صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تخریب و سرقت آثار باستانی غزه؛ قوانین بین‌المللی چه می‌گویند؟

۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۷:۰۹
کد خبر: ۴۷۵۶۰۲۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
رژیم صهیونیستی با تخریب آثار باستانی و فرهنگی غزه، قوانین بین‌المللی مربوط به محافظت از این آثار را نقض می‌کند.

خبرگزاری میزان – رژیم صهیونیستی به‌عنوان بخشی از نسل‌کشی مداوم فلسطینیان در نوار غزه حملاتی نظام‌مند علیه مکان‌های فرهنگی و بنا‌های تاریخی انجام می‌دهد.

این حملات نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه و حقوق بشر به‌ویژه کنوانسیون ژنو و کنوانسیون بین‌المللی لاهه در رابطه با حفاظت از میراث فرهنگی به شمار می‌رود.

 

سرقت ۳ هزار آثار باستانی دانشگاه الاسراء

نهاد‌های حقوق بشری درباره سرقت هزاران اثر باستانی از سوی نظامیان صهیونیست در نوار غزه که ممکن است طبق اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی رم به منزله جنایت جنگی باشد، ابراز نگرانی کردند.

ارتش رژیم صهیونیستی در روز ۱۷ ژانویه ۲۰۲۴ ویدیویی را منتشر کرد که لحظه منفجر کردن محوطه دانشگاه الاسراء واقع در جنوب شهر غزه را نشان می‌دهد؛ این اقدام پس از آن صورت گرفت که طی ۲ ماه گذشته رژیم صهیونیستی این دانشگاه را اشغال و از آن به‌عنوان پایگاه نظامی، مرکزی برای تک‌تیراندازان علیه غیرنظامیان و یک مکان موقت بازداشت و مرکز تحقیقات استفاده می‌کرد.

 

 

این عملیات تخریب شامل دفتر مرکزی موزه ملی نیز می‌شود که سال‌ها پیش از سوی دانشگاه الاسراء تأسیس شده بود.

این موزه که اولین نمونه از این نوع خود در سرزمین‌های اشغالی فلسطین به شمار می‌رفت، حاوی بیش از ۳ هزار اثر باستانی کمیاب بود.

 

 

دانشگاه الاسراء در بیانیه‌ای اعلام کرد که نیرو‌های ارتش رژیم صهیونیستی این آثار را قبل از منفجر کردن ساختمان سرقت کردند.

الی اسکوزیدو، مدیر اداره آثار باستانی رژیم صهیونیستی، ویدیویی رامنتشر کرد که سربازان ارتش این رژیم را در مکانی در غزه نشان می‌دهد که حاوی صد‌ها اثر باستانی فلسطینی است.

این ویدیو بدون هیچ توضیحی درباره سرنوشت این آثار باستانی به اشتراک گذاشته شده است.

 

 

ارتش رژیم صهیونیستی تمام آثار باستانی را که از سایت تل ام‌عامر (یا صومعه سنت هیلاریون) پیدا کرده بود، به سرقت برده است.

قوانین بین المللی درباره سرقت آثار باستانی در درگیری مسلحانه

مطابق با قوانین بین‌المللی، سرقت آثار باستانی جنایت جنگی است؛ ماده ۴ کنوانسیون ۱۹۵۴ لاهه برای حمایت از اموال فرهنگی در صورت درگیری مسلحانه و پروتکل اول آن، مصادره آثار باستانی را در هنگام درگیری ممنوع کرده است.

 

 

قاچاق غیرقانونی اموال فرهنگی از جمله آثار باستانی براساس کنوانسیون ۱۹۷۰ یونسکو در مورد اقداماتی برای جلوگیری از واردات، صادرات و انتقال غیرقانونی اموال فرهنگی ممنوع است.

علاوه بر این، طبق ماده ۸ اساسنامه ۱۹۹۸ رم دادگاه کیفری بین‌المللی که بر حفاظت از میراث فرهنگی و مسئولیت کیفری افرادی که این مقررات را نقض می‌کنند، تاکید می‌کند، سرقت و تخریب آثار باستانی جنایت جنگی است.

 

 

سرقت آثار باستانی از سوی رژیم صهیونیستی، سرقت اموال فرهنگی و نقض قوانین بین‌المللی حقوق بشر است، همان‎طور که در کنوانسیون حقوق اقتصادی و اجتماعی و کنوانسیون حقوق مدنی و سیاسی به این امر اشاره شده است.

رژیم صهیونیستی به‌عنوان بخشی از طرحی بزرگتر برای از بین بردن ملیت فلسطینی از زمان شروع حملات مداوم خود، به‌عنوان بخشی از هدف قرار دادن مکان‌ها و آثار باستانی، تاریخی و فرهنگی در نوار غزه، عمدا آثار باستانی غزه را به سرقت برده است؛ این رژیم قصد دارد هویت فرهنگی و غرور، پیوند تاریخی غزه را با سرزمین خود محو و هرگونه مدرکی دال بر حضور آنان را از بین ببرد.

 

 

هدف قرار دادن سازه‌های تاریخی و فرهنگی

اقدام دیگر از سوی رژیم صهیونیستی هدف قرار دادن واضح و عمدی تمامی سازه‌های تاریخی در نوار غزه، از جمله خانه ها، کلیساها، مساجد، زیارتگاه‌ها و اماکن باستان‌شناسی، علاوه بر موسسات فرهنگی مانند کتابخانه‌های عمومی و بنا‌های تاریخی، تئاتر، انتشارات و چاپخانه‌هاست.

 

 

نهاد‌های حقوق بشری به دستکم ۱۰ مسجد، ۱۲ موزه و ۹ مکان باستان‌شناسی و همچنین کلیسا‌های تاریخی و باستان‌شناسی و حدود ۲۰۰ ساختمان تاریخی شامل عمارت‌ها، قلعه‌ها و کاخ‌ها به عنوان نمونه‌هایی از مکان‌های آسیب‌دیده در حملات رژیم صهیونیستی اشاره کردند.

هزاران سند تاریخی که بسیاری از آن‌ها بیش از یک قرن قدمت داشتند و معماری شهر غزه و مراحل توسعه شهری آن را مستند می‌کردند در بمباران اخیر ساختمان بایگانی مرکزی شهرداری غزه از سوی رژیم صهیونیستی به همراه خود ساختمان از بین رفتند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *