن رسانه‌ها، بر می‌داشتند.

رسانه هالیوودی در ادامه در لحنی مملو از افسوس، اشاره داشت که تا چندی پیش، بیلیونرها اقدام به خرید رسانه‌های خبری می‌کردند. جف بزوس واشنگتن‌پست را در سال ۲۰۱۳ به ارزش ۲۵۰ میلیون دلار خرید؛ وب‌سایت باز فید پیشنهاد یک میلیارد دلاری دیزنی را رد کرد و پتریک سون شیونگ نشریه لس‌آنجلس‌تایمز را در سال ۲۰۱۸ به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار خرید.

سهام بازفید امروز تنها با بهای ۲۲ سنت به ازای هر سهم، شده است و تحریریه بخش خبری خود را تعطیل کرد. دختر سون شیونگ اعلام کرد که افراد بسیاری را از لس‌آنجلس‌تایمز اخراج خواهد کرد؛ سردبیر این نشریه نیز از سمت خود استعفا کرد.

مارک تامپسون مدیرعامل شبکه CNN در رابطه با وضعیت بحرانی رسانه اشاره داشت: «دنیای شبکه‌های تلویزیونی به سرعت در حال کوچک شدن است. مخاطبان این روزها به سراغ محتوای دیجیتال رفته و پخش سنتی تلویزیونی را رها کرده‌اند. شبکه‌های تلویزیونی در دو سال اخیر بیش از بیست درصد مخاطبان خود را از دست داده‌اند.»

تصویر زیر نشانگر افت بازدیدکنندگان رسانه‌ها در سطح جهان است

اخراجی‌های کمپانی‌های فناوری

فوربس در گزارش خود اشاره داشت که بیشترین تعداد اخراجی‌ها، از کمپانی‌های بزرگ تکنولوژی بوده است. در حدود ۲۵۰ هزار نفر از این مجموعه‌ها اخراج شده‌اند. ایلان ماسک با خرید توییتر، قصد تغییرات اساسی در سیاست‌های این پلتفرم را داشت، لذا ۷۵ درصد کارکنان را اخراج کرد. اما مابقی کمپانی‌ها، انقلابی در مواضع سیاسی/فرهنگی خود نداشتند، ولی گویا ۲۵۰ هزار نفر اضافی در این بیزنس‌ها مشغول بکار بودند. 

در ابتدای گزارش اشاره شد که تیتر رسانه‌های خبری آمریکایی، به رونق اقتصادی و کاهش بیکاری در این کشور می‌پردازد. جالب است با اینکه فعالان حوزه رسانه در ایالات متحده به آینده شغلی خود مطمئن نیستند ولی هنوز به حاکمیت دموکرات وفادار هستند. اگر افراد اخراج شده، صرفاً در ابتدای کار به‌علت شایستگی استخدام می‌شدند، امروز اخراج نشده و هنوز مشغول بکار بودند. دو سالی است که اکثر کمپانی‌های آمریکایی، جیره استخدام برای جنسیت‌ها و نژادهای مختلف تعیین کرده و شایسته‌سالاری در اولویت نیست.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *