صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جزئیات طرح ۹۰ روزه پیشنهادی برای پایان جنگ غزه

۰۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴:۱۷
کد خبر: ۴۷۵۵۸۸۰
آمریکا، مصر و قطر طرحی ۹۰ روزه‌ شامل سه مرحله را برای پایان جنگ غزه پیشنهاد کرده‌اند.

خبرگزاری میزان - کشور‌های مختلف از زمان پایان توافق تبادل زندانی‌ها میان حماس و رژیم صهیونیستی در ماه نوامبر، همواره عنوان کرده‌اند که برای توافقی جدید تلاش می‌کنند.

وال‌استریت ژورنال به‎تازگی در گزارشی نوشت که آمریکا، مصر و قطر به رژیم صهیونیستی و حماس فشار می‌آورند تا به یک روند دیپلماتیک مرحله‌ای بپیوندند که با آزادی زندانی‌ها آغاز شده و در نهایت به خروج اشغالگران و پایان جنگ در غزه منجر می‌شود. 

طاهر النونو، مشاور رسانه‌ای حماس، گفت که هیچ پیشرفت واقعی وجود ندارد.

پس از گزارش وال‌استریت ژورنال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، گفت که شروط حماس را رد می‌کند، زیرا این شروط شامل پایان جنگ می‌شوند. 

نتانیاهو در بیانیه‌ای ادعا کرد: اگر ما با این شروط موافقت کنیم، یعنی نظامیان ما بیهوده کشته شده‌اند. اگر با این شروط موافقت کنیم، نمی‌توانیم امنیت خود را تضمین کنیم.

اما افراد نزدیک به مذاکرات، می‎گویند که رژیم صهیونیستی و حماس پس از هفته‌ها توقف مذاکرات در پی پایان توافق آتش‌بس در ۳۰ نوامبر، دوباره مایل به مذاکره هستند.

منابع آگاه گفتند: تمایل دو طرف به بحث در مورد چارچوب (توافق) یک گام مثبت بود. میانجی‌ها اکنون برای پر کردن خلا‌ها تلاش می‌کنند. 

پیشنهاد جدید، با حمایت واشنگتن، قاهره و دوحه نشان‌دهنده رویکرد جدیدی برای پایان یافتن درگیری بوده که هدف آن آزادسازی صهیونیست‌های بازداشت شده از سوی مقاومت و بخشی از یک توافق جامع است که می‌تواند به پایان دادن به درگیری‌ها منجر شود. 

در ماه نوامبر، توقف درگیری‌ها یک هفته به طول انجامید و با مبادله ۱۰۰ صهیونیست بازداشت شده در غزه با بیش از ۳۰۰ اسیر فلسطینی در اسارت رژیم صهیونیستی همراه شد. 

وال‌استریت ژورنال در بخشی دیگر نوشت: میانجی‌ها یک برنامه ۹۰ روزه را پیشنهاد کرده‌اند؛ طرحی که ابتدا جنگ را برای چند روز نامشخص متوقف می‌کند تا حماس ابتدا همه زندانی‌های غیرنظامی اسرائیلی را آزاد کند، در حالی که اسرائیل صد‌ها اسیر فلسطینی را آزاد می‌کند. همچنین براساس این طرح، اسرائیل باید نظامیانش را از شهرک‌ها و شهر‌های غزه خارج کرده، به پرواز هواپیما‌های بدون سرنشین پایان بدهد و میزان کمک‌هایی که به غزه می‌رسد، ۲ برابر شود.

در مرحله دوم، حماس نظامیان زن صهیونیست را آزاد کرده و اجساد زندانی‌های کشته شده را تحویل می‌دهد؛ رژیم صهیونیستی هم باید اسرای بیشتری از فلسطینی‌ها را آزاد کند.

به گفته مقام‎های مصری، مرحله سوم شامل آزادی نظامیان صهیونیست و مردان در سن خدمت نظامی است که حماس آن‌ها را نظامی می‌داند، در حالی که رژیم صهیونیستی هم باید برخی از نیرو‌های خود را در خارج از مرز‌های فعلی نوار غزه مستقر کند.

مقام‎های مصری مدعی شدند که مذاکره‌کنندگان رژیم صهیونیستی همچنان به تلاش برای توقف دو هفته‌ای درگیری‌ها برای تبادل شهرک‌نشینان زندانی و اسرای فلسطینی ادامه داده و در طرف مقابل تمایلی به بحث در مورد طرح‌هایی که آتش‌بس دائمی را پیش‌بینی می‌کنند، ندارند. 

گزارش وال‌استریت می‎افزاید که از سوی دیگر، حماس می‌خواهد صهیونیست‌های زندانی را با هزاران اسیر فلسطینی و در ازای آتش‌بس دائمی مبادله کند.

به گفته مقامات، یحیی سنوار، رئیس حماس در غزه معتقد است که حماس باید تا جایی که ممکن است مقاومت کند تا رژیم صهیونیستی را خسته و فشار بین‌المللی بر آن را حفظ کند.

این مقامات گفته‎اند که مقاومت مایل است صهیونیست‌ها را آزاد کند، اما خواهان آتش‌بس طولانی‌تر و شرایط بهتر از توافق قبلی است.

نتانیاهو ادعا کرد که در تماس تلفنی روز جمعه خود به جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفت که این رژیم چیزی جز «پیروزی کامل» در غزه را نمی‌پذیرد. 

مقاومت غزه بیش از ۲۰۰ صهیونیست را در عملیات غافلگیرانه در اراضی اشغالی در هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) بازداشت کرده و همچنین حدود هزار و ۲۰۰ شهرک‌نشین را به هلاکت رساند.

وال‌استریت ژورنال همچنین در ادامه نوشت که آمریکا، مصر و قطر یک توافق دیگر در زمینه تبادل زندانی‌ها را کلید توقف طولانی‌مدت جنگ می‌دانند. مقامات مصری می‌گویند در حالی که سران رژیم صهیونیستی موضع سازش‌ناپذیری دارند، در کابینه این رژیم اختلاف‌هایی وجود داشته و برخی از مقام‌ها خواستار اولویت دادن به آزادی صهیونیست‌های زندانی هستند.

گادی آیزنکوت، فرمانده سابق ارتش رژیم صهیونیستی که اکنون یکی از اعضای کابینه جنگ این رژیم است، گفت: با شجاعت باید بگوییم که امکان بازگرداندن زندانی‌ها در آینده نزدیک بدون توافق وجود ندارد.

مقامات مصری، می‎گویند که مذاکره‌کنندگان صهیونیست روز سه‌شنبه در قاهره پیشنهاد دیگری در مورد شهرک‌نشینان زندانی ارائه کردند که شامل راهی برای پایان دادن به جنگ نبود. 

یک مقام قطری نیز گفت: به برقراری ارتباط با همه طرف‌ها با هدف میانجی‌گری برای پایان فوری خونریزی، حفاظت از جان غیرنظامیان بی‌گناه، تضمین آزادی زندانی‌ها و تسهیل ارسال بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به غزه ادامه می‌دهیم.

انتهای پیام/


برچسب ها: غزه

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *