بحران استثمار جنسی و بیگاری در اتحادیه اروپا؛ ۶۳ درصد قربانیان زن هستند
خبرگزاری میزان – یکی از هولناکترین و ضد بشریترین مشکلات جامعه انسانی طی قرون گذشته که در دهههای اخیر تشدید شده، بردهداری و کار اجباری است؛ تداوم این بحران در قرن ۲۱ تاملبرانگیز است.
وضعیت جهانی بردهداری و کار اجباری
بردهداری و کار اجباری بهعنوان یکی از مشخصههای جنایی دوران استعمار همچنان به حیات خود ادامه میدهد؛ شبکههای قاچاق انسان بزرگترین عامل تداوم این جنایت هستند و یکی از دلایلی که بازار فعالیت این شبکههای قاچاق را داغ نگه میدارد، بحران مهاجرت است.
البته قاچاق انسان نیازی به عبور از مرزها ندارد و میتواند اهداف استثماری متعددی را دنبال کند؛ در این میان تداوم فعالیت کسبوکارهایی که با استثمار کارگران به دنبال سودجویی هستند، بر این بحران دامن میزند.
براساس آمارهای رسمی، ۲۷.۶ میلیون نفر در جهان گرفتار جنایت بیگاری و کار اجباری هستند؛ کارشناسان این رقم را بسیار کمتر از میزان واقعی میدانند.
جدیدترین آمار از وضعیت قاچاق انسان در اتحادیه اروپا
جدیدترین گزارشها از وخامت بحران قاچاق انسان در اتحادیه اروپا حکایت دارد؛ این در حالی است که اتحادیه اروپا در ماده ۲ دستورالعمل ۲۰۱۱/۳۶/EU قاچاق انسان را نقض حقوق بشر و جنایتی علیه قربانی میداند که هدفش بهرهکشی از انسان است.
براساس گزارش یورواستات (اداره آمار کمیسیون اتحادیه اروپا)، در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۰ هزار و ۹۳ مورد قاچاق انسان در اتحادیه اروپا ثبت شد؛ این بدان معنا است که به ازای هر یک میلیون نفر، ۲۳ نفر در اتحادیه اروپا قربانی قاچاق انسان شدهاند.
این آمار در قیاس با سال ۲۰۲۱ بیش از ۴۱ درصد رشد داشته و به بالاترین میزان در دوره ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۲ رسید.
در عین حال، از هر چهار قربانی ثبت شده، یک نفر شهروند کشور گزارشدهنده است.
ضمن اینکه ۸ هزار و ۶۴ نفر بهعنوان قاچاقچی مظنون و ۲ هزار و ۹۷ نفر نیز در دسته قاچاقچی محکوم قرار گرفتند.
گزارش آماری مذکور نشان میدهد که حدود دو سوم معادل ۶۳ درصد از قربانیان ثبت شده قاچاق انسان، زن یا دختر بودند؛ این در حالی است که کمتر از یک چهارم قاچاقچیهای مظنون و محکوم در سال ۲۰۲۲ زن بودند.
یافتههای گزارش یورواستات نشان میدهد که ۸۲ درصد از قربانیان ثبت شده قاچاق انسان با هدف استثمار جنسی و بیگاری قاچاق شدند.
در عین حال، دیگر اهداف قاچاق انسان در اتحادیه اروپا، استفاده از اعضای بدن قربانیان، کلاهبرداری، فعالیتهای مجرمانه و تکدیگری اجباری بوده است.
کدام کشورهای اروپایی شاهد رشد قاچاق انسان بودند؟
در سال ۲۰۲۲ از ۲۷ کشور اروپایی ۱۸ کشور افزایش موارد ثبت شده قاچاق انسان را گزارش دادند.
بیشترین میزان افزایش مطلق در آلمان رخ داد و ایتالیا پس از این کشور در جایگاه دوم قرار گرفت.
شیوع برابر استثمار جنسی و بیگاری
نکته نگرانکننده اینکه شیوع استثمار نیروی کار در اتحادیه اروپا روندی مشابه و برابر با استثمار جنسی دارد.
با وجود اینکه بهرهکشی جنسی همچنان شکل غالب استثمار در اتحادیه اروپا است، اما تفاوت چندانی با میزان شیوع بیگاری ندارد و این تفاوت در حد چند دهم درصد است.
انتهای پیام/