صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سفیدشویی جنایت‌های رژیم صهیونیستی در کابینه هلند

۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴:۵۸
کد خبر: ۴۷۵۶۹۵۸
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
دیپلمات‌های هلندی طی نامه‌ای اعتراض خود را به سیاست‌های این کشور در برابر جنایت‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند.

خبرگزاری میزان – مارک روته، نخست‌وزیر هلند به‌تازگی پیامی به زبان‌های هلندی و انگلیسی درباره غزه منتشر کرد؛ نخست‌وزیر هلند در این پیام ضمن قانع‌کننده خواندن گفت‌وگوی خود با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نوشت که او وعده داده که سطح خشونت را کاهش دهد.

به گزارش «ruetir»، این نخستین بار نیست که روته درباره جنگ غزه، جنگی که جان بیش از ۲۶ هزار ساکن غزه را گرفته، سخن می‌گوید؛ او قبلا دو بار به اراضی اشغالی و کرانه باختری سفر کرد؛ در عین حال، وزیران کابینه‌اش نیز از اراضی اشغالی دیدن کرده‌اند.

گروهی ۲۰ نفره از کارکنان کابینه روته و دیپلمات‌های هلندی در نامه‌ای ناشناس به دادگاه استیناف لاهه، ضمن انتقاد از نقش نخست‌وزیر هلند در سرپوش گذاشتن بر جنایت‌های رژیم صهیونیستی، از این سیاست‌ها انتقاد کردند.

به گفته نویسندگان این نامه، مداخله روته تا جایی پیش‎رفته که اطلاعات نامطلوب سیاسی مانند نقض احتمالی قوانین بشردوستانه از سوی رژیم صهیونیستی را نادیده گرفته و به زیر فرش می‌برد؛ مقام‌های هلندی در نامه خود نوشتند که نخست‌وزیر هلند از معاونت حقوقی وزارت خارجه این کشور خواسته تا راهکار‌هایی را ارائه کند که براساس آن‌ها اقدام‌های رژیم صهیونیستی به‌عنوان مصادیق جنگی شناخته نشوند.

نامه دیپلمات‌های هلندی بخشی از درخواست تجدیدنظر سه سازمان مردم‌نهاد علیه دولت این کشور است که روز دوشنبه به دادگاه استیناف در لاهه ارسال می‌شود؛ این سازمان‌های مردم‌نهاد از هلند خواسته‌اند که صادرات قطعات یدکی جنگنده‌های F-۳۵ رژیم صهیونیستی را از یک مرکز توزیع در پایگاه هوایی Woensdrecht متوقف کند.

هلند در نوامبر گذشته تصمیم خود درباره تحویل جنگنده‌های F-۳۵ به رژیم صهیونیستی از انبار محلی را اعلام کرد؛ این تصمیم در حالی اعلام شد که هشدار‌های رسمی متعددی درباره اینکه رژیم صهیونیستی ممکن است با استفاده از این جنگنده‌ها مرتکب «نقض جدی قوانین بشردوستانه جنگ» شود، داده شده بود.

به گفته سازمان‌های هلندی، تحویل از Woensdrecht مغایر با موضع مشترک اروپا در مورد صادرات تسلیحات و معاهده بین‌المللی تجارت تسلیحات است؛ با وجود این، دادگاه لاهه در رسیدگی اجمالی اعلام کرد که دولت حق دارد ارزیابی خود را براساس منافع سیاسی و امنیتی ملی انجام دهد؛ هلند نیز بخشی از برنامه F-۳۵ است و توقف صادرات به رژیم صهیونیستی نه تنها توهین به واشنگتن و تل‌آویو است، بلکه می‌تواند مشارکت هلند را نیز به خطر بیندازد!

مقام‌های وزارت خارجه هلند، می‎گویند که انگیزه‌های این کشور همیشه خالص نیست و آینده شغلی نخست‌وزیر روته نقش مهمی در پس زمینه دارد؛ روته می‌خواهد در تابستان آینده جانشین ینس استولتنبرگ به‌عنوان دبیرکل ناتو شود؛ اگرچه متحدان اروپایی مطمئنا در این مورد نظر موافق دارند، اما یک رای بسیار تعیین‌کننده است: رای کاخ سفید.

اگرچه واشنگتن به‌طور علنی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به خاطر خشونت گزافی که علیه جمعیت غیرنظامی فلسطین به راه انداخته، مورد انتقاد قرار داده است، اما دولت جو بایدن تا آنجا پیش نخواهد رفت که از رژیم صهیونیستی درخواست آتش‌بس کند؛ بایدن نیز پاییز امسال برای دومین بار نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری خواهد شد و به خوبی می‌داند که با فاصله گرفتن از رژیم صهیونیستی شماری از رای‌دهندگان را از خود دور خواهد کرد.

مقام‌های منتقد در نامه مذکور می‌گویند که آمریکا همچنان پشت رژیم صهیونیستی می‌ایستد و کابینه روته نیز همین کار را می‌کند؛ هلند از رژیم صهیونیستی می‌خواهد که به قوانین و حقوق بشردوستانه جنگ پایبند بماند و باعث تلفات غیرنظامی نشود؛ در حالی که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل ماه‌ها است که خواستار آتش‌بس در غزه شده، هلند نمی‌خواهد از «مکث‌های بشردوستانه» برای کمک‌رسانی به جمعیت آسیب‌دیده فراتر رود.

به گفته برخی دیپلمات‌ها، وزارت خارجه هلند تمام تلاش خود را می‌کند تا روته را به کرسی ریاست ناتو برساند و این رویه با سیاست هلندی‌ها برای کسب مناصب عالی بین‌المللی همخوانی دارد، هرچند که با واقعیت خشن جنگ در غزه نیز در تضاد است.

دیپلمات‌های هلندی در نامه خود می‎گویند که برخلاف آن که وزارت خارجه هلند خواستار رای به آتش‌بس در غزه در جریان رای‌گیری در مجمع عمومی سازمان ملل بود، این موضوع از سوی دولت تا لحظات آخر نادیده گرفته شد.

وزارت خارجه هلند در واکنش به این موضوع، ادعا کرده که این اتهام را رد می‌کند؛ ضمن این‎که تلاش یا درخواست برای سرپوش گذاشتن بر جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی را اتفاق رخ نداده، خواند.

امتناع هلند از درخواست آتش‌بس در غزه، ماه‌ها ناآرامی بزرگی در وزارت خارجه این کشور ایجاد کرده است؛ بررسی‌ها نشان می‌دهند که موضوع‌های مطرح شده در نامه دیپلمات‌های هلندی از سوی افرادی مطرح شده که مستقیما در این موضوع دخیل هستند؛ این افراد دارای سمت‌های کلیدی بوده و به دلیل نگرانی از پیامدها، تلاش کردند نامه را به گونه‌ای تنظیم کنند که قابل ردیابی نباشد.

وجود خط پیروی از آمریکا در هلند اکنون قطعا چشم‎گیر است؛ هفته گذشته، هلند تنها کشور اتحادیه اروپا در فهرست متحدانی بود که در حمله به یمن از سوی آمریکا و انگلیس نقش داشت.

پنجشنبه گذشته نیز در نشست کمیته دائمی امور خارجی پارلمان هلند درباره غزه، یکی از وزیران کابینه روته با اشاره به اینکه اعضای خواهان آتش‌بس در غزه در کابینه هلند را درک می‌کند، از پاسخ به پرسش در مورد پرونده نسل‌کشی آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی در دادگاه بین‌المللی دادگستری طفره رفت.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *