صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی: داوری در مبادلات تجارتی و بازرگانی باید تخصصی و صنفی و با علم روز باشد

۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰:۲۱
کد خبر: ۴۷۵۶۲۱۳
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت: واگذاری حل بخشی از اختلافات مردم توسط خودشان از قدیم وجود داشته و امروز نیاز به این امر بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

خبرگزاری میزان - ناصر عتباتی در همایش تبیین جایگاه نهاد داوری در حل اختلافات تجاری و بازرگانی که به همت اتاق بازرگانی آذربایجان غربی برگزار می‌شد با تسلیت درگذشت استاندار آذربایجان شرقی و یادگار دفاع مقدس مرحوم سردار رضوی خرم به ایام ماه رجب هم اشاره و با تبریک میلاد با سعادت امام محمد تقی علیه سلام گفت موضوع داوری بسیار حائز اهمیت است لذا باید از ظرفیت این همایش برای توسعه امر داوری حل اختلافات مردم نهایت بهره را ببریم.

وی افزود: واگذاری حل بخشی از اختلافات مردم توسط خودشان از قدیم وجود داشته و امروز نیاز به این امر بیشتر از گذشته احساس می‌شود.

عتباتی افزود: امروزه با توجه به پیشرفت‌های صنعتی پیچیده شاهد پیچیده شدن اختلافات حادث هستیم در حالیکه در گذشته سیستم قضایی یک سادگی خاص داشت، اما اکنون پیچیدگی‌ها و تخصصی شدن موضوعات و اختلافات می‌طلبد امر  قضاوت و داوری بین مردم هم رشد کند و به به تخصص و فنون مورد نیاز مجهز شود.

نکته‌ای که عتباتی مطرح کرد این بود که آیا سیستم قضایی از این پیچیدگی لازم برخوردار است و آیا سیستم تقنینی ما این پیچیدگی‌ها را در تصویب قوانین لحاظ کرده است؟ 

وی به برخی پرونده‌های بین‌المللی تجار در عرصه بین‌المللی اشاره و گفت: در بسیاری موارد با خلع قوانین مواجه هستیم چرا که تبادلات تجاری بین‌المللی دارای پیچیدگی‌های خاص هستند که نیاز تقنین در این موارد است.

عتباتی به مقوله داوری اشاره و گفت: یکی از مهمترین تاسیساتی که اطمینان بخش است نهاد داوری است که دستگاه قضایی را در حل و فصل دعاوی و اختلافات مردم بسیار کمک می‌کند.

رئیس کل دادگستری استان تاکید کرد: فرهنگ رجوع به داوری باید بین مردم نهادینه شود و این امر با تعیین نقاط قوت داوری در بحث اختلافات میسر می‌شود که مراجعین از مزایای داوری به صورت دقیق مطلع شوند.

عتباتی با بیان اینکه داوری در واقع یک نوع دادرسی خصوصی است، گفت: بحث داوری  باید به صورت تخصصی و صنفی بر اساس قواعد و نگاه قانونی در بین مردم اختلافات را بدوا با سازش و در صورت عدم امکان با رسیدگی و صدور رای حل و فصل کند.

 عتباتی تاکید کرد: باید تلاش کنیم از طریق اتاق بازرگانی، کانون وکلا، کانون کارشناسان موضوع داوری را در مبادلات و معاملات تجاری و اقتصادی در قرارداد‌ها درج کنند تا نهایت بهره‌برداری را از این موضوع ببریم. 

قاعده‌مند کردن امر داوری، نظارت بر موسسات داوری مجاز ساماندهی موسسات غیر مجاز داوری تخصصی و فنی کردن داوری‌ها، آموزش مستمر داوران از اموری بود که مورد سفارش و تاکید عتباتی قرار گرفت.

عتباتی در ادامه صحبت‌های خود گفت: زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های لازم چه از جهت نیروی انسانی و چه از جهت مکانی فراهم است تا داوری به نحو مطلوب در استان انجام شود، ولی پاره‌ای  مشکلات هم وجود دارد که باید کار گروهی تخصصی تشکیل و نسبت به شناسایی چالش‌ها و مشکلات اقدام و نسبت به رفع آن‌ها تدابیر لازم را اتخاذ نماید. 

رئیس کل دادگستری استان در پایان صحیت‌های خود تاکید کرد: برای انتظام بخشی به امر داوری در استان لازم است برای سال ۱۴۰۳ برنامه اجرایی عملیاتی تدوین شود و امر داوری با برنامه و منظم پیش رود.

در ابتدای جلسه کریمی رئیس اتاق بازرگانی هم با تقدیر از اقدامات حمایتی دادگستری استان از تولید و واحد‌های تولیدی در استان گفت کمک به توسعه داوری در دعاوی و اختلافات بخش اقتصادی و تولیدی استان توسط دادگستری استان بسیار ارزشمند است. 

در ادامه جلسه روسای کانون‌های وکلا و کارشناسان، مرکز وکلا و کارشناسان رئیس اتاق تعاون و اتاق اصناف و نماینده دفاتر اسناد رسمی دادگستری استان به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پیرامون مقوله داوری پرداختند و جلسه با تصویب مصوباتی به کار خود خاتمه داد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *