صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری: دایره شعر انقلاب، به وسعت گفتمان انقلاب اسلامی است

۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۱:۱۷
کد خبر: ۴۷۵۷۰۵۰
میلاد عرفانپور مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، دایره شعر انقلاب را به وسعت گفتمان انقلاب اسلامی توصیف کرد.

خبرگزاری میزان - نشست پنجمین دوره شب‌های شعر انقلاب در آستانه دهه فجر صبح امروز هشتم بهمن‌‌ما ۱۴٠۲ در حوزه هنری برگزار شد.

در این نشست محمود حبیبی کسبی مدیر گروه ادبیات عاشورایی، میلاد عرفانپور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، هادی جان‌فدا دبیر مجمع شاعران اهل بیت حضور داشتند.

جانفدا در ابتدای این نشست بیان کرد: شب‌های شعر انقلاب به ابتکار مجمع شاعران اهل بیت در سال ۹۳ در شهرهای مختلف برگزار شد. روال کار این رویداد به این شکل است که هر سال در چند شهر این مراسم با حضور شاعران برجسته برگزار می‌شود و شهرهای مختلف در این مراسم سهیم می‌شوند.

وی افزود: پس از سال ۹۳ و شیوع کرونا برنامه‌ها در همه حوزه‌ها به تعلیق درآمدند. ما چهارمین دوره را به خوبی برگزار کردیم و با استقبال مردم مواجه شد. امسال هم قرار است تا پنجمین دوره را پرشورتر از گذشته برگزار کنیم.

جانفدا توضیح داد: این مراسم گردهمایی شاعران انقلاب به مناسبت پیروزی انقلاب است، در این رویداد شعر انقلابی خوانده می‌شود، اما در کنارش شعر عاشقانه، اجتماعی و طنز هم داریم و به نظرم فرصت خوبی است برای گردهمایی شاعران، امیدوارم این دوره هم پر رونق باشد.

شعر انقلاب، موضع انقلاب اسلامی را دارد

میلاد عرفانپور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری در ادامه این نشست بیان کرد: شعر انقلاب رویدادی است که با همراهی حوزه هنری و مجمع شاعران انقلاب و شهرستان ادب برگزار می‌شود و می‌توان گفت زمینه ساز یک اتفاق بزرگ برای ادبیات انقلاب اسلامی است.

وی افزود: این رویداد تاکنون در شهرهای مختلف در سطح استان و شهرها برگزار شد و نشستی ملی است که در یکی از شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

عرفانپور اضافه کرد: هرگاه سخن از شعر انقلاب می‌شود از شعری صحبت می‌کنیم که دایره وسیعی دارد به طوری که دایره آن به اندازه گفتمان انقلاب اسلامی است و محدود به مسائل سیاسی و اتفاق تاریخی نیست و موضع انقلاب اسلامی را دارد.

مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری با اشاره به اینکه شعر انقلاب در اخلاقیات، امور سیاسی و اجتماعی محدود به موضوع نمی‌شود و موضع دارد افزود: شعر اهل بیت در دید ما مساوی با شعر انقلاب است چراکه اهل بیت ما پیشران مسائل و موضع‌های گوناگون بودند.

وی بیان کرد: ما در حوزه هنری اتفاقات نویی را دنبال کردیم. تلاش کردیم به بُعد آفرینش پرداخته و کمتر به برنامه‌های کلیشه‌ای بپردازیم جز در موارد خاص مانند برگزاری شب شعر بنای برگزاری آن را نداریم اما شب‌های شعر انقلاب به نوعی هویت شده و تلاش همدلانه چند نهاد بوده است.

به گفته عرفانپور در کنار برگزاری رویداد شب‌های شعر انقلاب دوره‌های آموزشی متعددی از جمله دوره آموزش تکمیلی تماشا ویژه بانوان شاعر برگزار شده است. همچنین در این رویدادها ما با شاعران شهرستانی که کمتر با آنها آشنایی داریم آشنا می‌شویم و آنها نیز در این جلسات شعرخوانی می‌کنند و بعضاً از این جوانان در دوره‌های آموزشی نیز استفاده می‌کنیم.

شبهای شعر انقلاب چگونه برگزار میشود؟

محمود حبیبی کسبی در تشریح این شب‌های شعر توضیح داد: امسال پنجمین دوره رویداد شب‌های شعر انقلاب در پنج استان برگزار می‌شود و فرصت داریم که به نوعی ویترین و نمایشگاهی برای نشان دادن بالندگی شعر انقلاب باشیم تا همچنان در استان‌ها علاوه بر تهران شعر و شاعران انقلاب زنده باشد. همچنین تلاش می‌کنیم این استان‌ها کمترین تکرار و همپوشانی را داشته باشند.

وی افتتاحیه پنجمین دوره شعر انقلاب را  ۱۱ بهمن در تبریز اعلام کرد و گفت: علاوه بر شاعران ملی شاعران استانی هم در این رویداد حضور دارند و تلاش می‌کنیم از شاعران استان‌های همجوار نیز استفاده کنیم. در تبریز شاعران ملی از جمله ناصر فیض، سعید بیابانکی، میلاد عرفانپور، حسنا محمدزاده حضور دارند. همچنین از شاعران آذربایجانی هم سعید سلیمان پور، مختار صدر محمدی حضور دارند.

حبیبی کسبی افزود: برنامه دوم در شهر خرم آباد ۱۴ بهمن است که در این رویداد محمود اکرامی‌فر، مرتضی حیدری آل کثیر، نفیسه سادات موسوی و سید جواد شرافت حضور دارند. همچنین جلسه بعدی این رویداد واقع در شهر قم ۱۶ بهمن مصادف با شهادت موسی بن جعفر برگزار می‌شود که در این رویداد نیز شاعرانی از جمله علی محمد مؤدب، محمدرضا طهماسبی، مهدی سیار، سید احمد حسینی و میلاد عرفانپور حضور دارند. همانطور که می‌دانید قم یکی از قطب‌های شعر انقلابی بوده و از این شهر نیز شاعرانی از جمله محمدعلی مجاهدی، عباس احمدی، اعظم سعادتمند و سید محمد جواد شرافت حضور دارند.

این فعال فرهنگی اضافه کرد: استان البرز نیز یکی دیگر از استان‌هایی است که در ۱۸ بهمن میزبان این رویداد است. شاعرانی از جمله مصطفی محدثی خراسانی، قاسم صرافان و مهدی جهاندار از اصفهان حضور دارند. از کرج نیز شاعرانی از جمله نغمه مستشار نظامی، مهدی زارعی، حسن اسحاقی و محمود یوسفی حضور دارند.

حبیبی کسبی در خاتمه اظهار کرد: اختتامیه این رویداد ۲۲ بهمن ماه در کرمان و مصادف با چهلمین روز شهادت هموطنان در حادثه تروریسی کرمان است که با یادبود این عزیزان برگزار می‌شود. بنابراین اختتامیه ما در جوار سردار سپهبد حاج قاسم است، در این برنامه هم جواد حیدری، حامد عسگری، هادی جانفدا، محمد رسولی و میلاد عرفانپور حضور دارند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *