صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بررسی حقوقی تهدیدهای هسته‌ای رژیم صهیونیستی؛ ناقض قوانین بین‎المللی و ان‎‎پی‎تی

۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۲:۳۳
کد خبر: ۴۷۵۶۳۳۷
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
تهدید هسته‌ای رژیم صهیونیستی علیه غزه، اذعان ضمنی به داشتن سلاح هسته‌ای است که این رژیم همواره درباره آن سکوت کرده است.

خبرگزاری میزان – وزیر میراث فرهنگی رژیم صهیونیستی در میانه جنگ غزه تهدید به حمله هسته‌ای به غزه کرد و گفت: انداختن بمب هسته‌ای بر روی غزه یکی از گزینه‌های کابینه جنگ اسرائیل است.

اذعان رژیم صهیونیستی به داشتن سلاح هسته‌ای

اما معنای این تهدید وزیر صهیونیستی چیست؟ این تهدید بدان معناست که نه‌تنها رژیم صهیونیستی سلاح‌ هسته‌ای در اختیار دارد بلکه مایل است از آن‌ها استفاده کند.

تهدید رژیم صهیونیستی در حالی صورت می‌گیرد که این رژیم پیش از این همواره از اعتراف به داشتن سلاح هسته‌ای خودداری کرده و درباره این موضوع سکوت کرده است.

پس از این تهدید پرسش‎های بسیار مهمی از سوی کشور‌ها و گروه‌های مختلف مطرح شده است.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، گفت: مسئله اصلی این است که به نظر می‌رسد اسرائیل اعتراف کرده که سلاح هسته‌ای دارد.

این مقام روسیه خواستار پاسخ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این باره شد و پرسید: اگر چنین است، پس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و بازرسان بین‌المللی هسته‌ای کجا هستند؟

فدراسیون دانشمندان آمریکایی برآورد می‌کند که رژیم صهیونیستی حدود ۹۰ کلاهک هسته‌ای دارد.

شبح استفاده از سلاح هسته‌ای

این خطرناک‌ترین زمان برای بیش از دو دهه در غرب آسیا است و به وضوح شبح استفاده از سلاح‌های هسته‌ای را مطرح می‌کند، زیرا رژیم صهیونیستی نه‌تنها مجهز به سلاح‌های متعارف، بلکه به سلاح‌های هسته‌ای نیز مجهز است.

زرادخانه هسته‌ای این رژیم، که از اعتراف رسمی آن امتناع می‌ورزد –سیاست «ابهام هسته‌ای»– تحت هیچ کنترل یا بازرسی بین‌المللی قرار ندارد، با این حال، ظرفیت کشتار گسترده دارد و این رژیم تنها دارنده سلاح هسته‌ای در خاورمیانه است.

زرادخانه هسته‌ای رژیم صهیونیستی چگونه به نظر می‌رسد؟

فقدان شفافیت رژیم صهیونیستی به این معناست که ارقام نامشخص هستند، اما موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) برآورد می‌کند که این رژیم بین ۹۰ تا ۳۰۰ سلاح هسته‌ای در اختیار دارد.

این موسسه گزارش می‌دهد که از سال ۲۰۲۱، براساس تصاویر ماهواره‌ای تجاری، ساخت و ساز‌های قابل توجهی در مرکز تحقیقات هسته‌ای نقب در نزدیکی دیمونا، در جنوب اراضی اشغالی در حال انجام است.

قوانین بین‌المللی و موضوع تسلیحات هسته‌ای

گسترش تسلیحات هسته‌ای یک تهدید جدی برای امنیت جهانی است؛ از آنجایی که فناوری‌ها و دانش تسلیحات هسته‌ای به آسانی از کشور‌های سراسر جهان در دسترس هستند، پیگیری برنامه هسته‌ای نسبتا آسان‌تر شده است.

مکانیسم‌های قانونی مانند معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) می‌تواند از توسعه سلاح‌های هسته‌ای کشور‌ها جلوگیری کند. با این حال، این مکانیسم‌های قانونی کاملا بی‌خطا نیستند و با وجود عضویت در ان‌پی‌تی، کشور‌ها می‌توانند در فعالیت‌های اشاعه هسته‌ای افراط کنند.

کشور‌ها همچنین می‌توانند از عضویت در این مکانیسم‌های قانونی خودداری کنند، علاوه بر این، ان‌پی‌تی برای بازیگران غیردولتی اعمال نمی‌شود و یک نگرانی جدی است، زیرا این بازیگران غیردولتی رسانه‌ای را برای پیگیری سیاست خارجی و اهداف ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک برای بسیاری از بازیگران دولتی تشکیل می‌دهند.

ان‌پی‌تی یک «معاهده بین‌المللی شاخص است که هدف آن جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای و فناوری تسلیحات، ترویج همکاری در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای و پیشبرد هدف دستیابی به خلع سلاح هسته‌ای و خلع سلاح عمومی و کامل است».

رژیم صهیونیستی از امضای این پیمان خودداری کرده و یکی از اغضای ان‌پی‌تی نیست در حالی که ده‌ها کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد.

کمک‌های آمریکا به رژیم صهیونیستی؛ ناقض قوانین بین‎المللی

کمک‌های آمریکا به رژیم صهیونیستی ناقض ممنوعیت‌های طولانی مدت در مورد کمک مالی به کشور‌های غیر امضاکننده معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای با برنامه‌های تسلیحات هسته‌ای است.

چرا این ممنوعیت‌ها هرگز اجرا نمی‌شوند و تا به حال چالشی در این زمینه ایجاد نشده است.

آمریکا از سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی برای چندین دهه آگاه بوده، اما به طور عمد این واقعیت را نادیده گرفته و فعالانه تلاش کرده تا اطلاعات را از مردم خود پنهان کند.

بسیاری از امضاکنندگان و گروه‌های درون ان‌پی‌تی نه‌تنها برنامه پنهانی تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی را مورد انتقاد قرار داده‌اند، بلکه نگرانی‌هایی را در مورد حمایت سرسختانه آمریکا از آن مطرح کرده‌اند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *