صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توجه ویژه برنامه هفتم توسعه به بخش کشاورزی

۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۴:۵۴
کد خبر: ۴۷۵۷۶۴۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی، از برنامه‌ریزی برای آبیاری فشار در ۲۰۰ هزار هکتار، آبیاری زیرسطحی در ۱۵۰ هزار هکتار و شبکه آبیاری در ۱۸۰ هزار هکتار در برنامه هفتم توسعه خبر داد.

خبرگزاری میزان- به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، صفدر نیازی شهرکی در حاشیه افتتاح واحد امور خاک کشاورزی مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در برنامه هفتم توسعه توجه ویژه‌ای به بخش کشاورزی صورت گرفته به طوری که برای ۲۰۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار، ۱۵۰ هزار هکتار آبیاری زیرسطحی و ۱۸۰ هزار هکتار شبکه آبیاری برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: در حال حاضر ۸۰۰ هزار هکتار شبکه‌های آبیاری در سطح کشور وجود دارد که شامل پوشش انتقال آب با لوله، قنوات، حفاظت خاک و موارد دیگر است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی به ابلاغ آیین‌نامه حفاظت از خاک در ۳۱ ماده در دی ماه امسال اشاره کرد و گفت: اصلاح و بازسازی خاک‌های شور قلیا، مطالعات خاک‌شناسی، توقف ورود آلودگی به خاک، شناسایی و بازسازی خاک‌های تخریب یافته ناشی از حوادث طبیعی و غیرمترقبه، مدیریت اجرایی پسماند‌های عادی و کشاورزی و ... از مواد این آیین‌نامه است.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲، ۳۵ میلیارد تومان ردیف بودجه‌ای برای مطالعات خاک در نظر گرفته شد که تاکنون فقط ۵ میلیارد تومان آن اعطا شده است.

نیازی شهرکی با بیان این که طی دیداری با رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان حدود ۸ میلیارد تومان اعتبار برای بخش آب و خاک خوزستان تخصیص داده شد، اظهار داشت: برای سال ۱۴۰۳ نیز برنامه‌ریزی‌ها جهت اختصاص ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبارات ملی در این زمینه انجام شده است.

وی به تغییرات اقلیمی در سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: کاهش بارندگی باعث شده که آب کمتری در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که در ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور آبیاری تحت فشار اجرا شده، اضافه کرد: آبگیری هوشمند آخرین تکنولوژی کشور است که در این روش با استفاده از سنجنده‌ها جنس خاک، میزان آب، دمای هوا و ... مشخص شده و براساس آن آبگیری گیاه صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: روش آبگیری هوشمند در ۲۷ پایلوت با همکاری ۱۷ شرکت دانش‌بنیان در حال انجام است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *